avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Activitate cameliadaj

Activitate cameliadaj

Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani, intentionez sa ma intorc in campul muncii inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului dar vreau sa-mi schimb locul de munca.Puteti sa-mi spuneti daca mai beneficiez de stimulentul de insertie schimband locul de munca?
Multumesc anticipat.
Buna ziua, sunt in concediu crestere copil de 7 luni.Am dosarul facut pentru 24 de luni.
Intentionez sa ma intorc in campul muncii mai devreme de 24 de luni. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie care ar fi perioada propice revenirii.Se poate si mai devreme de 12 luni sau dupa 12 luni.

Va multumesc
Discuție renta viagera
Buna ziua,bunicul meu a decedat in anul 2010,noiembrie.Unicii mostenitori au cedat mostenirea in favoarea mamei(bunicii).S-au depus actele la APIA si a primit in 2011 renta pentru 2010.Momentan bunica mea nu are nici acel carnet de rentier,nu a fost lamurita de unde sa-l procure si implicit nu a mai fost nici sa-l vizeze.
Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare in vedea obtinerii rentei viagere( de la APIA), de unde se poate obtine acel carnet sau mai bine zis ea mai beneficiaza de aceasta renta.

Multumesc anticipat.
Multumesc ptr raspuns.
Off, nu prea m-am lamurit. Deci daca intru in somaj tehnic se suspenda sau nu stimulentul de insertie???
Dupa perioada de somaj, o sa primesc iar stimulentul, pana la implinirea de 2 ani a copilului?
Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: la inceputul lunii decembrie o sa aduc pe lume o fetita.Intentionez sa ma intorc la munca dupa 1 an. Sunt un pic nelamurita cu noua lege, privind aspectul reintoarcerei in campul muncii. Daca vreau sa ma intorc dupa 1 an si 3 luni la munca, primesc sau nu stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Astept un raspuns.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Ma intereseaza daca se mai primeste stimulentul de insertie in perioada de somaj tehnic, pentru perioada de iarna - 4 luni, toti angajatii vor intra in somaj tehnic. Beneficiez de acest stimulent de 1 an si 2 luni.

Astept raspunsul dvs.
Multumesc
Buna seara,
Va rog sa ma luminati intr-o problema: mama mea,52 ani, mai are o luna pana termina somajul,lucreaza fara carte de munca 2 zile pe saptamana la o familie si doreste sa-si achite din mana sanatatea si contributia ptr pensie,pentru a nu o afecta.
Aveti idee ce suma se plateste la pensii pentru un sal min pe economie,si la sanatate?
La sanatate, ea nu sufera de nici o boala,dar se gandeste ca au trecut anii si in caz de urgenta nu are unde sa se duca.Nu se poate sa o ajut cu asigurarea mea, sunt angajata cu carte de munca de vreo 5-6 ani.Care ar fi pasii daca sunteti draguti sa ma lamuriti.

Multumesc anticipat
Camelia
Buna seara,

Lucrez de 8 luni la o firma si am fost incadrata cu salariu min pe economie 670 ron.
De la 1.01.2012 am vazut ca s-a majorat salariu min la 700 ron.Pana in prezent nu am fost instiintata de aceasta modificare.In mod normal trebuie sa primesc un act aditional la cim. Nu mai stiu procedura, o data cu noul revisal s-au schimbat multe.Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.Exista posibilitatea sa faca modificarile in revisal fara intiintare scrisa?Daca nu fac aceasta modificare ce se poate intampla??

Multumesc anticipat.