avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate musetel

Activitate musetel

Buna ziua.
Astazi, am lovit cu oglinda portiera deschisa a unei masini stationate - soferul punea un bagaj pe bancheta din spate, eu am calculat ca este spatiu suficient, insa ori am estimat gresit ori soferul avand nevoie de mai mult spatiu a deschis mai mult portiera si asa s-a produs impactul.
Soferul a refuzat sa rezolvam amiabil sau sa imi ofere asigurarea lui, sustinad initial ca nu este vina lui, apoi propunad sa ne rezolvam pe cheltuia proprie paguba, Avand un copil mic in masina am schimbat numerele de telefon si am stabilit sa ne mai auzim eventual la telefon.
Nelamurile mele sunt urmataorele:
1. cine se face vinovat de producerea accidentului? Se aplica prev art. 145 din OUG nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice?
2. in cazul in care nu se solutioneaza amiabil, trebuie declarat accidentul la politie in 24 de ore. Am obligatia sa anunt celalalt sofer ca voi merge sa declar accidentul la politie?

Multumesc

Răspuns la discuția REVISAL - concediu fara plata
apasarea butoanelor "Incetare"/"Corectie"/"Modificare"/"Anulare" din caseta Suspendare, ma scoate din aplicatia REVISAL.....
Buna ziua.

va rog sa-mi spuneti ce solutie am pentru remedierea urmatoarei situatii:
Un salariat solicita concediu fara plata pentru perioada 04.06.2018 - 04.09.2019, iar ulterior anunta telefonic ca doreste prelungirea acestui concediu pana la data de 15.01.2020.
Am operat in REVISAL suspendarea CIM pentru perioada 04.06.2018-04.09.2019, in data de 04.06.2018. Dupa aceasta data nu am mai facut pana astazi nicio modificare in REVISAL pe acest contract.
Acum, in REVISAL nu imi permite sa fac nicio modificare pe acest contract:
-din fereastra CONTRACTE->SUSPENDARE -> CORECTIE INCETARE - nu imi apare in lista acest contract,
-din fereastra CONTRACTE->SUSPENDARE -> CORECTIE - imi apre contractul, dar daca apas "Continuare" , ma scoate din REVISAL

Cum pot sa corectez aceasta situatie?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Am procedat asa cum ati recomandat!
Va doresc o zi minunata!
O salariata se intoarce din CCC, iar dupa o saptamana isi inceteaza contractul de munca cf. art. 55(b). S-a opertat si transmis in ReviSal incetarea suspendarii si incetarea contractului de munca, fara a opera si modificarea salariului minim pe economie la 1450lei (la data intrarii in vigoare a salariului minim pe economie salariata se afla in CCC). Se mai poate opera modificarea salariului minim, dupa transmiterea incetarii?
Buna ziua,

aduc din nou in atentie speta de mai sus, intrucat dupa aproape un an in care nu am primit niciun raspuns de la APS la contestatia mea, am primit astazi somatie pentru plata de la ANAF, in suma initiala.

Dupa ce am reluat discutiile cu APS, dupa ce din nou s-a ajuns la aceeasi concluzie cum ca indemnizatia primita a fost calculata gresit de APS, in baza unor documente legale si corecte, APS sustine ca trebuie sa platesc diferenta de bani calculata de ei ca fiind primita in plus.

Cum pot in acesta situatie sa obtin anularea deciziei de impunere APS si implicit a somatiei ANAF??

Multumesc

Buna seara,

Va rog sa-mi oferiti un punct de vedere cu privire la urmatoarele intrebari:

1. La încheierea unui contract individual de munca, persoana juridica poate fi reprezentata prin administrator, daca in organigrama exista si pozitia de director general? Dar pe perioada in care directorul general are contractul de munca suspendat poate fi reprezentata prin administrator?

2. Poate fi administratorul unei persoane juridice si salariat - o alta functie decat cea de director general? Ce impune acest lucru?


Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra!
Buna dimineata,

Revin asupra subiectului intrucat nu reusesc sa identific intre prevederile Legii 126/2014 articolul care spune ca nu se restituie sumele calculate gresit din vina celor de la AJPIS. Ma puteti ajuta, va rog.

Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra - asa voi proceda.
As vrea sa va mai intreb daca acceptarea contesatatie de APS poate fi amanata pana la publicarea normelor de aplicare a Legii 126/2014?
De curând am primit o adresa de la APS in care mi se cerea sa restitui o suma de bani din indemnizatia pentru cresterea copilului incasata in urma aproape 5 ani, intrucat considerau dumnealor ca am incasat sume necuvenite.
Dupa mai multe discutii in baza documentelor din dosarul pentru acordarea indemnizatiei, a reiesit faptul ca desi documentele depuse sunt reale, dintr-o greseala a functionarului care a stabilit suma, indemnizatia primita a fost mai mare.

Întrebarea mea este cum pot anula decizia de impunere emisa de APS in aceasta situatie? Este suficienta o cerere de anulare sau trebuie sa astept publicarea normelor Legii 126/2014?

Va multumesc!