avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Activitate Monica H.

Activitate Monica H.

Răspuns la discuția Actiune in revendicare
nu sunt indeplinite conditiile pt uzucapiune.

"Batalia" este pe HG 834/1991 , in speta se incearca o preluare a terenurilor ca urmare a disponibilizarii acestora intrucat nu fac obiectul certificatului de atestare a dreptului de proprietate
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie>

exista un teren intravilan asupra caruia nu exista acte de proprietate, insa se "bat" pentru el 2 institutii (publice). Nici una dintre ele nu l stapaneste / foloseste efectiv, insa nici nu l cedeaza .

in cazul unei actiuni in revendicare, ce aparari pot formula?

Multumesc.
Buna ziua,

Am urmatoarea speta : o persoana a cumparat un teren in baza unui titlu de proprietate ce a fost anulat .
Ulterior persoana doreste sa vanda terenul si a solicitat primariei sa afiseze oferta de vanzare cf Ordin 2333/2014.
Primaria a refuzat afisarea motivat de faptul ca contractul de vanare cumparare este un act subsecvent titlului de proprietate si implicit persoana in cauza nu detine un drept legal dobandit si nu poate vinde terenul.

instanta a admis cererea si a dispus publicarea ofertei de catre primarie pe motiv ca aceasta nu are in atributii verificarea legalitatii si temeiniciei actului de proprietate.

Acum primaria vrea sa conteste sentinta si aici vine rugamintea mea> ma puteti ajuta cu motive de apel /jurisprudenta in acest sens?
Buna ziua,

Consiliul local in calitate de asociat majoritar al unei SRL poate credita in vreun fel societatea (care are nevoie de bani pentru a si plati datoriile la ANAF ) ?

in ce temei legal?
Buna ziua,

Am urmatoarea speta>

Am cumparat o casa (in 2016) de la constructor persoana fizica. Nu a fost locuita din varii motive, insa a fost ingrijita, incalzita pe timp de iarna etc. Acum vrem sa ne mutam dar am constatat diverse probleme la ea: instalatia termica nu functioneaza corespunzator, tencuiala la exterior cade, gresia in baie se desprinde.

Am contactat vanzatorul si mi-a spus franc ca " e vina mea ca nu am incalzit casa pe timp de iarna.

Vreau sa l dau in judecata sa suporte costurile reparatiilor.

Cum procedez? Iau legatura cu un expert in constructii acum sau cer in instanta?

Orice spete asemanatoare mi-ar fi de ajutor.

Multumesc.

Răspuns la discuția Executare silita
In titlul executoriu aveti detaliat ce reprezinta sumele poprite.
Probabil este vorba de penalitatile de intarziere calculate pentru debitul datorat.
Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu pasii pe care trebuie sa i fac in continuare pentru finalizarea majorarii de capital initiate la o SA.

S-a convocat AGA si s a aprobat majorarea de capital prin emiterea unor noi actiuni.
S-a inregistrat hotararea la ONRC, s-au cumparat o serie de actiuni din cele emise.

In cateva zile se va incheia procedura de subscriere. Consiliul de Administratie urmeaza sa anuleze actiunile nevandute.

Intrebarea mea este: ce am de facut in continuare? Trebuie sa depun la ONRC hotararea CA si actul constitutiv actualizat?

Mai sunt necesare si alte formalitati?

Multumesc.
Răspuns la discuția Preluare contract închiriere
depinde foarte mult de ceea ce scrie in contractul de inchiriere incheiat de dvs cu primaria > daca aveti posibilitatea de a subinchiria sau nu.
Buna ziua,

Avand in vedere ca legea 31/1990, art.126 prevede ca "actionarii care au calitatea de membri ai consiliului de administratie nu pot vota descarcarea gestiunii lor" cum pot face descarcarea de gestiune a administratorilor in situatia in care 2 din 3 administratori sunt actionari, impreuna totalizand peste 95 % din intreg capitalul social.?

Multumesc.
In cazul reprezentarii in instanta a unei SC de catre consilierul juridic, se pot solicita cheltuieli de judecata reprezentand parte din salariul consilierului? Exista un mod de calcul? CUm facem dovada?

Ati intalnit situatii de genul acesta? Spete?

Multumesc.