avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate daponte stefan

Activitate daponte stefan

Acum este de domeniul politiei locale ,disciplina in constructii.Ei se ocupa de aceste spete.Dar nu aplica legea desi au obligatia sa o faca.
Conform art.24 si 25 din legea 50/1991 "organul" are obligatia sa instiinteze organele de urmarire penala.Dar ei nu au aplicat nici macar amenda contraventionala conform legii, prejudiciind statul de aceasta suma .
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati o idee despre cum as putea actiona impotriva politiei locale,serviciu de discipolina in constructii, care ,in urma a cinci sesizari depuse impotriva unui vecin care construieste fara autorizatie, imporejmuire,betonare drum, desfiintari magazii, constructie magazii,nu au luat masurile legale de sanctionare contraventionala ,asa cum am solicitat.S-a luat doar masura opririi lucrarii,dar acesta a ignorat masura ,intrand in zona penalului,insa reprezentantii legii in continuare refuza sa aplice legea 50/1991.Mentionez ca nu sunt impotriva vecinului, insa acesta a confiscat 30 cm din drumul de servitute pe care circul pana la domiciliu,fiindu-i foarte greu sa ajung la adresa proprie.
Multumesc,
Răspuns la discuția Tulburare de posesie?
A venit de la disciplina in constructii.El a declarat ca nu este de competenta lor.Mi se pare ciudat.Vecinul i-a amenintat cu procese.Are 80 de ani si atac cerebral in urma cu trei saptamani.Vrea sa moara facandu-mi rau .Asa m-a amenintat,Si pentru ambitia lui nu mai pot intra cu masina la locuinta mea ,nervi , cheltuieli...De ce oare reprezentantii statului nu-si fac datoria ? doar pentru asta sunt platiti din taxele noastre.Cand vor intelege ca ei sunt angajatii nostrii , ai cetatenilor?
Buna ziua,
Va solicit ajutorul intr-o problema pe care o am cu un vecin ce in repetate randuri si-a mutat gardul, ingustand drumul de servitute care imi confera acces la locuinta proprie.Am depus reclamatie la Politia locala,acestia spunandu-mi ca nu este de competenta lor si ca acest lucru se rezolva in instanta.Intrebarea mea este daca se incadreaza la tulburare de posesie si daca trebuie depusa plangere penala.Daca acest vecin nu trebuie sa dovedeasca cu acte hotarul pe care a construit gardul.Politia locala afirma ca nu poate face masuratori desi disciplina in constructii apartine de dumnealor.In concluzie cum trebuie procedat pentru a fi obligat acest vecin sa-si mute gardul pe hotarul legal.Va multumesc
Buna ziua,
Are cineva un model de cerere de recalculare datorie credit banca in conformitate cu legislatia in vigoare ?Doresc sa depun la banca o astfel de cerere si functie de raspunsul acesteia sa sesizez Comisia de Abuzuri din Camera Deputatilor, avand in vedere ca platesc o dobanda in Euro de 20%/an.
Multumesc

Răspuns la discuția Recuperare donatie
Multumesc !
Buna ziua,
Am donat unei persoane fizice o suma de bani pentru cumpararea unei case (cu acte).Dupa o perioada , desi persoana respective a folosit banii in scopul pentru care au fost donati,doresc recuperarea donatiei . Se poate?
Discuție ANPC
Buna ziua,
Protectia consumatorilor are in competenta si verificarea actelor de provenienta ale vinurilor dintr-o crama,chiar daca aceasta se supune legislatiei specifice ministerului agriculturii?

4.3. Oprirea, staționarea și parcarea
Oprirea reprezintă imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute.

Următoarele situaţii NU sunt considerate oprire:

mobilizarea unui vehicul pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă această manevră nu perturbă circulaţia pe drumul public respectiv
imobilizarea unui vehicul cu masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, atât timp cât conducătorul desfăşoară operaţiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unităţile comerciale .
Extras din Legea circulatiei:
Oare este suficient?