avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Buna seara,

In ipoteza in care este incalcata rezerva succesorala, testamentul(act revocabil ) poate fi contestat de catre sotul dumneavoastra, care are calitatea de mostenitor rezervatar.

Puteti avea in vedere un contract de intretinere.

Cata vreme este indeplinita obligatia contractuala de intretinere, acest act nu poate fi rezolutionat.
Buna ziua,

Contractul de intretinere poate fi perfectat de catre proprietari.

In sarcina intretinatorului se va naste o obligatie de a asigura intretinerea intretinutului, pe parcursul vietii, sau pe o durata determinata .

In cazul in care nu este respectata obligatia contractuala, opereaza sanctiunea rezolutiunii, sanctiune constatata si pronuntata de instanta de judecata.
Contractul de întreţinere este actul prin care o parte se obligă să efectueze prestaţiile necesare întreţinerii şi îngrijirii celeilalte părţi sau a unui terţ, pe o anumită durată. Dacă părțile nu au prevăzut în contract durata întreţinerii sau au menționat numai caracterul viager al acesteia, atunci debitorul întreținerii îi datorează creditorului întreținere pentru toată durata vieţii acestuia din urmă.

Contractul de întreținere este reglementat de Art. 2254 și următoarele din noul Cod Civil.

Potrivit art. 2255 din noul Cod Civil referitor la forma contractului de întreținere, acesta se încheie în formă autentică, la notariat, sub sancţiunea nulităţii absolute.

De asemenea, este nul absolut atât contractul care stipulează o obligație de întreținere constituită pe durata vieţii unui terţ care era decedat în ziua încheierii contractului, cât și contractul prin care s-a constituit cu titlu oneros o obligație de întreținere pe durata vieţii unei persoane care, la data încheierii contractului, suferea de o boală din cauza căreia a murit în interval de cel mult 30 de zile de la această dată.
Buna ziua,

Nu sunteti mostenitor rezervatar, prin urmare nu veti fi citata la dezbaterea mostenirii.

Daca apreciati ca matusa nu a avut discernamant, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea anularii testamentului.

In cauza, pot fi audiati martori, pot fi depuse acte medicale.
Buna ziua,

Nici eu nu apreciez ca fiind necesar testamentul, intrucat sotul va avea o cota de 1/ 2 din bunul comun(cota sa ), cat si cota de 1/ 4 din 1/ 2 , anume cota de 1/ 8.

La cota de 1/ 2 se va adauga aceasta cota de 1/ 8.

Prin urmare, sotul detine o cota majoritara din dreptul de proprietate.

Acesta se poate adresa instantei de judecata, in vederea partajarii, urmand a il despagubi pe fiul dumneavoastra cu o suma de bani , proportionala cotei-parti, din dreptul de proprietate.

Buna ziua,

Respectati intocmai ordinul de protectie emis , in caz contrar, se poate dispune masura arestarii preventive, fata de dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru determinarea programului de vizitare, in sensul de a fi specificate anumite intervale.

Minora poate fi audiata, iar instanta de judecata va lua o masura in interesul superior al acesteia.
Buna ziua,

Daca exista motive de divort care arata ca respectiva casnicie este grav si iremediabil vatamata, divortul va fi pronuntat.

Aveti in vedere ca si incompatibilitatea poate fi un motiv de divort, deci instanta va dispune oricum desfacerea casatoriei, chiar daca dvs. va opuneti.


Daca exista copii, incercati sa ajungeti la un acord, in interesul superior al acestora.
Buna ziua,

Daca dovediti dezinteresul mamei, in procesul de crestere si educare, sunt sanse sporite ca instanta de tutela sa dispuna ca dvs. sa exercitati autoritatea parinteasca,iar locuinta minorei va fi stabilita la dvs.

Masurile legate de copil sunt luate in absenta paratei.

Astfel, dezinteresul manifestat de aceasta poate sa atraga acordarea autoritatii exclusive.

Masura este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Veniturile sotilor sunt comune, prin urmare, acestea pot fi imparite, in mod egal.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In cazul vanzarii, bunul este comun, proprietate devalmasa a sotilor.

La partaj, insa, puteti demonstra ca dvs. ati platit pretul din sumele de bani donate de mama dvs, cerand o contributie exlcusiva la dobandirea bunului, cat si atribuirea acestuia.