avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate gasca

Activitate gasca

Am primit de la un furnizor din Austria,cu cod valid de TVA, panouri fotovoltaice.
Factura emisa nu are TVA.
Este corect sa aplic taxarea inversa la momntul la care inregistrez factura?
declar in 390?
depun declaratia intrastat?

Va multumesc pentru raspuns!
Multumesc!
Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati in lamurirea problei pe care o voi expune.
Am fost incadrata in munca doi ani si sapte luni.in urma restructurarii mi-a fost incheiat contractul de munca in baza art.65 alin.(1)din Legea 53/2003-Codul Muncii, modificata si completata( la data de 14.09.2013).
Am dus actele la somaj pe data de 28.10.2013,dosarul a fost acceptat si urma sa-mi primesc indemnizatia.
pe 06.11.2013 am mers la un interviu .am stat acolo 2 ore ,am spus ca nu ma incadrez pentru postul respectiv si am plecat acasa.Sa pot intra in sectie am dat o copie dupa C.I..
Cand am mers pentru viza la somaj( (13.11.2013) ,am fost gasita cu contract de munca incheiat de catre firma unde am fost la interviu.
Am mers sa vad care este situatia,avand in vedere ca eu nu incheiasem nici un contract,cand cei de acolo bazandu-se pe derutarea mea mi-au dat sa semnez si eu am semnat contractul de munca si notificarea prin care acesta era incheia ( art.31,alin.3. Datorita acestui fapt am pierdut somajul.

Cu data de 25.11.2013 am reusit sa-mi gasesc un loc de munca ,dar si de aici am primit notificare ca incepand cu data de 01.01.2014 urmeaza sa fiu disponibilizata si-mi va inceta contractul de munca in baza art.65 alin.(1)din Legea 53/2003-Codul Muncii, modificata si completata.

Marea mea rugaminte este sa-mi spuneti daca in aceste conditii eu mai pot beneficia de somaj avand in vedere ca am beneficiat i9 zile de indemnizatie de somaj( respectiv 28.10.2013-06.11.2013)

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Am un salariat care are contractul individual de munca suspendat cf art. 51,lit. A( crestere copil). Aceasta suspendare expira in luna decembrie 2013.
Cum e corect sa procedez daca acesta a fost condamnat in luna octombrie 2013 la 3 ani de inchisoare cu executare:
- astept sa expire perioada suspendarii pentru crestere copil-respectiv dec.2013,si atunci operez supendare cf art. 56,litF(susp ctr. pentru executarea pedepsei)
sau
- modific acum aticolul in baza caruia are contractul de munca suspendat?

Din ce am citit am inteles ca nu pot sa-i desfac contractul de munca...
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Am urmatoarea situatie.
Mi s-a anulat CIF in iulie 2012 si am devenit neplatitor de tva ca urmare a anularii acestuia( 6 luni deconturi fara sume-art 153.9.e.) nu am depus cerere de reactivare in intervalul celor 180 de zile.
In ian si febr. am realizat o cifra de afaceri de 320.000 ron.Din ce am citit nu pot fi reactivata ca platitor de tva,dar in aceste conditii cum trebuie sa procedez....
Multumesc anticipat pentru lamuriri!


Răspuns la discuția declaratii import jeleuri turcia
Sunt platitoare la trimestru,nu am stiut daca pentru un import(cazul meu actual din Turcia) trebuie depusa si alta declaratie!M-am speriat crezand ca am gresit nedepunand ceva!

Am importat jeleuri din Turcia in luna a 7-a.
Am achitat TVA la data intrarii in tara, va rog sa ma sfatuiti ce declaratii trebuie sa depun vis-a-vis de acest import!

Va multumesc