avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate An.Dumi

Activitate An.Dumi

Buna ziua,

Un Srl-D, neplatitor de TVA, cu sediu in Romania, presteaza servicii sezoniere de o zi, in Grecia. Este vorba despre fotografierea unui eveniment.
Intrebarea mea este: trebuie sa achitam in acest caz TVA in tara sau nu?
Multumesc!
Va multumesc frumos pentru raspuns, Doamna Zaharia!
Pana la urma s-a solutionat cazul, exact cum ati spus si Dvs. prin trezirea la realitate a agentului.
O zi frumoasa!
Buna ziua,

Un amic a achizitionat recent printr-o agentie imobilara de renume, un ap. Toate bune si frumoase, pana cand banca a solicitat actul de proprietate al terenului pe care era construit acel imobil. Din actul primit, reiesea cum ca, constructorul nu a achitat terenul pe care se afla imobilul in cauza, prin urmare banca nu putea aproba imprumutul. Intr-un final, terenul a fost achitat de catre constructor, imprumutul s-a acordat si a venit momentul achitarii comisionului catre agentie. Amicul meu, i-a explicat situatia agentului, insa in zadar. Este foarte dezamagit de lipsa de profesionalism al agentiei (repet este o agentie de top) si nu doreste sa achite integral comisionul, pentru faptul ca aceasta nu l-a instiintat inca de la inceput despre acest aspect. Imaginati-va cum era daca ap se achita cash. Intrebarea mea este, ce poate face el in acest caz pentru a nu plati integral comisionul agentiei? Va multumesc!
Buna ziua, inca nu suntem decisi 100% pe care forma vom merge, mai ales ca daca e sa fie PFA ar trebui sa fie doua, ca sa fim ok amandoi. Tot ce pot sa spun in momentul de fata este faptul ca SRL-ul va exista in continuare, este al socrului meu si are un alt domeniu de functionare. Practic noi cand am inceput businessul nostru, ne-am folosit de SRL-ul dansului, insa am ajuns la concluzia ca nu prea ne avantajeaza si de aceea dorim sa ne informam asupra altor optiuni. Inca punem in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei forme.

Va multumesc!
Buna ziua Diana,

Va multumesc frumos pentru raspuns.

In momentul de fata suntem o echipa de 2 pers ce prestam servicii profesionale de fotografie de eveniment.
As dori sa va mai intreb: in cazul in care am opta pentru PFA, ce variante avem astfel incat ambii dintre noi sa fim ok din punct de vedere legal?

Va multumesc si va doresc o saptamana plina de realizari!
Buna ziua,

Suntem doi tineri, prestatori de servicii si am dori sa stim ce ar fi mai avantajos pentru noi, sa ne deschidem un PFA sau un SRL-D pentru 2015? Momentan functionam ca si SRL si nu ne este foarte usor.

Va multumim anticipat.
Buna ziua,

As dori sa reziliez un abonament de telefonie mobila, inainte de expirarea contractului, insa mi s-a spus ca trebuie sa platesc o taxa de 200 lei.
Stiam ca la un moment dat se tot discuta, despre o lege, cum ca nu au voie sa faca asa ceva, si ca noi consumatorii, putem renunta oricand la servicii.
Daca sunteti amabili sa ma lamuriti si pe mine, v-as fi foarte recunoscatoare. Orice informatie este bine venita.

Va multumesc.
O zi frumoasa.
Andra
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna seara,

as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si cat ar dura? Si de asemeni am inteles ca ar fi ceva beneficii daca ai pana in 30 ani, eu am 28. Stiti cumva care ar fi acestea?

Va multumesc anticipat.
O seara frumoasa,
Andra D.
Buna ziua, am si eu o problema de genu. M-am angajat azi vara pt prima data cu adeverinta de munca, am lucrat 3 luni si mi-am dat demisia prin august. De atunci pana in prezent nu am primit adeverinta de munca. Firma e cu sediul in Buc, deci la ITM Buc, mi s-a eliberat. Fosta sefa sustine ca mi-a trimis-o chiar dupa ce mi-am dat demisia, insa eu nu am primit nimic. Am dat adresa din buletin pt adeverinta, iar in contractu de munca era trecuta cea de flotant. Mi-au trimis o copie scanata pe mail, si au zis ca de acolo incolo nu mai tine de firma. Si ca curieratul e problema. Am zis sa imi prezinte dovada cum ca au expediat adeverinta, acum astept acea dovada. Daca nici cu curieratul nu rezolv nimic, va rog sa ma sfatuiti ce ramane de facut? #-o ca de 8 luni de zile tot astept, momentan sunt fara loc de munca...sunt la masterat.
Astept raspuns :sorry: