avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate catalina77

Activitate catalina77

Răspuns la discuția chirie dupa dare in plata
Imi cer scuze, dar abia acum am reusit sa mai intru pe aceasta discutie.
Revin la intrebare cu mai multe detalii: impreuna cu sotul meu am luat un apartament in 2007 prin credit ipotecat in CHF. Nu il mai pot plati si doresc darea lui in plata.
Dupa darea in plata a apartamentului, sotul meu, lucrand in cadrul armatei, va avea dreptul sa incaseze chirie daca ne vom inchiria un apartament in care sa locuim?
Va multumesc.
Buna ziua.
Sotul meu lucreaza in cadrul armatei si as dori sa stiu, in situatia in care dam in plata apartamentul, daca mai are dreptul la a incasa chirie.
Va multumesc.
Buna ziua.
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o situatie concreta, ce este de facut: in sectorul bugetar, o salariata se afla in CCC pe pana la 2 ani. Daca angajatorul organizeaza un concurs, aceasta salariata poate participa?
Trebuie sa faca cerere de intrerupere a CCC ca sa poata participa la concurs sau nu neaparat?
Va multumesc
Răspuns la discuția Convocare comisie disciplina
Va multumesc tare mult.
Toate cele bune
Răspuns la discuția Convocare comisie disciplina
Problema nu apare de la cel convocat, ci de la persoanele care au fost invitate la discutii. Au fost de acord sa vina sa povesteasca evenimentele si confirmarea lor a fost prin e-mail. Acum, persoanele respective vor sa conteste procedura. Au dreptul sa faca acest lucru?
Multumesc
Răspuns la discuția Convocare comisie disciplina
Salariatul cercetat a fost convocat si prin telefon (nu este din Bucuresti) si adresa de convocare oficiala I-a fost trimisa pe e-mail, scanata.
Buna ziua. As dori sa stiu daca, in situatia in care am facut o convocare in scris pentru o cercetare disciplinara, iar confirmarile mi-au venit pe mail de la toate persoanele implicate, pot afirma ca totul este in regula si ca am respectat legea?
Pentru orice raspuns primesc, as dori, va rog tare mult si temeiul legal.
Va multumesc.
Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie si nu gasesc rezolvare, de aceea va scriu cu rugamintea de a-mi raspunde: am in derulare un contract care se desfasoara pe o perioada de 4 ani si jumatate, iar CIM-urile sunt pe perioada determinata, evident. Cf. Codului Muncii, in Revisal nu pot sa inregistrez un CIM decat pe perioada de 3 ani. Tot cf. Codului Muncii, art. 83. lit. h), am dreptul, in cazul unui proiect, program, sa prelungesc CIM-ul initial cu perioada derularii acelui contract. Dar, am avut surpriza ca Revisalul sa ma anunte ca nu am voie sa depasesc perioada de 3 ani. Cf. legislatiei am voie sa fac act aditional, dar cum il inregistrez in Revisal, daca nu-mi permite?
Multumesc si astept neaparat un raspuns, va rog!
Multumesc frumos. Stiu ca art. 167 din Codul Muncii specifica acest lucru, dar eu nu stiu daca salariatul este decedat. Contabilul sef refuza ca aceste drepturi sa fie ridicate de altcineva. Ce fac in aceasta situatie?
Buna ziua.
Un salariat este disparut din data de 30 septembrie 2013. In aceasta situatie, cine este indreptatit sa-i ridice drepturile salariale?
Mentionez ca nu exista o hotarare judecatoreasca in acest sens si totusi politia l-a declarat disparut.
Ce pot face, ca angajator, in aceasta situatie si in acelasi timp sa fie conform legii?
Multumesc.