avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Răspuns la discuția Acord parental
Buna ziua,
Instanta de judecata poate suplini acordul de vointa al tatalui, de urgenta, pe calea de ordonanta presedintiala, sau pe calea dreptului comun.

Dacă părintele respectiv refuză să își dea acordul și nu-și justifică refuzul, se ajunge la intentarea unui litigiu având ca obiect suplinire acord părinte și/sau exercitarea autoritate în mod exclusiv de către părintele către care a fost încredințat copilul și care se simte lezat de refuzul nejustificat și abuziv al celuilalt părinte.

În cazurile grabnice, părintele lezat poate solicita instanței de judecată, pe calea ordonanței președințiale, suplinirea acordului celuilalt părinte, dacă îndeplinește condițiile prevăzute de această procedură specială, respectiv să existe o aparență de drept pentru părintele care solicită ieșirea din țară cu minorul, măsurile solicitate prin ordonanța președințială să aibă caracter provizoriu, să existe urgență și să nu se prejudece fondul.
Buna ziua,
Daca se va semna actul de partaj volunar, acesta nu poate fi anulat.
Nu are relevanta unde locuiti.
Buna ziua,

Daca nu sunteti casatorita, minorul va fi trecut pe numele dumneavoastra, in absenta unei recunoasteri.

Paternitatea copilului din afara casatoriei poate fi stabilita oricand, asa incat, fostul concubin poate recunoaste, oricand, minorul.

Recunoasterea poate fi facuta la notar sau la Starea Civila.

Ulterior, dumneavoastra va puteti adresa instantei de judecata, pentru a fi stabilita forma autoritatii parintesti, locuinta minorului, cat si plata unei pensii de intretinere.

dfuhiu a scris:

Buna ziua! L-am dat pe tatal meu in judecata pentru pensia de intretinere. Nu am primit inca primul termen de judecata, eu am terminat anul 1 la facultatea la care sunt si vreau sa ma transfer la ID la aceasta si sa ma inscriu la alta facultate unde voi fi admisa. Pe cele doua vreau sa le fac in paralel, una la zi si una la distanta. Daca fac acest lucru, pierd procesul? Cand am intocmit dosarul am depus adeverinta de la facultatea la care sunt.

Copilul major poate beneficia de dreptul de a fi întreținut de părinții săi doar dacă se află în stare de nevoie, se află în continuarea studiilor sale, are până în 26 de ani și nu se poate întreține din munca sa (deși nu este obligat să muncească, mai ales atunci când pregătirea profesională, facultatea, cursurile de calificare, studiile, etc, nu îi permit acest lucru). Aceste 4 condiții sunt esențiale pentru a activa dreptul copilului major la întreținere.
Buna ziua,

Minorul poate fi consiliat psihologic,asa incat sa se respecte programul de vizitare
Buna ziua,

Pana se definitiveaza divortul, fiica dumneavoastra va fi majora, deci va avea posibilitatea de a alege unde sa locuiasca.

Ascultarea minorei se efectueaza in camera de consiliu, de catre judecator, pentru a afla optiunea acesteia.

Se poate solicita consilierea acesteia , de catre DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI.

Totodata, aceasta poate fi consiliata de un psiholog, ales de dumnevoastra.

Daca, insa, divortul se va pronunta mai rapid, instanta va stabili unde va locui statornic minora, in functie de probele de la dosar.

Toate masurile sunt dipuse in acord cu interesul superior al minorului.
Bun ziua,
Nu, plecarea se va efectua in intervalul amintit in declaratie acord.
Pentru a fi avut in vedere alt interval, perfectati o noua declaratie.
Buna ziua,

Cata vreme este insituit un drept de uzufruct viager, dumneavoastra aveti dreptul de a poseda si folosi bunul, pana la momentul decesului dumneavoastra.

Dreptul de uzufruct este dreptul unei persoane de a se bucura de bunurile (mobile sau imobile) ce sunt proprietatea altuia și de a le culege fructele naturale, industriale și civile, întocmai ca însuși proprietarul lor, însă cu îndatorirea de a le conserva substanța (art.703 Cod civil).
Răspuns la discuția Succesiune
Buna ziua,
Bunul fiind dobandit dinainte de casatorie, nu este necesara dezbaterea succesorala.
Buna ziua,
Sumele de bani obtinute cu titlu de pret nu sunt supuse impartelii, bunul fiind propriu.