avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Activitate Vivianaale

Activitate Vivianaale

Buna ziua,

Locuiesc in Olanda si aici,statul olandez,prin anumite institutii publice pune la vanzare masinile confiscate din diverse motive.
La una din licitatii este si un autoturism inmatriculat in Romania,detin informatii cum ar fi: numarul de inmatriculare,data primei inmatriculari,km actuali,tipul autoturismului,informatii pe care nu stiu daca am voie sa le fac publice aici?
Intrebarea mea este daca, castig licitatia care este forma juridica prin care pot sa folosesc autoturismul pe teritoriul Romaniei fara a fi nevoita sa platesc taxa de prima inmatriculare.
Mentionez ca la primirea autoturismului primesc si o dovada ca autoturismul poate fi inmatriculat oriunde.
Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.

Multumesc anticipat!

Mihaela
Răspuns la discuția Reparare acoperis la un imobil
Va multumesc pentru lamurire!
Răspuns la discuția Reparare acoperis la un imobil
Garajul se afla la parterul imobilului si nu are acoperis separat.Acoperisul acopera cele trei apartamente si garajul.
La repararea acoperisului trebuie sa participe toti proprietarii(procentual) in functie de suprafata locuibila detinuta prin contract?
Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil cu trei apartamente si un garaj.Fiecare apartament este proprietate dar pentru garaj se plateste chirie la primarie, mentionez ca, garajul se afla in cadrul imobilului sus mentionat.
Intrebarea mea este daca la repararea acoperisului trebuie sa participe si primaria(la care se plateste chirie pentru gataj)cu bani si in ce procent?

Va multumesc!
Sunt abonata la newsletterul Avocatnet.ro si am primit un email legat de impozitul suplimetar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini.
Stau in strainatate dar detin in Romania mai multe cladiri si o masina cu o capacitate de 5000 cmc, la inceputul anului am platit impozitul pe jumatate de an pentru toate aceste bunuri si urmeaza ca luna viitoare sa vin in tara si as vrea sa stiu daca au intrat in vigoare, daca s-a votat, majorarea impozitulu pe masini si impozitul suplimentar pe cladiri.
Va multumes!
Urmeaza sa cumpar o garsoniera a caror proprietari(sot si sotie) sunt plecati din tara si pentru intocmirea actelor de vanzare cumparare va veni in tara doar unul din proprietari, celalalt neputand fi prezent.
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru efectuarea in bune conditii si intr-un timp cat mai scurt a acestei tranzactii.
Va multumesc!
Viviana
Discuție Demisia la zi
Avand functie de conducere in ce masura pot sa-mi dau demisia la zi, stiu ca acest lucru se poate face in conditiile in care angajatorul nu respecta anumite conditii, daca totusi angajatorul respecta aceste conditii cum pot face sa nu fiu nevoita sa fac preavizul de 30 de zile si ce se poate intampla daca nu fac acest preaviz?Ce implica asta?
Prezentul contract constituie TITLU EXECUTORIU, de la data exigibilitatii obligatiilor, fara a mai fi necesara nici un fel de procedura prealabila ( somatie de plata, notificare, etc.) atat pentru sumele reprezentand contravaloarea serviciilor prestate cat si pentru penalitati de intarziere, diferenta de curs valutar, diferentele de prêt si despagubirile ce se vor percepe pana la data executarii obligatiilor asumate si se completeaza cu prevederile Codului civil, Codului Comercial si alte normative care reglementeaza raporturile juridice de natura comerciala si care vor deveni incidente in raporturile de fata.
Imi puteti spune ce inseamna cele scrise mai sus, mai exact, din punct de vedere juridic?