avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate hoinarescu

Activitate hoinarescu

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citesc threadul de la început și mă minunez de bogăția de cuvinte pe care le au colegii mei membri din website. Nimic nou nu e ușor de acceptat. E un citat interesant care spune atunci când viața mea se schimbă îmi dă motive să scriu lucruri noi despre ea. Websiteul asta ne dă lucruri noi de scris despre el.

Mie îmi place. Îmi place că e mult mai aerisit și că poți naviga muuuuuult mai ușor și toate paginile se încarcă mai repede. Citesc articole cu plăcere și citesc cu plăcere și threaduri din forum.

De la mine aveți nota 9+
V-ati deschis cont bancar pe firma pana acum? Ce acte v-au cerut? Cat a durat? Din ce am vazut asta poate dura destul de mult, daca iei in calcul toate formalitatile.

Fac un sondaj printre firmele din jur, ca sunt curios daca isi pune cineva problema in vreun fel legat de aceste lucruri.

Multumesc anticipat.
Pentru cei care aveti firme - ati calculat vreodata toate cheltuielile pe care le presupune un cont bancar? Toate comisioanele pentru operatiuni si taxe de administrare, toate cheltuielile asociate platilor etc? Sunt curios la ce suma ati ajuns.
Răspuns la discuția Problema ramburs posta romana
Eu zic sa mergeti la posta de unde ati trimis coletul, cu actele care atesta trimiterea, si sa discutati cu functionarii de acolo. Daca nu rezolvati, puteti face o reclamatie la dirigintele postei din sediul respectiv.
Din cate am vazut eu, consultanta este inca exceptata. Iata ce spune articolul Avocatnet.ro de astazi:

Potrivit Codului fiscal, microintreprinderile sunt definte ca persoane juridice romane care, la 31 decembrie, indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

- realizeaza venituri, altele decat cele din activitati in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital (exceptie fac doar persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii) in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
- au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 65.000 euro;
- capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Eu vad problema din perspectiva cuiva care are niste cunostinte de drept (nu foarte largi, e adevarat), dar care s-a jucat cu cateva afaceri pana acum.

1. Din cate stiu eu, PFA-ul te lasa de regula sa faci una-doua activitati, spre deosebire de SRL care te lasa sa faci mai multe activitati prevazute in Codul CAEN. Cred ca la un moment dat veti vrea sa vindeti acolo si alte lucruri in afara de cele pe care le-ati trecut deja in lista. Si atunci doar un SRL va poate ajuta.

2. Ca si risc dpdv credit, atunci cand faceti credit pe PFA / II etc va asumati plata creditului cu averea personala. Altfel, in cazul unui SRL, doar in cazul in care deveniti (dvs personal) garant la credit va asumati plata cu averea personala.

3. Un PFA poate fi mai avantajos dpdv fiscal pentru ca nu va asumati atat de multe taxe de platit, inclusiv noul impozit pe venitul microintreprinderilor care va fi obligatoriu de la 1 februarie. Veti plati 3% din cifra de afaceri impozit, de la 1 februarie.

4. Eu as face totusi un SRL.

Dar, cum spuneam la inceput, poate alti membri cu mai multe cunostinte juridice va pot ajuta mai mult.
Răspuns la discuția impozit microintreprindere 2013
Ordonanta 8 din 2013 este destul de clara.

"Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit sunt obligate la plata impozitului reglementat de prezentul titlu (impozit pe veniturile microintreprinderilor - n.red.) incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art.112^1", prevede proiectul de modificare a Codului fiscal.

Noi conditiile care trebuie indeplinite de firme, prevazute la art. 112^1 modificat de Guvern, sunt:

- realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
- a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 65.000 euro;
- capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

In plus, noile reglementari propuse de Finante stabilesc si ca firmele nou-infiintate sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca capitalul lor social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Prin urmare, in cazul dumneavoastra se elimina conditia numarului minim / maxim de angajati. Platiti deci si cu 12 angajati.
Răspuns la discuția mi-au ridicat masina
Eu as face poze la locul din care s-a ridicat masina, daca spuneti ca e un loc fara indicatoare de parcare sau stationare interzisa. Apoi as cauta Hotararea Consiliului Local care stabileste reglementarea ridicarii masinilor. In mai toate cazurile, Hotararea spune ca se ridica masinile care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Un martor, care sa ateste ca masina nu impiedica circulatia este, de asemenea, foarte util. Apoi cititi procesul verbal si vedeti ce anume lipseste din el. De regula, acolo sunt scrise date referitoare la identificarea masinii, la incadrarea faptei, la locul de unde a fost ridicata masina etc. Mare atentie, insa. Stiu ca e bine sa dati in judecata doar Politia si nu si firma care realizeaza efectiv ridicarea. In felul asta va asigurati ca nu veti plati cheltuieli de judecata in cazul in care pierdeti. V-as mai da detalii, dar nu sunt de specialitate. V-am spus cate ceva din experienta mea de pana acum. Bafta!
Din cate stiu eu, o firma din strainatate nu poate avea punct de lucru (care este o forma de sediu secundar al unei firme) in Romania. Solutia ar fi sa infiintati in Romania o firma noua care sa aiba drept actionar firma din strainatate si in acest fel sa devina reprezentanta in Romania a firmei din strainatate.
Cred ca linkul de mai jos va poate lamuri:
[ link extern ] /