avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate gnosy

Activitate gnosy

Fiul meu a implinit 14 ani zilele astea si trebuie sa-si faca carte de identitate. Problema este ca locuim intr-o casa pe care o folosim pe baza unui contract de comodat. Atat eu si sotia avem alta adresa in c.i., insa la dresa respectiva nu mai locuim de mai multi ani si nici nu mai este posibil sa o declaram ca adresa de domiciliu pentru fiul meu. Intrebarea este contractului de comodat poate fi folosit pentru declararea adresei de resedinta pentru obtinerea c.i. in cazul fiului meu. Multumesc.
M-am trezit cu proprire pe conturi pentru neplata unor impozite la Directia Finantelor Publice. Neglijenta mea, asta e.... Suma proprita era mai mica decat disponibilul din cont, m-am dus la banca si au virat banii in contul trezoreriei. Pana aici totul ok, insa la alta banca unde am cont ma trezesc cu acesta gol. Evident, instiintarea de proprire a ajuns si la respectiva banca, dar acolo nu aveam suficienti bani in cont. Am verificat extrasul de cont si apare ca banii din cont au fost transferati in acelasi cont de trezorerie cu vreo 3 zile inainte ca eu sa achit integral suma din celalalt cont. Practic eu am platit in plus. Intrebarea este urmatoarea; cum pot recupera suma platita in plus? Si inca o intrebare... in primul caz banca a blocat suma de bani specificata in proprire dar a asteptat ca eu sa merg la ei pentru a efectua transferul in contul trezoreriei, cea de a doua banca nu a mai asteptat si a virat intreaga suma de bani in acelasi cont fara sa ma intrebe nimic. Au legal aceasta posibilitate?
Mai am o sigura intrebare. Hartia primita de la Politie poate fi contestata in contencios administrativ?
Lucrurile s-au petrecut exact cum am descris mai sus. Dupa 5 ani nu mai stiu exact ce hartie a venit prin posta, stiu doar ca am dat acea hartie celui care s-a ocupat de problema si ca a doua zi am primit permisul inapoi. Nu mi-a spus nimic de nici o dovada de restituire deci nici nu am avut cum sa semnez asa ceva. Probabil a semnat el in locul meu, nu am de unde sa stiu. Mai mult decat atat, mi-a spus ca totul este rezolvat si ca nu mai am de ce sa-mi fac probleme. Fostul meu patron este plecat deja de 3 ani undeva in Anglia, iar pe amicul lui - care apropo, lucra la politia rutiera - cu atat mai putin stiu cum sa-l contactez ca sa aflu ce a facut si ce a rezolvat el atat de bine ca trag ponoase dupa 5 ani. Poate ca daca ma ocupam personal de problema se rezolva inca de atunci si imi era admisa contestatia pentru ca situatia era destul de in favoarea mea. Stateam la semnal, a trecut trenul, s-a oprit semnalul, masina din fata mea a pornit, am pornit si eu iar cand eram pe sine am auzit din nou semnalul. La o suta de metrii in fata era echipajul politiei care m-a oprit si a sustinut ca am plecat de pe loc dupa ce a pornit semnalul, eu le-am explicat ca eram deja pe liniile de tren cand a pornit semnalul si ca nu eram nebun sa pornesc dupa ce era semnalul pornit cu atat mai mult cu cat i-am vazut ca stau la panda la 100 de metri in fata mea. Eu eram singur, ei erau 2, era cuvantul meu impotriva cuvantului lor. Dar poate ca daca ma duceam personal la judecatorie s-ar fi tinut cont de ce zic, nu prea cred asta dar poate ca exista o sansa.
Nu am semnat niciunde nimic. Cand s-a intamplat povestea, eram sef de lucrari la o firma, aveam foarte mult de alergat pe la diverse puncte de lucru si patronul meu din acea perioada era si el interesat sa se rezolve problema. A luat legatura cu un cunoscut de a lui care a spus ca situatia este foarte clara, sa platesc amenda iar cu permisul se rezolva. Dupa cateva zile imi spune sa urmaresc posta ca trebuie sa vine de la tribunal o hartie legata de permisul meu si sa-i duc acea hartie. Intradevar, a venit hartia si a doua zi mi-a adus permisul, mi-a spus ca totul este rezolvat. Intradevar, nu am mai primit nimic nici de la tribunal nici de la politie, nimic. Intre timp am mai fost oprit in trafic de politie cu diverse ocazii, niciodata nu mi s-a spus ca permisul meu ar fi suspendat, mai mult decat atat, in toamna lui 2011 cu ocazia preschimbarii permisului ar fi avut cu ata mai mult ocazia sa il retina. M-a oprit politia din Lugoj, eu nu aveam permisul la mine, le-am spus ca am permis dar este la preschimbat, unul dintre ei s-a dus sa dea statie si cand s-a intors i-a spus celuilalt ca totul este in ordine, ca intradevar am permis valabil aflat la preschimbat. Atunci politia nu stia ca eu trebuia sa predau permisul inca din 2008? Ca doar conform hartie primite acuma sentinta prin care se respinge plangerea mea este din 2008, sentinta la care eu nu ii stiu numarul - in hartia de la politie nu se precizeaza acest lucru - si pe care eu nu am primit-o niciodata.
Probabil ca asa este, dar nu am primit niciodata nimic de la ei si nici de la tribunal cum ca s-a respins plangerea mea. In 5 ani chiar nici o hartie, nimic?
Acum 5 ani am avut o divergenta cu un echipaj de politie legata de o trecere de cale ferata. Ei sustineau ca am trecut dupa ce a pornit semnalul, eu ca am trecut inainte. Nu am cazut la pace cu nea echipaju' si au tinut mortis sa-mi ia permisul. Evident ca am facut contestatie, am primit permisul inapoi si lucrurile au intrat in normal. Pana astazi, dupa 5 ani, cand ma trezesc cu o hartie de la politie cu urmatorul continut:
"Va facem cunoscut ca la data de 09.05.2008 a fost respinsa irevocabil plangerea formulata, prin Sentinta Civila a Judecatoriei Timisoara.
In conformitate cu prevederile art.118 alin(2) din Ordonanta de urgenta a Guvernulyui nr 195/2002 privind circulatia pe drumirile publice, republicata, vu modificarile si completarile ulterioare, s-a dispus suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.
In temeiul art.118 alin. (4) si (5) din acelasi act normativ, se dispune majorarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule comunicata anterior cu 30 de zile.
Suspendarea ecercitarii dreptului de a conduce autovehicule incepe cu data de 10.04.2013 si expira la data de 07.08.2013.
Prezenta reprezinta instiintare si pentru majorarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule
Va rugam sa va prezentati......."
Toate astea dupa 5 (cinci) ani, timp in care nu am primit nimic, nici o instiintare, nici un semn, nimic. Mai mult decat atat, acum 2 ani mi-am schimbat permisul de conducere. Daca este asa cum spun ei in scrisoare ca plangerea mea a fost respinsa inca din 2008, de ce nu au luat masuri mai devreme sau cu ocazia preschimbarii permisului. Are idee cineva ce sa fac si cum asi putea contracara chestia asta?
Va multumesc
Răspuns la discuția Fisa fiscala
Multumesc pentru raspuns. Mai am o singura intrebare. Respectivul angajator este cu un pas in groapa, ai cere fisa fiscala ar fi pierdere de timp. O sa ma duc la Administratia Financiara. Intrebarea este urmatoarea: Sediul respectivei firme este in Sannicolaul Mare, eu locuiesc in Timisoara. Trebuie sa ma duc la Sannicolau la AF sau totul se comunica la Timisoara si pot obtine aici respectiva fisa fiscala?
Discuție Fisa fiscala
Sunt in situatia in care mi se cere fisa fiscala pe anul trecut (2010). Eu pana la inceputul lui mai 2010 am lucrat la o firma, dupa care am cochetat cu ideea de a deschide propria mea firma, in lipsa finantarii am renuntat iar din decembrie 2010 lucrez la alta firma. De unde si cum pot obtine acea fisa fiscala?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Multumesc pentru raspuns.