avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate adymiha2002

Activitate adymiha2002

Răspuns la discuția Intermediere cu aur
Va multujesc foarte mult
Va rog sa imi lamuriti ce cod CAEN am nevoe in tranzactii de intermediere cu aurul 4612 sau 4618? Mentionez ca in statut nu am codul 4612 .
Răspuns la discuția Ajutor, decont in valuta !
Asa am facut.Problema mea apare cand persoana imi aduce chitantele , pentru calcularea decontului.Aici ma blochez . Fac eu paritatea euro - forint ? Si cu chitantele in lei ce fac? Fac alt decont separat?
Răspuns la discuția Ajutor, decont in valuta !
Multumesc pentru raspuns!

Dar vreau eu tot nu sunt lamurita .In sensul ca eu i-am dat euro ...a semnat o dispozitie de plata in euro si el imi aduce chitante in lei , forinti si euro. Nu am nevoie de chitante de schimb valutar de la banca : din euro in lei sau euro in forinti?
Cum fac transformarile??? fara chitante de la banca de schimb valutar???

Multumesc!
Am o nelamurire.Sunt o firma romaneasca care presteaza servicii in afara!.
Pot incheia un contract de comisionar sau mandat cu o persoana nerezidenta care sa aiba ca si obiect de activitate -cautarea de noi contracte de prestari servicii , adica gasirea de clienti . Pentru munca desfasurata de catre acesta se doreste platirea acestuia cu un comision din contractele viitoare incheiate.!!!!

Ce declaratii trebuie depuse? Este deductibil fiscal?

Multumesc !
Buna ziua !

Am acordat avans deplasare in euro, deorece angajatul pleca cu masina proprie in strainatate.Inapoi la decontare mi-a adus la decontat 2 bonuri de benzina in lei(entru drumul parcurs in tara) dintre care unul care reprezinta drumul parcurs de la domiciliu la sediul firmei(700 km).Mi-a mai adus la decontare si un bon in forinti ( vigneta)si restul bonurilor in euro.
Va rog daca se poate sa imi dati un sfat cum sa calculez decontul avand in vedere ca eu i-am dat euro ca si avans deplasare! A doua intrebare este asa: in cazul delegatiei se deconteaza drumul de la domiciliu catre locul delegarii sau doar drumul de la sediul societatii catre loccul delegarii?
Răspuns la discuția CONSORTIU
Multumesc ffff frumos ca m-ati lamurit =D>
Răspuns la discuția CONSORTIU
Prin consortiu inteleg 2 , 3 societati asociate in scopul executarii mai multor tipuri de lucrari .Nici eu nu am gasit nimic in legislatia romana.Am gasit doar asociere in participatiune. Patronul italian la care lucrez doreste crearea unui concortiu ( asociere cu alte 2-3 societati ).El spune ca acest consortiu are administrator si ca acest administrator e angajat de toate cele 3 societati si ca , cheltuielile efectuate de catre fiecare societate in parte ( pentru realizarea scopului consortiului) se deconteaza de catre acest consortiu.Acest consortiu incaseaza bani din realizarea activitatii sale si apoi le deconteaza societatilor asociate.Acest consortiu nu are profit
Discuție CONSORTIU
Revin cu subiectul despre consortiu

Varog daca stie cineva care este legislatia care reglementeaza infiintarea unui consortiu, care este procedura!!!

Va multumesc!
Răspuns la discuția Ajutor consortiu de societati
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu sunt lamurita. El imi spune ca nu are personalitate juridica si doar cod fiscal. Ideea e ca el zice ca acest "consortiu" raspunde in fata de creditorilor ( cu capitalul format din cotele societatilor asociate), ca poate angaja un administrator ( dar cum poate daca nu are personalitate juridica?) , si ca in fata statului(obligatiilor fiscale) raspund toate societatile asociate cu tot capitalul.

El doreste infiintarea acestui"consortiu" cu scopul ca toate firmele asociate sa se ocupe de cautarea de contracte de lucrari ( cautare de clienti).Bineinteles ca in paralel societati;e asociate isi desasoara si activitatiile lor proprii.Multumesc