avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Conferință: Amnistia fiscală și recalificarea diurnelor. Care este impactul asupra inspecțiilor fiscale și asupra aplicării legislației muncii din România? Lectori: Mazars România. Marți, 17 mai, de la ora 11. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ContSters145137

Activitate ContSters145137

Răspuns la discuția drepturi din salariu
geanyna2 a scris:

buna ziua
lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.cum pot obtine exemplarul 3 din contractul de munca in conditiile in care angajatorul nu doreste sa mi-l dea
2. cum pot afla daca imi sunt platite contributiile la stat, tinand cont de faptul ca, angajatorul imi opreste din salar contravaloarea cartii de munca
3. ce semne de intrebare ar trebui sa-mi pun in conditiile in care angajatorul nu imi da sa semnez stat de plata?
cu stima, geanina hujei


E clar ca persoana a dorit sa stie daca sunt facute sau nu platile aferente salariului.
Incepand cu ianuarie 2002, casa de pensii nu mai tine evidenta platilor acestea facandu-se la finante, si in acest caz angajatul va afla daca afost evidentiat prin declaratia nominala de catre angajator.
Persoana care a intrebat, e clar ca lucreaza acum si nu cred ca este o perioada dinainte de 2002.
Daca lucrati in domeniul contabilitatii o sa intelegeti ce spun.
Ceea ce afirmati d-stra mai sus e valabil inainte de 2002, cand nu se tinea evidenta nominala a declaratiilor la casa de pensii, si normal ca adeverinta de cotizare trebuie justificata cu platile in acest caz.
Daca va uitati la mesajul postat de mine la 19.55 o sa vedeti ca d-stra ati inceput cu contrazicerea.


Răspuns la discuția Inregistrare Revisal
Cititi Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor si HOTÃRÂRE nr. 37 din 15 ianuarie 2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006, si o sa lamuriti cu toate aspectele legate de REVISAL.
Răspuns la discuția drepturi din salariu
Gabriela Pintea a scris:

eduard_ a scris:
Rocristina cu respect la ceea ce spui tu. Acolo (casa de pensii, somaj, sanatate) va vedea doar daca a fost evidentiata prin declaratia fiscala. Propiu-zis platile le vede doar la fiananate, insa nu nominal ci total pe societate.

Ba da, vede sumele pentru care s-au retinut contributiile obligatorii, exact cum spune rocristina.Stimata doamna, cititi mai sus si vedeti ca m-ati contrazis.
Repet pentru ultima oara. Platile pentru contributiile aferente salariului se fac exclusiv la finante.
Răspuns la discuția drepturi din salariu
Gabi la casa de pensii, sanatate, somaj............ vede sumele pentru care s-a retinut, insa ea a intrebat unde vede daca e platit sau nu.
Răspuns la discuția regulament de ordine interioara
Regumanetul intern este un document intern si trebuie aprobat de administrator, nu de cineva din exteriorul societatii. Toti angajatii trebuie sa ia la cunostinta de reglementarile regulamentului intern. Gasiti in codul muncii exect ce trebuie sa contina acest regulament.
Răspuns la discuția TICHETE CADOU DE 400 roni
nu, pe atunci erau neimpozabile.
Răspuns la discuția contabilitate
Taxa permis - puteti trece pe 635 cu un analitic alte taxe.
Răspuns la discuția decontare cheltuiala conbustibil
Codul fiscal ART. 21
t) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Răspuns la discuția contabilitate
pai e pe 613 ch cu asigurarile
Răspuns la discuția fisa fiscala 2009
bravo, asta e bine
Succes in continuare.