avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate geopop3

Activitate geopop3

Pe scurt:
Am un contract de leasing ajuns la finalizare, am platiti valoarea reziduala dar societatea de leasing nu imi face transferul de proprietate.
Vreau sa dau in judecata pe obligatia de a face si nu reusesc sa gasesc o motivare in drept.
Poate cineva sa imi spuna.....?
Răspuns la discuția Plata in plus
Asa gandeam si eu ca o intoarcere a executarii ar fi ok ,dar contestatie la executare dupa doi ani.........???nu mai merge, intoarcerea executarii este conditionata de desfintarea titlului sau a executarii.
Varianta cu restituirea platii este cea mai plauzibila insa ..........oare tine? sau imi respinge actiunea fiind vorba totusi de o plata in plus in cadrul executarii ! ?
Plata efectiva a celor 60000 a fost facuta corect si o datoram la acel moment!! nefiind facuta nici o opozitie la executare, executorul a luat integral suma si astfel povestea................

Discuție Plata in plus
O societate a fost actionata in judecata pentru neplata unei datorii si bineinteles ca a pierdut si a fost obligata de catre instanta la plata unei sume de 100000 lei.
Inainte ca hotararea sa fie definitiva si sa fie pusa in executare de catre reclamant, s-a efectuata o plata partiala de 60000 lei din cei 100000.
Reclamantul a pus in executare titlul executoriu pentru intreaga suma, respectiv 100000 lei iar debitoare nu a facut nici o opozitie si a eliberat intreaga suma pentru a putea debloca conturile.
Acum situatia este cam asa:
- au ramas achitati in plus cei 60000 lei!!!!!!!
Intrebarea este cum se vor recupera acesti bani caci de buna voie nu se poate?!

Se poate face o actiune pentru restituirea unei platii nedatorate art 1341 cod civil?
Actiune pentru imbogatire fara justa cauza art. 1345 cod civil?
STIE CINEVA CE AS PUTEA FACE IN ACEST CAZ?
Am introdus o contestatie la executare la o instanta necompetenta! Ce se va intampla?
Instanta trimite contestatia la instanta competenta?
Instanta respinge contestatia?#-o
Am primit un plic prin posta(prioripost) de pe care lipseste numele expeditorului!!!
Am deschis plicul si in interior se afla o "hartiuta" cu un rand si jumatate scris in care mi-se spune de catre angajator urmatoarele:"alaturat va inaintam decizia nr. 8384/7.02.2013 de concediere colectiva si situatia posturilor disponibile."
Problema este ca in plic nu se afla decizia si lista locurilor disponibile ci doar aceasta instintare/adresa de inaintare!?(nu stiu cum sa o numesc).
Intrebarea mea este ce fac in situatia asta??? contest?? ce contest??? este ok trimisa asa??? nu trebuia recomandata cu nota de inventar??? se considera ca am luat la cunostinta despre decizia de concediere??
OUG 11/2013.............., nu inteleg!!! daca eu persoana fizica, detin o autoutilitara cu masa sub 3,5 tone, sunt obligat sa detin licenta de transport??
Nu fac transport contra cost dar uneori pot avea in masina marfuri pe care le transport in interes propriu ori bunuri pe care le transport gratuit!! este vorba de livrarea gratuita a unor bunuri achizitionate de diverse persoane.
Admite actiunea formulate de S.C. ………………. in contradictoriu cu S.C. ……………….. S.R.L. cu sediul in ………………………. Obliga debitoarea sa plateasca suma de ………… lei contravaloarea facturilor fiscale ……………., suma de …………. lei cu titlu de penalitati calculate de la data scadentei si pana la data introducerii cererii, …………….. si sa plateasca in continuare penalitati de intarziere de 0,07% pe zi , de la ……………. si pana la achitarea efectiva a debitului in termen de 20 zile de la comunicare. Obliga debitoarea la plata catre creditoare a sumei de …….. lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu drept de cerere in anulare pentru debitoare de 10 zile de la comunicare.
Acesta este dispozitivul sentintei, este vorba de o ordonanta de plata 119/2007, consider ca atat timp cat in dispozitiv nu se precizeaza vreo obligatie de a publica dispozitivul nu am de ce sa o fac mai ales ca este vorba de o legalizare si nu de investire cu formula executoriie, genul acesta de sentinte sunt executorii din cate stiu eu.
Oricum consider o aberatie si necesitatea legalizarii, atat timp cat sentinta este emisa de instanta si imi este comunicata legal nu vad de ce trecuie legalizata!? este originalul nu cer copie a sentintei!
O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar.
Am citit sentinta si nu am regasit nicaieri o astfel de indicatie/obligatie iar functionara imi spune ca judecatorul a scris cu pixul pe margine sentintei ca trebuie sa o public.
Am publicat un extras din sentinta si am mers dinou la judecatorie si surpriza, aceiasi functionara imi spune ce nu este bine cum am publicat, trebuia sa public tot dispozitivul#-o.
Are cineva idee unde scrie in codul de procedura asa ceva??? Puteti sa imi dati un sfat ce este de facut?
Vreau sa modific temeiul juridic al unei actiuni de drept comun(actiune in pretentii), mai exact, am introdus o actiune in pretentii cu o valoare mica, sub 10.000 lei si vreau ca inainte de primul termen sa solicit aplicarea procedurii speciale, art. 1025 cpc.
Art. 1026, prevede posibilitatea modificarii, sunt curios daca voi ati facut asta si cum ati procedar sau cum ati proceda in aceasta situatie?!
Oare merge varianta la care ma gandesc eu?/??(Cerere precizatoare si anexat Formularul de cerere cu valoare redusa?)
nu exista autorizatie, proprietarul pretinde ca vrea sa faca curatenie!