avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Lizuca12

Activitate Lizuca12

Bună seara,
As avea nevoie de o lămurire referitor la înființarea unei societăți comerciale. Conform noilor modificări legislative exista posibilitatea ca o persoana fizica care deține o companie unde este și administrator sa infinteze un alt SRL cu aceiași cod caen unde sa fie asociat unic și administrator?
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog pt o factura cu suma mai mare de 10.000 lei, de exemplu 50.000 lei care nu depaseste 30 zile de la data scadenta trebuie anuntat IMI sau se poate face compensarea fara a anunta ?


Multumesc
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca exista hotarare judecatoreasca prin care se atesta divortul si tatal are voie sa vada copilul doua weekenduri pe luna , el mai are dreptul la luna de concediu crestere copil pana la implinirea de doi ani ?

Multumesc
Buna ziua,
Spuneti- mi va rog

1. Firma platitoare tva Romania transporta ( firma de logistica si transport ) bunuri catre firma ue, factura se face fara tva cu mentiunea scutit cu drept deducere si inregistrarea este 4111=7xx
2. Firma beneficiara este in fara ue se factureaza cu sau fra tva ?

Multumec
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca exista vreo modificare in legea pt indemnizatia si cresterea copilulu , privind luna care ar fii obligatorie tatalui. Daca copilul face doi ani in 19 septembrie , mama se intoare ce la serciciu in 19 august ? Daca mama doreste incetarea contractului de munca , se poate imediat dupa ce este reactivat din suspendare ?

Multumesc
Răspuns la discuția Diurna impozabila
Multumesc
Buna ziua,

Spuenti-mi va rog in cazul in care diurna depaseste 42,5 , spre exemplu este 52,5 pe statul de plata se trece doar diferenta de 10 lei ca venit asimilat salariilor? Diurna se ia in calcul ca venit pentru indemnizatie crestere copil?
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
multumesc
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Daca al doilea job este doar de luna trecuta si nu va aveea 12 luni in spate tot se ia in considerare la indemnizatie ?

multmesc mult
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca mamica are doua joburi la cei 85% din venitul net se cumuleaza salariile de pe ambele joburi ? Cand intra in prenatal - posta natal concediile medicale trebuie duse la ambii anagajatori ? Dupa nastere si post natal se suspenda ambele contracte ?

Multumesc