avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate elenas68

Activitate elenas68

Răspuns la discuția La ce notar pot merge?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Trebuie sa luati un certificat fiscal de la Primaria unde se afla imobilul si va prezentati cu actele in original la un notar in Constanta. Notarul va solicita extrasul de carte funciara pentru autentificare si va trimite la intabulare contractul de vanzare cumparare pe care-l veti incheia.
Traducator autorizat. Pt. adm fin nu trebuie legalizate la notar. Gasiti un traducator autorizat (si de germana) pe Compozitorilor (langa fostul restaurant Primavara).
Răspuns la discuția Probleme cu parinti insistenti
Este incredibil! Asa parinti, asa copil!
Parintii sunt vinovati pentru ca nu si-au indemnat fiica sa-si ia viata in serios si fiica pentru ca s-a complacut in aceasta situatie...
Inca mai aveti timp sa realizati ca viata este scurta, asa ca faceti ceva care sa va dea satisfactie!
Răspuns la discuția MEDIATOR
Pe site-ul Consiliului de Mediere.
Din pacate, sunt multi cei care se uita in gura lui si a altora!
Minoritatile (in special cea de etnie maghiara si rroma) in Romania sufera de discriminare...pozitiva, ceea ce inseamna ca uneori drepturile acestora sunt mai evidente decat cele ale cetatenilor majoritari!
Nu trebuie sa-i comentam aberatiile, trebuie sa-i combatem demersurile!
Notarile in CF se fac in conformitate cu L7/1996 cu modificari si completari...nu doar in baza NCC.
Daca aveti in vedere imobile, cand analizati un art din NCC, nu uitati de procedura notariala prin care s-a dat interpretare anumitor art din NCC, punandu-le in acord cu dispozitiile privind Cadastru si Publicitatea Imobiliara. Aceasta procedura era publicata pe site-ul UNNPR.
Un art din NCC prevede ca dovada dr. de proprietate se face cu extrasul de CF, insa numai dupa ce toate imobilele din acea unitate administrativa vor fi cadastrate...
Se poate cere anularea PUZ-ului. Sa ne gandim... Fostul proprietar a primit terenul ca echivalent in baza L10, destinatia acestuia fiind curti constructii. De unde rezulta aceasta destinatie? Trebuie avut in vedere ca pentru instrainarea terenurilor intravilane cu destinatia curti constructii nu era obligatoriu certificatul de urbanism (doar pentru terenurile intravilan arabil era obligatoriu certificatul de urbanism la instrainare).
Cel care a realizat PUZ-ul in zona, avea obligatia sa obtina toate planurile reactualizate, la data inceperii demersurilor sale.
"Daca celelalte conditii sunt valabil indeplinite" si "daca legea nu prevede altfel".
Vedeti ca si pentru incheierea valabila a unui antecontract sunt cerinte speciale, functie de obiect.
Ca instanta sa pronunte HJ care sa tina loc de contract va trebui ca la dosar sa se depuna aceleasi acte care ar fi fost necesare incheierii valabile a contractului.
Codul civil reprezinta dreptul comun. Prioritate au legile speciale, precum 247/2005.
Răspuns la discuția Intabulare teren
Daca aveti cvc pentru cei 80mp, impreuna cu actul dvs de proprietate pe teren, faceti cadastru si intabulare, pentru toata curtea.
Răspuns la discuția Divort
Pe internet nu, dar prin posta da! Formulati cererea de chemare in judecata pentru desfacerea casatoriei (divort), la care anexati actele de stare civila in copie, precizand ca la primul termen depuneti certificatul de casatorie in original. In plic puneti doua exemplare din cerere, unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicat paratului (sotului). Trimiteti cu confirmare de primire pe adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati. Dar, mai bine angajati un avocat! E mult mai simpu...