avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate Adas Marius

Activitate Adas Marius

Termenul legal este de 30 de zile redactare si 5 zile comunicare, rezulta deci 35 de zile, insa asa cum a aratat si antevorbitorul meu poate dura luni. Ca sfat, formulati o cere de redactare cu prioritate.
Răspuns la discuția schimbare act donatie
In acest caz trebuie studiat cu atentie inscrisul care atesta donatia si urmarite eventuale cauze de rezolutiune sau anulare.
Nu va recomand sa parasiti domiciliu, o sa va ingreuneze situatia (dupa divort o sa trebuiasaca sa faceti partaj si dupa ce o sa paltiti sulta o sa treabuiasac sa faceti evacuare). Daca totusi v-ati hotarat sa parasiti domiciliul faceti intai o planegre la politie sau, dupa o violenta fizica, megeti la INML sa obtineti un certificat medico legal. Chiar si fara aceste demersuri puteti parasi domiciliul cu conditia sa aveti martori la divort care sa ateste imposibila convetuire.
Răspuns la discuția recuperare debit
Din pacate nu mai puteti recupera creanta. O exceptie ar fi existenta unui bilet la ordin avalizat.
Din moment ce nu esti solvabil nu se poate intampla nimic, amenda se va inregistrata la administratia financiara si atunci cand vei avea nevoie de un certificat fiscal vei fi obligat sa o platesti asa ca sa nu te judeci cu ei pentru o constatare a prescriptiei. De preferat sa faci plangere contraventionala si sa soliciti inlocuirea amenzii cu avertisment(invoci o situatie finaciara precara)
Răspuns la discuția Recuperare chirie spatiu
Chemandu-l in judecata, in conditiile in care nu reusiti pe cale amiabila.
Sotul dumneavoastra nu avea vre-un drept asupra dumneavoastra nici pana acum, in schimb va incalca drepturile personale. Fata de comportamentul violent trebuie sa faceti plangere penala pe care o inaintati parchetului din raza teritoriala a domiciliului efectiv(adica acolo unde locuiti efectiv).
In ce priveste mutarea dumnealui din locuinta puteti sa o faceti adresandu-va instantei de judecat cui o actiune in evacuare pentru imposibila convetuire(aceasta actiune poate fi usor castigata in conditiile in care faceti dovada violentelor cu acte(certificat medico legal) sau martori. Trebuie sa aveti in vedere deasemenea noile beneficii ale Codului civil respectiv dretul la prestatii compensatorii, cedarea beneficiilor contractelor comune, pensie de intretinere etc.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Ma puteti ajuta cu o informatie, este diferenta mare intre Udroiul DPP editia a II si Editia a III?
Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Va salut si va deranjez cu o intrebare: Se da si limba straina la exemneul de intrare in magistratura sau ramane ca pana acum?
Intradevar trebuie sa ma judec cu toti mostenitorii celor decedati dar in conditiile in care nu se stie in mod clar cat se cuvine fiecaruia(ma refer inclusiv la mostenitorii celor de pe titlu) cum po tsa fac partajul? Sa inteleg ca este posibila iesirea din indiviziune fara dezbaterea succesorala cotele stabilindu-se in functie de calitatea fiecaruia fata de autorul comun?