avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate bellefille

Activitate bellefille

Răspuns la discuția Vanzare Cumparare
Va multumesc.
Intr-un contract de vanzare cumparare vanzatorul vinde un imobil .Cumparatoare este o firma,prin administratorul ei.Imobilul se vinde in euro .Administratorul firmei declara ca achita vanzatorului ,din bani personali suma reprezentand pretul vanzarii ,imprumutand astfel firma cu suma respectiva.Va intreb daca este ok pentru parti.Va multumesc.
Este o amenda contraventionala imensa,pe legea 282/2015,aplicata de Directia Generala de Politie Locala si Control din Primaria Bucuresti.Plangerea contraventionala a fost depusa de petent la Tribunal si a fost admisa in fond ,deci procesul verbal de constatare a fost anulat ca si amenda.La apelul formulat ,tot la Tribunal de Directia de Politie locala si Control Instanta a admis apelul si deci a schimbat hotararea de la fond.Va multumesc.
Va multumesc,dar nu mai inteleg nici cat intelegeam..Raspunsul dumneavoastra e unul foarte tehnic.Toate cele bune.


Cum interpretez data ramanerii definitive a hotararii cand am de platit amenda?30 de zile de la pronuntarea hotararii sau de la comunicarea motivarii?
Nu este amenda de circulatie.
Va multumesc.Data fiind situatia(dosarul este deja la Tribunal) o trimit la registratura Tribunal,sau la Judecatorie?
Buna seara,Mi-a fost admisa in fond o plangere contaventionala.A fost declarat apel ,dar nu am primit motivele de apel .din motive pe care nu le cunosc.Nu am putut sa depun intampinare in termenul prevazut de lege.Am luat cunostinta de motivele apelului consultand dosarul in arhiva.Inteleg ca mai pot depune intampinare pana la primul termen.Este o procedura speciala sau o trimit prin posta electronica sau posta obisnuita.Pot cere sa mi se comunice actele de procedura prin email ca sa nu mai am surpriza ca nu le primesc?Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din partea cui i sa intampine probleme? Chiriasul trebuie sa respecte clauzele din contractul de inchiriere,altfel proprietarul poate denunta unilateral contractul. Proprietarul are aceleasi obligatii fata de chirias,plus declararea venitului la ANAF si achitarea impozitului pe venit si contributii. Daca acesta din urma nu inregistreaza contractul sau nu declara venitul e problema lui cu ANAF, Intre proprietar si chirias functioneaza legea partilor,adica contractul declarat sau nu.
Plafonul anual pentru care se achita CASS se stabileste prin calcularea sumei a 12 salarii minime. Valoarea contributiei anuale este 10% din plafon.Asa spune legea.Dumneavoastra ne spuneti ca realizati acest plafon prin, insumarea venitului din sase luni.Daca ati fi obtinut venitul pentru tot anul,deci , dublul plafonului ,tot aceeasi suma ati fi achitat-o ca si contributie.Deci ati atins plafonul,in sase luni,,platiti 10% din 12 salarii minime,.Contributia anuala reprezinta procent dintr-o suma fixa., Ati realizat-o intr-o luna sau douasprezece luni platiti 10% pentru anul respectiv.Daca am detaliat prea mult cer scuze.
Daca venitul din chirii ainge plafonul celor 12 salarii minime intr-un interval de timp dintr-un an ,indiferent de interval aveti obligatia sa achitati CASS.