avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Heather

Activitate Heather

Gonartroza bilaterala este considerata handicap, și de ce grad anume? Sufar din 2018 de gonartroza bilaterala, ma deplasez cu ajutorul unei carje cu sprijin pe antebrat.
Bună seara. Ieri, 2.01.2023, am avut următoarea situație-am constatat lipsa gazelor în apartament, am întrebat o vecină dacă are gaze, mi-a spus că nu știe deoarece nu folosise aragazul. Am dat un mesaj pe Whatsapp unui alt vecin, cu aceeași întrebare. Nu am îndrăznit să sun la telefon deoarece nu am vrut să deranjez în zi de sărbătoare, și relativ devreme-9.30 am. Am sunat apoi la Distrigaz la numărul de urgență, deoarece lipsa gazelor se încadra în această situație. Am semnalat problema și mi s-a trimis un reprezentant care a constatat scurgere de gaze și a pus sigiliul pe contorul de pe hol, considerând că situația era periculoasă. Reprezentantul Distrigaz mi-a spus că Asociația trebuie să cheme pentru desigilare-deoarece este clientul Distrigaz-nu eu. Președintele blocului a spus că nu se implică, deoarece problema este în apartamentul meu. Un vecin a vorbit dânsul la Distrigaz, a venit un alt reprezentant și a desigilat, apoi a închis robinetul de gaze din apartamentul meu. Asociația mi-a reproșat că am sunat la Distrigaz și îmi impune să plătesc costul desigilării-aproximativ 600 lei. Au spus că nu trebuia să sun eu, ci ei. Aș dori să știu dacă există vreun regulamentul în baza căruia trebuie să plătesc pentru că am semnalat această problemă-pentru că, la urma urmei, chiar am avut scurgere de gaze, nu a fost în imaginația mea și dacă într-adevăr eu sunt vinovată și trebuie să achit această sumă. Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Ma adresez in legatura cu un caz de hartuire online. In cauza este fiica mea-hartuitorul este tatal ei, care dupa 25 de ani in care nu a vrut sa stie de ea, a abordat-o pe Facebook, insistent, cerandu-i sa o cunoasca. Fiica mea nu doreste acest lucru. In acest sens I-a dat Block. Ea are screen-shot-uri de la conversatii.
Ce poate face ea in aceasta situatie, pentru ca individual sa inceteze sa o mai agaseze. Ea se teme sa nu vina la ea la serviciu. Poate obtine un ordin de protective si in ce conditii?

Va multumesc
Răspuns la discuția Folosire uscatorie parter bloc
Va multumesc.

Ionut.ion a scris:

ART. 36 din legea 196/2018
Schimbarea destinatiei proprietatii comune este permisa cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) numai daca prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalti coproprietari;
b) numai daca prin aceasta nu se impiedica folosirea in conditii normale a condominiului de catre toti proprietarii;
c) in baza acordului in scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) dupa obtinerea prealabila a acordurilor, avizelor si autorizatiilor necesare prevazute de legislatia in vigoare, emise in conditiile legii de institutiile/autoritatile abilitate in acest sens.
Daca dvs. nu semnatati ca sunteti de acord cu aceasta schimbare, ea nu se poate face, cel putin nu legal.
Daca totusi asociatia hotaraste sa faca asta, dvs. puteti cere anularea hotarari, si eventuale daune, in instanta, cu sanse destul de mari de castig.

Răspuns la discuția Folosire uscatorie parter bloc
Va multumesc pentru raspuns. Deci, chiar daca nu este legal, in virtutea avantajelor si cu hotarirea majoritatii, se poate ca eu sa fiu privata de acest drept, de a folosi partea de proprietate comuna?

ynocentta a scris:

Pentru corecta si completa dv informare referitor la dispozitiile care guverneaza infiintarea,
organizarea si functionarea,drepturi si obligatii in cadrul asociatiei de proorietari studiati atent disp L nr 196/2018
Legal,uscatoria reprezinta parte comuna,accesibila tuturor prorietarilor
Conditionat de interesul asociatiei de proprietai partea comuna de condominiu poate fi utilizata exclusiv de catre un tert cu acordul vecinilor si al asociatiei de propretari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Daca nu exista acordul individual al tuturor proprietarilor,legal partea comuna nu poate fi instrainata
Mai exista artificiul ca asociatia de proprietari sa supuna discutiei adunarii generale a proprietarilor avantajele inchirierii partii comune condominiu,sa obtina acordul majoritatii participantilor,situatie in care hotararea este obligatorie pentru toti proprietarii

Buna ziua. M-am mutat de curand intr-un apartament la parter, apartamentul neavand balcon. Pentru uscarea rufelor folosesc o portiune din uscatoria care se afla la parter. Ieri mi s-a cerut sa semnez un tabel daca sunt de acord cu inchirierea uscatoriei. Bineinteles ca am spus NU, explicand ca nu voi mai avea unde sa usuc rufele. As dori sa stiu in conditiile in care doar eu ma opun inchirierii, asociatia de proprietari va putea sa inchirieze legal uscatoria si astfel sa ma priveze de folosinta acesteia. Multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Plata intretinere
Nu am omis acest fapt. Am spus doar ca nu mi se pare corect sa platesc integral doua intretineri pe luna decembrie. Ar trebui sa platesc doar jumatate din fiecare.

ynocentta a scris:

Legiuitorul a prevazut ca se introduc la calculul cotelor lunare de intretinere persoanele care domiciliaza minimum 15 zile/luna in imobil
Dv ati parasit imobilul la 15 decembrie dar omiteti aspectul esential ca dv nu ati achitat cota intretinere luna decembrie care se calculeaza de regula dupa 1 sau 2 luni,

Răspuns la discuția Plata intretinere
Va multumesc. Si eu ma gandeam la aceasta solutie. De asemenea, precizez ca in ambele cazuri am pus la dispozitie copii ale contractelor de vinzare si cumparare de apartament.
Buna ziua. Am vindut un apartament is la 15 decembrie m-am mutat din el intr-un altul pe care l-am cumpărat. Deci, am locuit cite 15 zile in fiecare. Este corect sa mi se ceara plata intretinerii integrale in ambele locatii? La cel pe care l-am vindut mi se conditioneaza restituirea fondului de rulment-inteleg ca asa este legea-insa nu mi se pare corect sa platesc integral, din moment ce am locuit doar jumatate luna. Precizez ca la fostul apartament am achitat octombrie si noiembrie. De asemenea, in apartamentul in care m-am mutat am locuit doar jumatate luna si la intretinere sunt trecuta cu toata familia-3 persoane -in vedere platii integrale. Este corect? Va multumesc anticipat.
Bună ziua, am 57 de ani, sunt încă salariată cu contract permanent de muncă, sufăr de gonartroză bilaterală cu afectarea capacității de mers-de jumătate de an mă deplasez cu ajutorul unei cârje. Doresc să știu dacă mă încadrez în vreo categorie de invaliditate și dacă aș putea primi pensie în acest sens, chiar dacă voi continua să lucrez până la împlinirea vârstei de pensionare. Mulțumesc anticipat,