avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate casandreea

Activitate casandreea

Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU!
Răspuns la discuția cumparare societate comerciala
Avantajele PFA, II IF sunt: taxe mici la infiintare, contabilitatea in partida simpla (trebuie confirmata/ verificata anual de catre inspectorul care raspunde de unitatea), titularul trebuie sa se ocupe de toate activitatile, inclusiv afacerea, contabilitatea. taxele pe munca.
Dezavantajele: obligatia titularului de afi calificat in domeniu (atentie angajatii II trebuie sa efectueze activitati auxiliare celei a titularului nu si cea principala, dar...), raspundere in solidar a titularului/ membrilor, cu intreaga avere, taxe sanatate si pensie (222 lei) minime obligatorii lunar, cheltuieli deductibile putine (atentie trebuie confirmate/ verificate de inspectorul fiscal), creditare dificila (banca cunoaste problema raspunderii cu intreaga avere!!).
Se preteaza pt o afacere de mici dimensiuni dar daca se doreste crestere trebuie trecut la SRL.
Avantaje SRL: taxe in functie de realizari/ salarii, cheltuieli deductibile mai largi, posibilitate de angajare a asociatilor/ administratorului (evitarea suprataxarii muncii), corectitudinea inregistrarilor (contabilitatea ofera in prezent tot mai multa siguranta in "confruntarea cu fiscul"), etc.
Dezavantaje SRL: cost relativ ridicat la infiintare/ modificari (se rezolva daca stii ce vrei sa faci si nu te schimbi, ba alimentara, ba transport, ba bar ca alalalt), contabilitatea (se gaseste si la 3-4 sute lei pe luna, deci mai putin ca taxele minime obligatorii ale PFA), impozitul pe venit/ profit/ dividente (se pot scadea prin investitii, achizitie de bunuri pe firma, etc.).
ATENTIE, toti cei care lucreaza in comert cu amanuntul, cu persoane fizice adica, trebuie sa aiba case de marcat!!!
Bun o forma sau alta se stabileste in functie de posibilitatile materiale, intelectuale, flerul in business, etc, al fiecaruia, DAR CONSIDER CA IN ACEST MOMENT un SRL poate fi intretiinut cu cheltuieli mai mici decat un PFA.
APROPO O INTREBARE?
Titularul I.I. se poate angaja in propria firma? Daca da precizati legea si articolul!
Răspuns la discuția cumparare societate comerciala
Azi, 19.05.2011, mai bine constituie SRL nou. E mai avantajos un SRL decat un P.F.A., I.I. sau I.F. din punct de vedere al taxelor ulterioare de functionare.
Nu exista cuvinte sa aline durerea acelor parinti care si-au ingropat ingerasii!
Daca noi oameniii nu vom putea pedepsi vinovatii sunt sigur ca Dumnezeu va avea grija de acei ingerasi.
Stimati colegi, concetateni
citesc mesajele voastre si imi dau seama ca, in principiu, nimeni nu crede in vinovatia certa si singulara a asistentei.
Nici noi, cei "de meserie", nici ceilalti.
Atunci, intreb, ce l-a apucat pe dl.procuror sa ceara arestarea?
Si astfel sa arunce o umbra de vinovatie nu numai asupra asistentei (fara probe solide, certe, temeinice- nici macar nu s-au incheiat expertizele tehnice), ci asupra intregului personal si a corpului asistentelor.
Suspectez procurorul de incompetenta; cum o fi ajuns la asa instanta superioara?. Atunci el nu este deja vinovat de distrugerea unei vieti (a asistentei) dar si a altor vieti (cel putin familia acesteia, sotul copilul, etc.)? Dansul nu ar trebui sa fie condamnat si expus oprobiului public?
Instanta a fost sub presiune? Pai daca asta este un argument in judecarea unei cauze, maine, la proces o sa aduc tot clanul, cu bate, oale si cazmale sa schimbam sentinta intr-un caz de omor. Instanta se poate scuza ca a fost sub presiune?!
Doamnelor si domnilor in Romania domneste INCOMPETENTA, la nivel inalt, mediu si mic.
Si asistenta are partea ei de vina, adica, nu trebuia sa paraseasca salonul, dar pentru asta raspunde seful ierarhic superior, fiindca el trebuia sa stie ca singura nu isi poate indeplini atributiile conform Regulamentului, iar de sef raspunde alt sef si tot asa; astfel lucreaza "sistemul".
Opinia mea este ca vinovata este persoana care a efectuat improvizatia electrica.
Prezenta sau lipsa asistentei nu este cauza declansarii focului ci doar o conditie agravanta.
Repet, nu sunt specialist in drept penal, dar stiu ca trebuie stabilita o legatura de cauzalitate intre actiune/ inactiune si moartea bebelusilor.
Cat despre spaga! Numai de bine.
Ca peste tot, nici in medicina nu se face scoala si nu se promoveaza profesionalismul si competenta. Competenta inseamna nu numai sa ai note de 10 la examene ci si experienta, iar profesionalismul presupune, pe langa competenta si cum te port cu beneficiarii serviciilor pe care le oferi.
Cunosc medici competenti, dar felul de a se purta, face sa fie ocoliti de multi pacienti. "Ala e rau, e dur, e obraznic", etc. De semenea in scolile de asistente, dar si de medicina superioara nu se face psihologie. La noi medic bun e ala care are numai 10. Se uita ca orice meserie este deosebit de complexa si ca pe langa abilitati profesionale un profesionist trebuie sa deprinda si alte abilitati (de aceea in occident s-a instituit invatarea continua...).
Un avocat bun nu trebuie doar sa castige procesele in instanta, dar sa fie si un bun ascultator, sa "consilieze psihic" clientul in momentele grele, astfel ii castiga respectul clientilor chiar si cand pierde sis isi asigura "reclama".
Condoleante familiilor. Nu exista cuvant care sa le aline durerea.
Sunt si eu consilier juridic. Nu sunt specialist in drept penal si nici in domeniul securitatii in munca (domeniul incendii).
Am citit opiniile dvs si sunt de acord cu foarte multe dintre ele.
Sotia mea este asistena la o sectie de neonatologie. Stiu de la ea (are deja doi ani in sistem) ce insemna sa supraveghezi niste bebelusi (apropo, sunt dispusi in saloane diferite, pe etaje diferite si deseori este singura la 20-40 de bebelusi). Stiti cat dureaza sa ii vada pe toti cum "dorm linistiti"? intre 30 si 40 de min. Cati dintre dvs atit avut bebelusi? Dorm linistiti? Unul suspina, altul plange, altul; da sa cada din patut, altul se zbate, etc. Daca se opreste la cate unul dureaza si peste 60 min sa ii vada pe toti.
Acum in concret. Ru va raspund in 25 aug dupa ce s-a dovediyt ca asistenta a lipsit 12 min. A fost in alt salon si la toaleta. Credeti ca nu a cautat o inlocuitoare? Credeti ca si-a neglijat sarcinile de servici? De ce nu sunt macar 2 asistente la un salon ATI sau nu! Asistentele trebuie sa pregateasca tratamentul/ alimentatia/ baia pentru bebelusi, deci are o multime de atributii nu doar sa "stea" sa ii supravegheze.
Apoi, procurorul sustine ca incendiul a pornit de la o improvizatie. Cine a facut-o? Asistenta?
Cand asistenta a incercat sa deschida usile acestea nu au pornit pentru ca sistemul electronic se defectase din cauza caldurii.
Dacxa asistenta era in salon la momentul izbucnirii flacarii credeti ca s-ar fi salvat bebelusii? Cati dintre dvs ati trecut prin situatii limita si v-ati comportat exemplar?
Instructajul este ca la noi. A doua zi dupa incendiul de la Giulesti sotia a semnat instructajul PSI desi habar nu are ce trebuie facut. Responsabilul s-a acoperit! Verificarea prizelor s-a efectuat cu o surubelnita pentru tensiune. Ce masuratori , ce verificari!
Cred ca probelema este comuna- a noastra si a sistemului.
Offf, offf. Sunt multe de facut!
Răspuns la discuția 2 intrebari
In primul rand amicul dvs nu poate hotara de unul singur "desfiintarea" firmei. Hotararea de dizolvare fara lichidator trebuie luata cu unanimitate de catre asociati. Apoi, pentru radierea societatii si obtinerea certificatului constatator de transfer de proprietate de pe societate pe fostii asociati, trebuie obtinut un certificat de atestare fiscala ca nu sunt datorii la bugetul consolidat de stat, o balanta la "0" si alte acte ale firmei. Procedura este simpla pentru cel care stie ce are de facut, dar oricum dureaza cam 2 luni.
Taxele, sunt cele de registrul comertului, plus eventualul onorariu. Nu se plateste TVA, sau alte taxe fiscale fiindca nu este o vanzare de imobil. Mai sunt taxele de la oficiul de cadastru unde se transfera proprietatea de pe firma pe fostii asociati care se calculeaza in functie de valoarea impozabila/ valoarea de inventar a imobilului (in cazul meu la o valoare de 63000 lei am platit cam 310 lei).
Atentie! Imobilul nu se poate transfera pe unul din asociati!
Dupa ce se indeplineste procedura radierii si transferului de proprietate pe persoanele fizice, foste asociate, acestia se pot intelege asupra modalitatii de dobandire a imobilului de catre unul dintre ei. Binenteles, apeleaza la un notar pentru indeplinirea formalitatilor; vanzare cummparare, iesire din indiviziune, donatie, etc., cu cheltuielile aferente. Cu stima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu o clauza de genul celei pe care o propui tu, nu cred ca va fi de acord nici un proprietar.
Eventual incearca ca: "Contractul se reziliaza de comun acord, in baza unui preaviz a locatarului (TU), in termen de 15-30 de zile, de la data preavizului."
Sa aiba timp si propruietarul sa isi caute un alt chirias. Tu nu pierzi bani pe termenul nefolosit al inchirierii, dar nici proprietarul (care poate se bazeaza pe chiria ta.
Răspuns la discuția evaziune fiscala?
Treaba asta cu autosesizarea e pur romaneasca!
Dumneata ar trebui sa seseizezi organele compoetente:
garda financiara, finantele publice, politia (fost serviciul economic), inspectia muncii, protectia consumatorului, etc. Nu trebuie sa soliciti amendarea lui ci cel putin dovada ca a fost mustrat si are un termen de conformare (scris), pentru ca ulterior sa poti merge mai departe (alta sesizare, catre persoanele ierarhic superioare). Asta, e. Pasi legali sunt cam complicati si greoi.
Fara rusine (nici el nu are rusine), semnezi si astepti raspunsuri oficiale.
Bine, in tradfitia romaneasca, cei indreptatiti la verificare/ sanctionare, ar putea "frasterniza" cu respectivul, ca, de, e criza.
Răspuns la discuția extras de carte funciara
Completez pe aariam_a, cum ca, acest extras de carte funciara poate fi solicitat de catre orice persoana (nu doar de catre proprietar), la OCPI teritorial (de obicei in fiecare localitate unde exista judecatorie.
Daca nu esti inregistrat ca platitor de TVA nu se aproba inscrierea in R.O.I. Asta inseamna ca persoanele juridice (SRL, SA, etc.) sau PFA, IF sau II, neplatitoare de TVA nu pot desfasura activitati comerciale intracomunitare?