avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Activitate Klara77

Activitate Klara77

Multumesc de raspuns , si insist cu aspectul ca in forma fizica nu am primit aceste foi . Chiar de la inceput cand au formulat actiunea. Adica , fizic in plic nu le-au pus .....si ulterior le-am vazut in dosarul electronic ca figurand de la inceput si acele pagini . O sa verific cum ati sugerat , numerotarea paginilior , daca s-a facut .
Buna ziua ,ma aflu ca si acuzat intr-un proces civil. Cand am aflat de acest proces , am primit prin posta toata '' lucrarea'' partii care m-a dat in judecata ....in jur la vreo 30 de pagini ( poze cele mai multe)
Cu aceast set de acte , mi-am cautat avocat si i-am dus in copie TOT ce primisem prin posta.
Intre timp mi-am facut acces la dosar electronic sa vad evolutia documentelor de la dosar.
Acum , dupa mai bine de 8 luni de proces , am intrat pe dosarul electronic si am luat de la inceput totul si am listat si analizat tot ce s-a depus in dosar.
Am constatat , ca de la primul fisier , care reprezinta actiunea in instanta a partii adverse , la acel set de acte , au paratut vreo 4 pagini cu niste inscrisuri neoficiale dar care la inceput stiu sigur ca nu au fost .
E corect asa ? Adica daca u depus ulterior de ce nu apare separat aceasta completare documente la dosar .... ?
Nu vreau sa las o impresie greșita despre mine ( chiar daca sunt doar un nume -aici in mediul virtual ) de aceea revin cu o explicație a contextului in care ma aflu si ptr care am apelat la “ google “ .
Sa știți ca nu eu am dat buzna in instanța . Eu sunt chemată in judecată de către un fost angajat . Care , ptr a-si susține cererea aduce martor un coleg de serviciu fost angajat si acela din perioada de cca acum 20 de ani . Acest martor , nu m-ar deranja daca nu ar fi bun prieten cu petentul si daca relațiile de munca dintre noi S-ar fi încheiat amical . Am fost nevoită sa renunțam la colaborarea cu el pentru ca aproape lunar încalca reguli de circulație pentru care primea amenzi . Deci , cu siguranța exista din partea lui resentimente .
La perioada la care se referă speța ( acum 20 de ani ) eu nu mai am posibilitatea sa aduc alt martor care sa stie situația pentru care am fost chemată in instanța .
Așa intenționăm sa procedam cum ați spus si Dvs . Sa ne ajutam cu întrebări “ bune “ puse chiar martorului propus de partea adversa. Din rândul personalului care era angajat in perioada respectiva , nu pot aduce alti martori ptr ca nu erau colegi direcți cu petentul si nu cunosc detaliile cauzei .
Mulțumesc încă o data pentru timpul acordat ,
Despre proba cu martori .
Cum se poate demonstra ca martorii propuși intr-un proces ( pretenții Litigii de munca ) , au fost in relații de prietenie cu cel care i-a propus .
Cum pot explica instanței ca nu reușesc sa aduc martori in același proces , pentru ca perioada la care face trimitere procesul este de acum 18 ani . Iar cei pe care i-as putea propune sunt exact aceeași pe care i-a propus partea adversa inca de la chemarea in judecată . Iar cele cateva persoane rămase , la care am apelat ca sa ii aduc martori si care cunosc situația de acum 18 ani , nu vor sa se implice in “ așa țiganii “ si nu se poziționează de nicio parte . Ne-au refuzat frumos si pe celălalt si pe mine ,
Ce imi rămâne de făcut ?
Va mulțumesc pentru eventuale răspunsuri .
Răspuns la discuția Amenda primita la adresa gresita.
E vorba de + 1500 lei la amenda integrala .
Adica , aveam posibilitatea sa platesc in termen DACA STIAM , valoarea cu 1500 lei mai putin . Nu vad de ce as platii valoarea intreaga , din moment ce eu nu am stiut .
Procedura de comunicare a procesului verbal ( ptr lipsa rovigneta) daca e dupa cum ziceti dvs , a fost total incalcata . Pot sa ma scuz chiar , si sa spun ca nu stiu nimic - avand cu totul alta adresa in buletin ...nu ?! Chiar daca era proprietatea mea si locatia unde s-a dus amenda .... la mine la adresa din buletin nu am primit nimic ...
Buna ziua ,
un salariat , este angajat timp de 13 ani in cadrul unei firme .
Din motive economice , angajatorul nu mai poate sustine activitatea economica si propune incheierea relatiilor de serviciu - cu preaviz ptr salariatul in cauza .
Se convine la incheierea contractului , cu acordul ambelor parti si se elibereaza adeverinta de vechime .

De aici incep si discutiile/ problemele ptr care va scriu . Salariatul sustine ca ii lipsesc din vechime- in cadrul firmei - cativa ani - nu specifica exact cati ...dar ameninta ca o sa ii caute pe angajatii mai vechi ai firmei ( pe cei de acu' 15 ani ) cu care sa mearga in instanta si sa ii sustina afirmatiile - referitoare la vechime si la incadrare . Totodata acuza si faptul ca el nu este muncitor necalificat- asa cum a citit ACUM in adeverinta de vechime , si sustine ca el a desfasurat o activitate calificata in cadrul societatii .
La solicitarea noastra de a prezenta diploma / certificat / atestat pentru care sustine ca are calificare ....raspunsul a fost ca '' seful nu l-a lasat sa mearga la specializari '' ( si de la manipulant marfa cum apare in cim - el afirma ca a desf si activitati de mecanica )
Vreau sa intreb , cum poate face proba salariatul ca a fost angajat mai inainte decat data din documentele pe care soc le are . E vorba de o angajare de acum 13 ani , dar salariatul afirma ca ar fi pe putin 16 ani de cand este '' venit in firma ''. Cat si despre aspectul privind incadrarea , ce masuri poate lua instanta si in baza a ce ?!
Mentionez ca nu are pretentii banesti , cel putin deocamdata - deoarece toate drepturile salariale i-au fost achitate la zi .
Pentru ca nu aveam statele de plata semnate de catre el , am redactat o declaratie in numele lui , pe care a semnat-o si olograf , si prin care sustine ca societatea nu are nicio datorie de nicio natura catre el .
Fisa postului si CIM , nu sunt semnate .

Buna seara , am o problema legata de primirea unei amenzi la o adresa anterioara celei din buletinul actual . Mai exact .
In septembrie 2021 , deoarece ne-am mutat la alta adresa , am schimbat si cartile de identitate .
Adresa veche , reprezenta un apartament , pe care ulterior l-am si vandut .
Ne mai locuind la acea adresa , am omis sa verificam cutia postala de acolo ...si , plicul cu amenda pentru lipsa rovineta , venit in luna decembrie 2021- conform stampila plic , a stat timp de 4 luni ( pana ieri ) in cutia postala la adresa pe care NU o mai avem in buletin de anul trecut din luna septembrie .
In plus , in luna feb anul acesta , am si vandut proprietatea ...iar noii locatari abia ieri au observat si ei , continutul cutiei postale.
Avand in vedere totusi , ca amenda putea fi platita in termen de 15 zile .....la valoarea minima , dar nestiind de existenta ei .....am pierdut acest drept - chiar si in conditiile expuse ?
Din moment ce buletinul are alta adresa la care ne asteptam sa primim corespondenta .......ce putem face?
Ma pot lega de aceasta situatie , macar ptr a plati la jumatate valoarea amenzii ?
Daca noii proprietari nu erau de buna credinta si nu imi dadeau nici acum plicul cu amenda .....de unde stiam ca am amenda de platit ?
Oare , care este procedura ...cum trebuie facuta dovada ca au expediat dar mai ales ca am si intrat in posesia plicului ?? Confirmare de primire ?! Nu era obligatoriu ?
Răspuns la discuția Apel fara motivare .

Am revenit cu un răspuns final cred al acestei postări .
Am întrebat direct la sursa ( poliție ) cum , cand și cu ce alte acte trebuie sa predau permisul .
Mi s-a răspuns :
Ptr ca e de la judecătorie , așteptați răspunsul acasă , și apoi cu acel răspuns ( dacă nu mergem mai departe ) in termen de max 60 de zile - asta nu am înțeles de unde 60 de zile - se preda permisul la ghișeu .


Klara77 a scris:

In primul rând vreau sa va multumesc pentru răbdarea și buna explicare a răspunsului Dvs .
Acum , ce pot sa va spun este ca întrebând între cunoscuțiinte , fara pregătire in domeniu dar care s-au confruntat cu o situație asemănătoare , am primit alt sfat . Și anume de a nu aștepta acasă plicul cu decizia . Ci , sa printez de pe net pagina din portal și cu ea sa merg sa predam permisul in 15 zile de cand sa afișat pe net . Ca asta e una din obligațiile noastre sa urmărim desfășurarea procesului , și dacă am aflat chiar și in aceasta maniera -de pe portal. Net , decizia instanței , atunci de la acea data trebuie calculat .

Dar ! Aveți dreptate in ceea ce a zis instanța așa scrie “ de la comunicare “ și nu de la pronunțare .
Și da ! Așa am interpretat-o și eu , ca încă 30 de zile CEL PUȚIN permisul rămâne la noi ( ptr ca zice “ cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare . Cererea se va depune la JUDECĂTORIA .... “ )
Nu va supărați ca insist , dar va rog dacă mai aveți răbdare sa cititi , dacă mai sunt și alte persoane care pot da un sfat , sau pot confirma una din variante , v-as ruga sa ma ajutați . Timpul trece și in câteva zile trec 15 zile de la data cand s-a postat pe portal soluția pe scurt .
Va multumesc tuturor care cititi și mult respect !

mariustz a scris:

Am mai postat acest lucru in forum, o sa va explic si dvs.

1. Permisul se preda, dar nu acum, ci in 15 zile de cand decizia ramane definitiva, nu 15 zile de cand pierde contestatia. Decizia ramane definitiva dupa ce expira cele 30 zile de apel. Iar cele 30 zile de apel curg din momentul in care va ajunge plicul cu decizia acasa, sunt "30 zile apel de la comunicare", nu de la "pronuntare".
2. O sa dureze acum aproximativ 1-2 luni pana se redacteaza, date fiind sarbatorile nu cred ca o sa ajunga curand plicul acasa, iar sotul dvs in tot acest timp tine permisul,

Prin urmare:
- dupa ce ajunge plicul acasa (peste vreo 2 luni), asteptati inca 30 zile (dreptul de apel), dupa ce trec si astea 30 zile mergeti la judecatorie sa legalizati hotararea din plic.
- dupa ce legalizati hotararea, o sa aiba mentiunea "definitiva si irevocabila din data de:", ei bine din data aia curg 15 zile in care trebuie sa predea permisul.
- cu hotararea se merge la politie si se preda permisul

Desigur poate face si apel insa e posibil sa ramana fara permis cand ii este lumea mai draga, posibil sa dureze inca vreo 6-7 luni. Iar la apel nu mai are cale de atac, asa ca este definitiva din prima, si atunci chiar trebuie sa-l predea in 15 zile de cand pierde apelul. Acum nu trebuie.

Sper ca ati inteles, daca nu, spuneti-mi ce si va explic.



Răspuns la discuția Apel fara motivare .
In primul rând vreau sa va multumesc pentru răbdarea și buna explicare a răspunsului Dvs .
Acum , ce pot sa va spun este ca întrebând între cunoscuțiinte , fara pregătire in domeniu dar care s-au confruntat cu o situație asemănătoare , am primit alt sfat . Și anume de a nu aștepta acasă plicul cu decizia . Ci , sa printez de pe net pagina din portal și cu ea sa merg sa predam permisul in 15 zile de cand sa afișat pe net . Ca asta e una din obligațiile noastre sa urmărim desfășurarea procesului , și dacă am aflat chiar și in aceasta maniera -de pe portal. Net , decizia instanței , atunci de la acea data trebuie calculat .

Dar ! Aveți dreptate in ceea ce a zis instanța așa scrie “ de la comunicare “ și nu de la pronunțare .
Și da ! Așa am interpretat-o și eu , ca încă 30 de zile CEL PUȚIN permisul rămâne la noi ( ptr ca zice “ cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare . Cererea se va depune la JUDECĂTORIA .... “ )
Nu va supărați ca insist , dar va rog dacă mai aveți răbdare sa cititi , dacă mai sunt și alte persoane care pot da un sfat , sau pot confirma una din variante , v-as ruga sa ma ajutați . Timpul trece și in câteva zile trec 15 zile de la data cand s-a postat pe portal soluția pe scurt .
Va multumesc tuturor care cititi și mult respect !

mariustz a scris:

Am mai postat acest lucru in forum, o sa va explic si dvs.

1. Permisul se preda, dar nu acum, ci in 15 zile de cand decizia ramane definitiva, nu 15 zile de cand pierde contestatia. Decizia ramane definitiva dupa ce expira cele 30 zile de apel. Iar cele 30 zile de apel curg din momentul in care va ajunge plicul cu decizia acasa, sunt "30 zile apel de la comunicare", nu de la "pronuntare".
2. O sa dureze acum aproximativ 1-2 luni pana se redacteaza, date fiind sarbatorile nu cred ca o sa ajunga curand plicul acasa, iar sotul dvs in tot acest timp tine permisul,

Prin urmare:
- dupa ce ajunge plicul acasa (peste vreo 2 luni), asteptati inca 30 zile (dreptul de apel), dupa ce trec si astea 30 zile mergeti la judecatorie sa legalizati hotararea din plic.
- dupa ce legalizati hotararea, o sa aiba mentiunea "definitiva si irevocabila din data de:", ei bine din data aia curg 15 zile in care trebuie sa predea permisul.
- cu hotararea se merge la politie si se preda permisul

Desigur poate face si apel insa e posibil sa ramana fara permis cand ii este lumea mai draga, posibil sa dureze inca vreo 6-7 luni. Iar la apel nu mai are cale de atac, asa ca este definitiva din prima, si atunci chiar trebuie sa-l predea in 15 zile de cand pierde apelul. Acum nu trebuie.

Sper ca ati inteles, daca nu, spuneti-mi ce si va explic.

Buna ziua ,
Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii .
Soțul meu , cond profesionist , a fost surprins de radar cu viteza de 103 km .
Am făcut contestație la procesul verbal , doar din dorința de a amâna momentul suspendării permisului , având in vedere ca din activitatea de șofat își câștiga salariul .
In 13 Noiembrie , azi adică , pe portal sa afișat soluția pe scurt - bine-nțeles ne-a respins plângerea , cu drept de APEL in 30 de zile .
Cum niciodată nu e momentul potrivit sa rămâi fara servici , soțul meu dorește sa mai lungească judecarea , măcar pana in Ianuarie cand zice el ... e luna “moarta “ .
Ce putem face in acest moment , din ce am citit pe net , asta am înțeles :
Trebuie sa predea permisul in max 15 începând de azi ,
Ca sa îl poată preda la poliție ne trebuie un act de la instanța ... pe care încă nu îl avem .
Solicitam ce ? Un certificat de grefa al soluției sau altceva legat de soluția data ?
Apoi ........ dacă am vrea sa mai amânăm , avem cum ? Făcând apel ?
Și ce motivez in apel ?
Pot sa nu motivez nimic , ci doar sa fac apel împotriva sentinței ? pe motiv ca nu avem comunicarea sentinței deci nu știm cum a judecat instanța ... ?!
In timpul asta ... dacă facem apel ... permisul îl mai preda ? Sau ducem dovada la poliție ca am făcut apel ?
Multe întrebări ... știu , dar va rog sa ne ajutați . E destul de greu , darămite cu un singur salariul ...va rog așadar sa ne Spuneti dacă și ce pasi putem urma ptr a nu greși mai mult sau dacă sunt șanse sa mai lungim perioada pana la suspendarea efectivă . Va multumesc , de fapt va mulțumim !