avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters13798

Activitate ContSters13798

Răspuns la discuția pensie alimentara fara divort
Da, se poate. Faceti cerere in trei exempare la instanta competenta- Judecatoria de la domiciliul paratului si aratati in cerere ca solicitati obiligarea paratului la plata unei pensii in favoarea minorilor, ca nu contribuie de bun voie si ca sunteti soti despartiti in fapt. Depuneti si copie dupa dupa certificatele de nastere ale minorior si adeverinta de venit a dvs.
Răspuns la discuția Taxa divort...va rog informatii


taxa de timbru 39 RON, timbrul judiciar 0.3 RON iar onorariul avocatului negociabil.
Răspuns la discuția termen succesiune
termenul de acceptare expresa este de 6 luni. Mergeti la notariat si faceti declaratie de acceptare a mostenirii sau deschideti succesiunea. La instanta numai daca e litigioasa
Răspuns la discuția Videoconferinþã
Nu e nevoie. La sedintele Consiliului de administratie deciziile se iau cu majoritate simpla. daca vreti semnatura celui care nu e de fata ,puteti sa scrieti Hotararea CA , sa precizati ca s-a luat consimtamantul pe fax si sa trimiteti Hoatarea pe fax la semnat, urmand sa va trimita faxul cu Hoatararea semnata.
daca nu e de acord va face opozitie la hoataraea luata. oricum ea e valida cu 2 voturi din trei.
La pronuntarea deciziei instantei de incredintare a minorului in favoarea unui partinte, cel caruia nu i s-a incredintat coplul stie ca exercitarea drepturilor parintesti suporta niste limitari si trebuie sa isi asume aceste limite pentru interesul minorului.
Nu are relevanta faptul ca exista dificultati in executarea hotararii privind programul de vizitare. Acesta este obligatoriu pentru parintele care are copilul in incredintare, nu si pentru cel car il viziteaza. Acesta are un drept izvorat dintr-o hotarare jud. si il exercita cand poate, in vacantele de iarna si de vara de exemplu, cate o luna. Acesta ar trebui sa fie indestulatoore pentru ceea ce se numeste"legaturi personale cu minorul".
Desi ai criticat solutia propusa de mine, in final vii cu aceeasi idee: actiune pentru program de vizitare. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca as fi sugerat in vreun fel unde sa se faca procedura de citare cu parata. Reclamantul va sti mai bine cum sa indeplineasca acest act.
E ok. Daca plateste pensie inseamna ca stie adresa la care locuieste copilul. Sa faca actiune in instanta pentru stabilire program de vizitare minor.
Nici nu mi-a trecut prin cap sa ironizez probelmele dvs. Reiau ultima solutie, divizarea societatii. Va puteti imparti patrimoniul dupa evaluare cu asociatul majoritar care isi ia partea lui de patrimoniu intr-un SRL in care sa fie asociat unic iar actionarii ramsai in SA decid apoi dizolvarea SA-ului si lichidarea societatii prin vanzarea patrimoniului catre cei interesati. Cu stima.
Dividendele sunt creante pe care asociatul le are asura societatii. Daca in contractul de cesiune se precizeaza ca la data cesiunii s-au egalizat creantele intre cedent si cesionar, atunci nu cedentul nu mai are nimic de luat.
societatea poate face un contract de vanzare-cumparare cu p.f. si, in baza contractului dispune plata ori prin casierie (cu numerar), ori prin banca, in contul cumparatorului. E la fel ca orice cumparare.
Contractul de cesiune nu se cere in forma autentica. El trebuie sa prevada doar egalizarea creantelor intre parti.
Ati scris clar ca dobandirea s-a facut prin inscris numit "CONTRACT DE CESIUNE " chiar daca s-a facut cu titlu gratuit. De aceea judele a fost de acord. De altfel, daca Actul aditional contine toate elementele cesiunii, nici nu se depune Contractul.
Voi ati publicat Actul aditional la M.Of. Registrul a dat incheire prin jud. in care face referire la Actul Aditional publicat si care nu cerea forma autentica.
Banca va cere dovada inregistrarii mentiunii(respectiv actul aditional). Ce face banca, verifica avocatul care a atestat actul aditional?
E un pretext sa nu va dea banii. Cata vreme avesti certificat de inregistrare mentiune si act aditional anexat, eOK.