avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters139791

Activitate ContSters139791

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. In prezent ma aflu in CIC si imi voi relua activitatea la un alt angajator. Datele sunt urmatoarele , citez din e-mail-ul primit de la hr “Cererea de incetare a contractului : trebuie completata cu “la data de 31.07.2018 (ultima zi de plata)” astfel ultima zi de contract va fi o zi de CIC si contractul va inceta efectiv incepand cu 01.08.2018” . La noul angajator am comunicat data de inceput 01.august este in regula? Voi beneficia de stimulent? Multumesc


Silvia Zaharia a scris:

Dacă societatea a avut profit și există o hotărâre A.G.A. prin care se dispune modul în care acesta este împărțit, inclusiv cât revin ca dividende pentru fiecare asociat, aveți șanse să câștigați procesul.

Dividendele nu puteți să le cereți decât pentru o perioadă de trei ani, așa cum corect ați reținut.

Este foarte dificil să estimezi cam cât va dura un proces și de asemenea și faptul că acesta poate fi câștigat, pentru că, niciodată nu poți cunoaște toate aspectele care pot apărea în cursul procesului.

Dacă totul este foarte clar, în opinia mea, s-ar putea cam șase luni să fie suficiente judecătorului, pentru a ajunge la o concluzie în ceea ce privește speța Dvs.

Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare, daca imi permiteti. Problema este ca nu exista o hotarare AGA in acest sens, iar in acest caz eu ce pot face? Nu mi se pare corect ca asociatul meu sa profite de pe urma firmei in care si eu am investit iad eu sa nu pot face mai nimic . Sa inteleg ca fara o hotarare AGA eu nu pot cere in instata ca profitul sa fie repartizat pe dividende, sau macar cota mea?
Buna seara. Sunt asociat cu o cota parte de 50% intr-un SRL. Nu ma mai inteleg deloc cu asociatul meu, care nu vrea sa imi ofere nici un beneficiu de pe urma existentei societatii, unde si eu am contribuit financiar, societate care se afla de 3 ani pe profit. Mai mult celalalt asociat care este si administrator, nu vrea sa imi puna la dispozitie nici un act contabil al societatii, asta de cand am mutat sediul social la el acasa. Doresc sa solicit prin instanta plata dividendelor pe ultimii 3 ani si a dobanzilor legale. Ce sanse de reusita credeti ca am si cam cat dureaza un astfel de proces? Multumesc


grosuanatolie a scris:

Nu.
Chiar daca acceptati mostenirea, dvs evdntual raspundeti in limita si DOAR cu bunurile pe care le mosteniti, nu si cu ale dvs personale.

Georgiana Visan a scris:

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat de curand. Din cate stiu, nu am foarte multe detalii, avea un credit cu poprire pe pensie si inca unul unde nu se incepuse executarea. In urma sa nu au ramas active. Exista vreo posibilitate ca noi copiii sa fim obligati sa achitam datoriile sale? Am citit si recutit prevederile noului cod de procedura si din cate am inteles noi nu ar trebui sa fim obligati sa platim nimic, dar totusi traim in Romania. Ma pot trezi intr-o zi cu vreo poprire pe cont sau mai rau ? Multumesc mult



Va multumesc
Răspuns la discuția Mostenire


MihailZC a scris:

Chiar daca nu era nascut la data incheierii tranzctiei, dupa decesul buncii dvs, fratele dvs vitreg , in calitate de mostenitor rezervatar, poate incerca, in temeiul art 1091 al.4 Cod Civil, sa pretinda ca vanzarea facuta unui descendent (dvs) cu rezerva uzufructului viager a fost de fapt o donatie, iar apoi sa ceara reductiunea acestei donatii. Daca exprimarea dvs este exacta iar notarul public a constatat direct plata pretului care a fost efectuata in fata sa, facandu-se aceasta mentiune in act, sansele fratelui vitreg sunt aproape nule in acest sens. Alte posibilitati ale fratelui de a "ataca" contractul de vanzare nu vad.

Multumesc frumos.


trandafir2 a scris:

Mergeti la un notar, dati o declaratie de renuntare la mostenire si nu veti avea niciun fel de probleme.

Va multumesc
Discuție Mostenire
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat. Bunica paterna mi-a instrainat apartamentul sau in timpul vietii printr-un contract de vanzare cumparare, cu uzufruct viager cu pret corect platit in fata notarului. Actul se perfecta in 2001, bunica avea ceva probleme de sanatate si nu dorea sa ii lase tatalui meu imobilul. In 2005 tatal meu a mai facut un copil, necasatorit fiind cu acea persoana, dar copilul fiind recunoscut. Exista posibilitatea ca fratele meu vitreg sa vina sa atace contractul de vanzare cumparare? El nici nu era nascut cand a avut loc tranzactia. Multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat de curand. Din cate stiu, nu am foarte multe detalii, avea un credit cu poprire pe pensie si inca unul unde nu se incepuse executarea. In urma sa nu au ramas active. Exista vreo posibilitate ca noi copiii sa fim obligati sa achitam datoriile sale? Am citit si recutit prevederile noului cod de procedura si din cate am inteles noi nu ar trebui sa fim obligati sa platim nimic, dar totusi traim in Romania. Ma pot trezi intr-o zi cu vreo poprire pe cont sau mai rau ? Multumesc mult
Răspuns la discuția Dizolvare srl


Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Bună ziua!
Există posibilitatea intentării unei acțiuni prin care să solicitați dizolvarea SRL-ului în baza art. 227, alin. (1), lit. e) din Legea 31/1990.
Pentru ca instanța să admită o asemenea cerere, este imperios necesar a se demonstra că a dispărut elementul „affectio societatis”, context în care activitatea societății nu mai poate fi realizată.
Pentru o clarificare de ordin conceptual, vă rog să observați că acest element constă în voinţa comună a asociaţilor de a colabora la atingerea scopului societății (obținerea de profit).
Multumesc mult pentru raspuns. Daca ma puteti ajuta cu alte doua clarificari, eu ca si asociat pot cesiona partile mele sociale altcuiva sau pot vinde partea mea din firma?
Discuție Dizolvare srl
Buna ziua. Sunt asociat intr-un Srl , de ceva timp nu ma mai inteleg cu asociatul meu, cotele sunt egale. Cum pot face pentru a desfiinta societatea si imparti bunurile. Multumesc