avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Activitate Anjelique

Activitate Anjelique

In urma cu 24 de ani a decedat tatal meu iar eu si sora mea am cedat partea noastra , mamei , ea devenind mostenitor deplin din anul 1992 . Asa am crezut atunci , insa sora mea si sotul ei si-a cerut fictiv sa aiba ca parte a ei jumatate din suprafata terenului aproximativ 2 ha de teren agricol extravilan ca sa-l munceasca si sa culeaga foloasele , insa mama a platit impozitul pe intreaga suprafata pana in acest an . Profitand de faptul ca la terminarea succesiunii facuta dupa tatal meu , mama ca drept mostenitor trebuia sa plateasca o taxa la Cec si cum ea femeie simpla de la tara nu era obisnuita sa completeze o cerere pentru retragere numerar cum se obisnuia inca in anul 1992 , sora mea s-a dat foarte binevoitoare si s-a trecut drept clauza pe libretul Cec , gestionand pentru totdeauna si avand sub control toate veniturile si cheltuielile mamei mele . Pe ntru multi ani lucrurile au functionat normal , mama ramasa vaduva la 57 de ani , a condus ea toate lucrurile insa la batranete cand a vrut ca fiecare parinte care se pregateste sa paraseasca aceasta lume sa faca o regula cu toate bunurile ei s-a lovit de propria ei greseala din cauza bunatatii si a increderii . Sora mea , bineinteles tot cu siretlicuri a intrat in posesia titlurilor de proprietate , a tuturor documentelor , iar mama s-a vazut invinsa cu propriile ei arme . Cu o luna in urma a decedat si mama mea iar sora mea ma ataca mereu si imi spune cam la cat ma gandesc eu ca am dreptul dat fiind faptul ca eu muncesc in strainatate de aproximativ 8 ani si nu am avut grija de mama , insa daca eu nu am fost , au fost mereu prezenti copiii mei (sora mea neavand copii), de 4-5 ori pe saptamana , ducandu-i toate cele necesare si mentionez ca mama a murit in urma unui anevrism cerebral nu a avut nevoie de ingrijiri la pat . In ultimii 5 ani sora mea a intrat si in posesia pensiei mamei mele pe care postasul o aducea intai la ea si pe urma ea i-o aducea mamei cat credea ea de cuviinta , ceea ce este un fapt ilegal .
Mentionez ca mama si-a cumparat din timp toate cele necesare inmormantarii , nici una din noi nu am contribuit cu bani pentru inmormantare ,iar intrebarea mea este daca eu voi putea dovedi cu martori toate aceste fapte , nu stiu si nu pot afla daca mai are bani la Cec mama mea , pentru ca nu vor sa dea informatii ... se poate scadea din valoarea succesorala pe care ar avea dreptul sora mea , adica ea sa primeasca o valoare mai mica de 1pe 2 ? Nu mi se pare corect ca dupa toate aceste beneficii , dupa care si-a mai insusit si diferite bunuri dupa moartea mamei ca de exemplu lemne , grau , porumb, animale ,obiecte de uz casnic , tot ce i s-a parut ca-i foloseste sa se imparta totul ramas adica bunuri imobile si teren agricol in parti egale de cate 50 % ! Va multumesc !
Răspuns la discuția Datorii banca
M-au amenintat ca imi pun sechestru la primarie pe bunurile mele si am acceptat telefonic .Am returnat pana acum 2000 de ron insa suma de 6700 mi se pare enorma ... :
Discuție Datorii banca
In urma cu 11 ani am luat de la Altex cu buletinul un frigider si un aparat de radio , suma fiind in jur de 1300 ron . Necazurile din viata mea , divort , partaj , etc ... au facut ca eu sa nu pot achita ratele , iar dupa cateva luni nu am mai primit nici o instiintare . In luna octombrie 2014 , am primit o scrisare de la o firma de recuperare cu suma de 6700 de ron . Am acceptat sa le dau in rate de cate 1000 de le pe luna si pana acuma am achitat 2000 de lei ... este corecta oare suma cu care m au impovarat cei de la firma recuperatoare ? Dupa mai bine de 11 ani sunt inca obligata sa o achit ? Va multumesc ! :)
In urma vinderii unui imobil , noul proprietar doreste ca eu sa reziliez contractul de furnizare a energiei electrice , deoarece el doreste sa demoleze acel imobil . Pana aici nimic anormal , insa cand am cerut acest lucru la sediul [editat] , mi s-a cerut o taxa de 282 lei . Sunt obligata sa platesc eu aceasta taxa ? stiind ca in urma vanzarii unui imobil eu am obligatia de a vinde cu toate utilitatile existente si ce interes am eu ca el doreste sau nu sa demoleze acea contructie ? Si eu am cumparat o casa la randul meu insa am preluat contractele la utilitati de la fostul proprietar , neobligandu-l pe acesta la nici o cheltuiala in plus . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta problema ! Va multumesc anticipat !!!

[Editat numele societatii. Este interzisa postarea pe acest forum. Va multumim].
Răspuns la discuția EVACUARE IN URMA DIVORTULUI
Eu va pot raspunde din proprie experienta , pana la terminarea partajului nu se poate rezolva nimic , nici cu politia nu s-a putut , faceam reclamatie la politie impreuna cu copiii si cand era chemat fostul sot la audieri , tot pe noi dadea vina ca il batem cu pumnii in cap , ca-i facem fel si fel de lucruri , normal ca nu era nimic adevarat , dar asta era situatia . Doi ani dupa divort a durat calvarul acesta , pana la data cand a sosit rezultatul partajului in care el era somat pana la o anumita data sa paraseasca locuinta . Dumeavoastra nu ati relatat situatia locuintei , este bun comun ? Daca asa sta situatia , singura solutie este partajul !
Răspuns la discuția bataia la scoala
Trebuie neaparat sa vorbiti cu conducerea scolii si sa propuneti o sedinta cu parintii la care sa participe si copiii , unde cei implicati sa explice ce au de '' impartit '' la o asa varsta frageda .
Răspuns la discuția Sclavie în Germania
Acelasi lucru se intampla si in Italia , sunt persoane care profitand de naivitatea multor femei ce doresc un loc de munca , din disperarea necunoasterii limbii si a dorintei de a castiga un ban , accepta pentru inceput a se compromite cu o persoana din aceasta care castiga bani doar din intermedieri . Unicul '' leac '' de a potoli acesta persoana este de a o avertiza ca o va denunta politiei , este riscant ca poate fi implicata o intreaga retea a mafiei locurilor de munca , insa merita sa incerce . Daca are mai mult curaj si cunoaste limba germana se poate adresa cu adevarat dansa autoritatilor germane , banul se castiga greu in strainatate , mai ales ingrijind batrani , pentru a castiga 200 de euro este nevoie de o saptamana de munca silnica , de ce sa profite si altcineva de pe urma muncii prietenei dumneavoastra . :(
Eu va sfatuiesc sa il inchideti si sa pastrati cu grija toate documentele , pentru ca nu se stie ce surprize va mai asteapta pe parcurs .
ynocentta a scris:

Nu ati lamurit daca OCPI a comunicat incheiere de respingere a cererii dvs ,motivat de lipsa autorizatiei de constructie
Daca exista counicata incheiere de respingere,aveti dreptul in temeiul art 50 din L nr 7/1996 republicata sa formulati plangere impotriva incheierii OCPI

Nu , nu a comunicat in scris nimic , inca ... Actele sunt depuse la OCPI cu data de 1 noiembrie . A fost avertizata doar , doamna inginera care mi-a facut toate actele pentru intabulare . Ma tem ca raspunsul tragic va veni la finalul termenului care este de 25 noiembrie , eu mi-am gasit o alta locuinta ,asteptam sa vand , imi doream sa fac sarbatorile Craciunului in alta casa , in liniste , dar se vede ca mai am de trait in stres .
ynocentta a scris:

In situatia in care precizati ca planul a fost acelasi,autoritatea publica locala nu mai poate emite in 2011 certificat de urbanism pentru un edificiu ridicat in urma cu 11 ani
Aveti incheiere de notificare de la OCPI ?

Aveti perfecta dreptate , insa nedumerirea noastra este de ce ar mai fi nevoie de o alta autorizatie de constructie , planul a fost respectat pana la cel mai mic detaliu , nu s-a modificat nimic in urma transformarii in locuinta , locuim aici de 10 ani ,platim impozit , doar ca am ignorat de a intabula imobilele pana in momentul de fatza . Si in cele din urma de ce ar mai fi atatea probleme daca imobilele s-ar darama ?!Aici nu inteleg .