avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Vala

Activitate Vala

Răspuns la discuția calcul concediu medical
Pentru cod 06, legea spune ca asiguratul are dreptul la concediu si indemnizatie fara stagiu de cotizare, insa cu ce se calculeaza n-am prea inteles din lege.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema!
Am un salariat angajat in luna aprilie 2012, iar in luna mai a adus certificat medical pentru ,,urgenta medico-chirurgicala" cod 06.
Calculez indemnizatia numai cu cele 11 zile lucrate in aprilie?
Va multumesc!
Răspuns la discuția revisal
Va multumesc pentru lamuriri!
Discuție revisal
Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme:
- Daca data incetarii unui cim este o zi libera (ex. 1 decembrie), in ce data trebuie operata incetarea in revisal?
- Aceeasi problema si in cazul incetarii suspendarii unui cim pentru cresterea copilului ( ex. data copilului e 26 nov-sambata, deci incetarea suspendarii e 27 nov.-duminica. Cand trebuie oparata incetarea suspendarii?
Va multumesc!
cine ma poate lamuri cum trebuie conceputa o adeverinta care ar trebui sa cuprinda perioada lucrata dupa 31.12.2010?
De exemplu: daca pleaca un salariat cu data de 15.01.2011, in carnetul sau de munca sunt trecute toate modificarile pana la data de 31.12.2010, dar pentru perioada 01.01.2011-15.01.2011 ce tip de adeverinta se poate elibera?
va rog sa-mi spuneti cum trebuie completat in carnetele de munca la coloanele 5 si 6, incepand cu 01.01.2011 si daca se mai completeaza la final cu numele directorului unitatii+semnatura, precum si formula ,,verificat valabilitatea inregistrarilor facute in cadrul unitatii". In lege nu precizeaza acest lucru.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția desfacere contract munca
Multumesc!
Mi se pare aiurea, intr-un fel, sa faca alta cerere, de vreme ce desfacerea CIM =demisia sau cu acordul partilor. Asta era la latitudinea sefului, nu?
Răspuns la discuția desfacere contract munca
Multumesc pentru raspuns!
Dar in cazul in care angajatorul a pus rezolutia ,,Nu" pe cererea de desfacere a CIM, care-i pasul urmator?
va rog sa ma lamuriti intr- problema:daca un salariat depune o cerere de desfacere a contractului de munca , nu se considera ca o demisie? trebuie sa precizeze ca cere DEMISIA? O cerere de desfacere a contractului de munca poate fi refuzata de angajator?
Răspuns la discuția INEDIT!
Fiind magazin en-gross, cumperi numai cu legitimatie. Aveam legitimatie de la vechiul loc de munca, unde m-a si cautat( mi-a spus o fosta colega).De acolo a aflat numele si numarul de telefon. Oricum a fost o situatie jenanta, nici nu stiu cum sa o calific,chiar daca nu ma simt cu nimic vinovata, dar mi-a creat o stare de disconfort psihic. Am rememorat acele momente, banii care i-am folosit in saptamana ce a urmat si nu am iesit cu castig in portofel. M-a ajutat si faptul ca eu de obicei pastrez facturile prin geanta o bucata de timp:">
Acum, nu stiu daca sa mai trec pe la ei sau nu? Cumparaturi oricum nu cred ca voi mai face de la ei!
Va multumesc pentru raspunsuri!