avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana.td

Activitate georgiana.td

Unde anume ați încercat să ”aplicați” pentru transcriere ?
Baza de date a evidenței persoanei este națională, orice modificare facută in aceasta se reflecta la nivelul intregii țări.
Problema este cu celelalte baze de date, care nu sunt interconectate - ale primăriilor, (registrul agricol, cadastru), alte instituții.
Nu aveți nimic de facut în această privință, dar vă recomand ca atunci când mergeți la alte instituții să aveți la dvs. dispoziția de schimbare de nume.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principiu, este suficienta prezența unuia dintre proprietari.
Totuși, dacă ați declarat apartamentul ca locuință familială în cartea funciară, este necesară prezența ambilor soți + un extras de carte funciară de dată recentă.
Daca există mai multe persoane îndreptățite să primească certificatul de deces al unei persoane ( de exemplu 2 copii cu mame diferite) se eliberează certificatul fiecăreia dintre acestea.
Răspuns la discuția CNP
Vă recomand să vă adresați Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor, atașând email-ului dv. toate documentele pe care le dețineți. Cu siguranță dânsii vor găsi o rezolvare.
[ link extern ] /
1. este nevoie de acordul proprietarului dacă nu aveți contract, altfel nu se poate.
2. daca contractul este inregistrat la ANAF, nu este nevoie de acordul proprietarului.
3. domiciliul minorului este la parinti; daca in baza de date copilul are domiciliul stabilit la dvs., este obligatoriu să ii schimbe si lui domiciliul, deci aveti nevoie de certificat de nastere.
4. cartea provizorie, cu motivul lipsa locuinta (pentru ca asa se elibereaza daca nu puteti face dovada adresei de domiciliu) nu cred ca vă va fi de folos, pentru că la adresă se trece doar orasul (sectorul) in care locuiti.

Ca sa renuntati la domiciliul din strainate si va stabiliti in Romania, e bine sa gasiti intai un loc unde sa aveti domiciliul : ori va ia cineva in spatiu (ruda, cunostiinta) ori faceti un contract de inchiriere inregistrat la ANAF.
Faceți cartea de identitatea și apoi deschideti PFA-ul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarația de luare în spațiu, atunci când proprietarul imobilului nu se află în țară, se poate da doar la reprezentanții misiunilor diplomatice ale României din statul în care se află acesta.
Declarația va trebui prezentată de solicitant în original, împreună cu actele ce fac dovada titularului dreptului de proprietate asupra imobilului ori un extras de carte funciară de dată recentă, de asemenea în original.
De ce este acolo ?
Depinde de institutia unde ati depus cererea...de volumul de munca, de cat de repede primesc răspuns la verificări, dar în principiu se poate, Depuneți o cerere de efectuare a transcrierii în regim de urgență.
Dacă a decedat, nu mai are domiciliu, deci nu mai figurează la dvs. în imobil.