avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate maria.b

Activitate maria.b

Buna seara,

Am si eu urmatoarea speta, poate ma puteti ajuta cu un sfat:

O persoana fizica - in calitate de asociat unic si administrator al unui SRL - avalizeaza un BO (emis in baza unui contract de credit bancar contractat de catre SRL).

Dupa vrei 2 ani isi cesioneaza in totalitate partile sociale si este revocat din functia de administrator; ulterior cesiunii ratele bancare nu mai sunt achitate catre banca de catre SRL.

In baza BO avalizat se declanseaza executarea silita impotriva persoanei fizice.

Intrebarea este daca persoana fizica se poate sustrage de la executarea silita motivand faptul ca nu mai este asociat unic si / sau administrator. In contractul de credit apare numele persoanei fizice la garant insa urmat de faptul ca este asociat unic si administrator. Pe BO nu sunt facute niciun fel de mentiuni, apare doar numele persoanei fizice.

Multumesc.

Răspuns la discuția Dosar de dauna respins
Multumesc mult pentru raspunsuri :)
Buna ziua,

Autoturismul meu(proprietate a societatii comerciale in care sunt asociat) a fost avariat in timp ce era parcat in fata sediului firmei de catre un alt autoturism. Am folosit formularul de constatare amiabila a accidentului, ni s-a dat acordul pentru reparatii cu rezerva ca dosarul va fi redirectionat catre Deparatmentul de Control al firmei de asigurari si dupa o luna jumatate am primit o adresa de neacordare a despagubirii pe motiv ca daunele nu ar fi produse in acest accident. Asta dupa ce timp de cateva saptamani l-am sunat pe cel care se ocupa de dosarul de dauna si i-am dat o gramada de mail-uri fara a primi insa niciun raspuns.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc.
Răspuns la discuția Certificat de divort
Va multumesc.
Am un BO investit cu formula executorie pe care am incercat sa il execut silit.

Executorul judecatoresc mi-a emis insa procesul verbal de insolvabilitate a debitorului neavand ce sa execute.

Debitul pe care il am nu se incadreaza in minimul cerut de lege - 45.000 lei - si nu pot solicita falimentul debitorului.

Ce imi ramane de facut pentru a incheia intreaga poveste in contabilitate?

Multumesc.
Buna ziua,

Stie cineva de unde se poate obtine certificatul de divort?

Nu ma refer la sentinta de divort.

Inteleg ca in Austria, pe langa sentinta de divort este solicitat si acest certificat de divort.

Multumesc.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi :)

Am semnat procesul verbal cu mentiunea insa ca nu sunt vinovata de fapta descrisa in procesul verbal.

Voi face plangere. Acum sa vedem ce iese :)
Am si eu o intrebare:

Intr-o noapte ma aflam la volanul masinii mele; am intrat intr-un sens giratoriu si am facut dreapta intr-o zona in care aveam interzis.

La 10 minute m-a oprit o masina de politie iar politistul mi-a spus ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului in acel sens giratoriu lucru care nu este adevarat. Daca nu viram pe sensul in unde aveam interzis intradevar as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului.

Mi-a fost retinut permisul iar procesul verbal prevede ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, politistul nementionanad nimic despre faptul ca de fapt eu am intrat pe o strada unde era semnul interzis.

As vrea sa contest procesul verbal de contraventie. Credeti ca am vreo sansa? Ce motive ar trebui sa invoc?

VA multumesc.