avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate galcsb

Activitate galcsb

Mulțumesc pt răspuns.

Madalina Pascu a scris:

Da, instanta de fond.

Dar cine va face aceasta? Instanta în fond?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei daca pedepsa concret stabilită este amenda sau închisoarea de cel mult doi ani, iar instanța apreciează, ținând cont de persoana inculpatului și de conduita avută de acesta înainte și după comiterea faptei, că raportat la situația sa personală aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă fixă de doi ani.

Bună ziua.Am nevoie de un sfat de la dvs.Un prieten bun a condus autoturismul personal cca 600-700 m pe un drum public.A intrat intru-un stâlp de electricitate,avariindu-se și stâlpul,și mașina. Fără victime.A asumat vina,el a sunat la 112, a venit politia,a făcut verificarea cu sonda, a ieșit în aerul expirat 0.72 .A fost dus la recoltare de sânge, unde rezultatul primei recoltari a fost 2.11 mg, la al doilea 1.97 mg.Cazul deocamdată este în cercetare de către politie,omul a plătit paguba produsa( stâlpul), nimeni nu mai are nici o pretenții de plată fața de el.A recunoscut vina,fără antecedente penale,locul de munca stabil,cu caracterizare foarte bună, are facultate etc.
Intrebarea pe care o am: e clar că va primii pedeapsa cu suspendare.In acest caz se poate cere amanarea pedepsei conform art.83?Pt că dacă va rămâne cu pedeapsa suspendata , va pierde locul de munca.Daca va primi amanarea pedepsei, poate să păstreze locul de munca.( este vb de sistemul de apărarea).
Cum va parcurge tot procesul? Prima data va primi pedeapsa cu suspendare,iar după asta trebuie cerut amanarea pedepsei, sau trebuie deja în cadrul procesului cerut amanarea pedepsei cu suspendare? Va fi doua procese separate? Foarte important sa primească aceasta amanare a pedepsei din punctul lui de vedere....
Mulțumesc.
Buna ziua.Daca studentul este inscris la o forma de invatamant la distanta(concret la Facultatea de Drept,Lucian Blaga filiala Miercurea Ciuc),mai poate primii pensia de urmasi?Are 22 ani,iar functionarul de la casa de pensii a specificat ca tebuie se fie,, facultate de zi".Mentionez,ca a primit pensia pana la varsta de 18 ani,cand a termniat liceul.
Caut un executor judecatoresc din Bucuresti care ar prelua cazul meu.Daca aveti propuneri....
Dar cheltuielile de executare trebuie sa platesc in avans? Daca da, dupa aia pot sa recuperez?
Cam cat ma va costa?Este vorba de aproximativ 70000 ron...
Buna ziua.Am sentinta definitiva impotriva OTP Bankdin data de 06.04.2016,prin care trebuia sa-mi transfere o suma destul de mare in CHF in contul meu cu dobanda penalizatoare,cheltuieli de judecata(x lei) si un nou grafic de rambursare
Cheltuielile de judecata in lei a fost transferat pe contul meu,graficul de rambursare cu noua dobanda am primit,dar suma datorata in CHF si dobanda penalizatoare nici acum nu a fost pus pe cont.Avocatul meu a trimis o notificare cu termen de 5 zile pt. sumele respective,dar suma in CHF -nimic.Am trimis 3 mail-uri cu confirmare de primire de 10 zile-nici un raspuns.La sucursala de resedinta trag din umeri,cica nu depinde de ei,ci de Bucuresti.Am fost la un executor,prin care am trimis din nou o notificare cu termen de 10 zile din care a trecut 5 zile-nimic.
Ce sfatuiti daca nici dupa notificarea executorului nu vireaza banii?
Poate sa execute silit banca un executor din Harghita?
Răspuns la discuția tichete cadou/tichete vacanta
Buna ziua.Sunt PFA (cabinet medical).Urmeaza sa platesc impozitul pe profit pt.anul 2014 care este mai mare decit am estimat la inceputul anului 2014.Intrebarile mele sunt:
1. pot sa acord tichete de vacanta din valoarea sumei care urmeaza sa platesc ca diferenta de impozit pt.2014,si daca da cum procedez in contabilitate?
2.Fiind titularul PFA-ului am voie sa acord mie tichete de vacanta,sau numai pt.angajati?
Buna ziua.Am efectuata astazi(25.11.2014) la ora 09.02 o depunere de bani pe un cont personal de card de credit(mastercard forte),la Banca Transilvania.Limita de credit al respectivei card este de 10788 lei, din care am cheltuit aprox.4300 ron.Mentionez,ca depunerea minima dupa banii cheltuiti am depus deja pentru luna asta saptamana trecuta(min.10%din banii folositi-conform politica bancii).Suma depusa pe cont astazi a fost 10550 ron.Dupa o ora am observat,ca am gresit tranzactia,trebuia sa depun pe un alt cont(al sotiei),pentru un card de credit la fel ca al meu(mastercard forte).Am sunat la banca si am cerut sa vorbesc cu cineva de la carduri,carem-a sfatuit,sa revin la banca si sa cer restornarea sumei,si depunerea pe contul mai sus mentiona.Ca paranteza mentionez,ca de pe mastercard forte nu se poate face transfer online catre un alt cont detinut la acelasi banca.M-am deplasat din nou la sucursala respectiva unde am cerut de la casier(care s-a amintit de mine)sa efectueze restornarea sumei si sa depuna de aceasta data pe contul cel bun(la acelasi banca).El a chemat o sefa de a lui care era vizibil iritat pentru deranj si care mi-a zis,ca avand in vedere ca am fost de acord cu tranzactia initiala,am semnat chitanta pentru tranzactie ei nu mai poate sa faca nimic,sa scot banii de pe card(asta insemnand un comision de 1%) si sa depun din nou.Problema este ca pe cardul respectiv exista o plafonare zilnica de 9000 lei,deci numai din 2 rtanzactii pe doua zile pot sa scot banii si mi se ia un comision de 1%,adica 105.5 ron.Cand am explicat ca am fost indrumat de o colega de a lui sa cer resornarea,a zis,ca nu exista asa ceva si colega a gresit.Am scos de pe card cele 9000 lei(cu comisionul de 1%) si am depus pe contul cel bun.Dupa acesta cind am ajun acasa am sunat la CALL CENTER Banca Transilvania,unde din nou am fost asigurat,ca tranzactia se putea anula si era vorba numai de rautatea angajatei de la sucursala(bine, nu a zis asa,dar asta era ideia). Intrebarea mea este:exista o hotarire,o lege,ceva care reglementeaza depunerile bancare gresite,mai ales ca era vorba de niste conturi al acelasi banci,si nu un transfer bancar catre un alt cont,al unei alte banci?Cum a putut sa ia banca 1% pentru banii depusi peste limita de credit(adica pe banii mei?)
Consider ca am fost indrumat de angajata bancii gresit,drept pentru care am si trimis o plangere pe mail catre Banca Transilvania-sediul Central.Dar am vreo sansa de a mi se face dreptate?Multumesc.
Dar in cazul meu blocul respectiv nu este asociat cu nici o asociatie locatara,avind fiecare apartament centrala lui proprie pt.incalzire,si contract separat cu prestatorii de apa,curent,gaze etc.Deci am numai acordul locatarilor.Este in regula?