avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate Marta Tot

Activitate Marta Tot

O persoana care are mutatia de pe bulletin intr-un apartament, dar care nu a fost si nu este proprietarul acelui apartament, nu domiciliaza acolo (a locuit in copilarie, cu parintii) și nu a avut si nu are contract de inchiriere pentru acel apartament, poate fi oblagata de actualul proprietar sa plateasca despagubiri pentru lipsa de folosinta? Daca da, in baza caror prevederi legale?Va multumesc!
Răspuns la discuția Indreptare sentinta
Referitor la avocat, daca el mi-a facut (voit sau nu) un rau, eu nu pot sa apelez la Politie pentru a-i face rau. Poate a fost ghinionul meu sa-mi aleg un avocat poate neprofesionist (acum stiu ca exista si asaceva, din pacate). Va rog, insa, sa ma lamuriti, daca, vreti si puteti, in legatura cu atitudinea instanetei de a trece cu vedere peste faptul ca CGMB nu avea calitate procesuala. Va multumesc!
Răspuns la discuția Indreptare sentinta
Pe avocatul care l-am avut la procesul cu chematii in garantie nu-l mai gasesc. In judecata a fost chemat CGMB-ul si instanta a decis prin a-l obliga sa-mi restituie banii pe care i-am dat cand am cumparat locuinta (in baza L112/1995). Daca avocatul a gresit, sa spunem, instanta nu trebuia sa se autosesizeze ca CGMB nu are calitate procesuală? Ce mai pot face acum pentru a-mi recupera macar banii ca in rest nu pot sa va spun decat ca mi s-a anulat contractul de cumparare, desi am facut dovada cu acte de la Arhivele Statului ca imobilul si, deci si apartamentul cumparat de mine nu au fost ale revendicatorului?
Apelez la dvs. pentru eventuale solutii in urmatoarea speta : Intr-un proces de revendicare printre partile reclamate se afla PMB, ca si chemat in garantie. Prin hot.def. si irev. se retrocedeaza imobilul si se retrimite la fond cauza privind chematii in garantie . Avocatul reclamantilor foloseste la acest proces in loc de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar potrivit dispozitivului def. si irev. , CGMB este obligat sa restituie o suma de bani. Stupoare, insă, cu prilejul executarii silite, Trezoreria Municipiului Bucuresti sustine ca CGMB nu are conturi. Trebuie să solicit oare o lamurire ori indreptare pentru a se mentiona PMB (care de fapt a vandut imobilu ce a fost acum retrocedat) in loc de CGMB sau pot sa execut sentinta initiala cerand poprire pe conturile PMB chiar daca in hot se mentioneaza CGMB? Va multumesc!
Sa inteleg ca, daca poprirea este valabila, creditorul popritor va putea sa-si recupereze banii? De asemenea, daca exista contestatie si/sau suspendarea executarii silite, se poate solicita validarea popririi?
Multumesc mult, iar referitor la intrebarea nr. 2 ma poate lamuri cineva?
Va rog sa ma lamuriti asupra a doua aspecte : 1.Contestatia executarii silite presupune automat si suspendarea acesteia, chisr daca nu a fost solicitata de debitor? 2.Daca dupa 20 de zile de la depunerea contestatiei (fara a se cere suspendarea) BEJ a cerut infiintarea popririi pe conturile debitorului,(institutie publica), acesta poate solicita suspendarea popririi? Va multumesc mult!
PMB a fost somata de catre BEJ sa achite o suma datorata persoanei X, dar a facut contestatie fara a suspenda, insa, executarea silita. Termen de judecata nu s-a stabilit incă, iar BEJ, la cererea creditorului , a cerut Trezoreriei Municipiului Bucuresti infiintarea popririi executorii asupra soldului creditor al tuturor conturilor deschise ale debitoarei Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Au trecut 14 zile lucrătoare și nu s-a primit nici un raspuns. Ce mai poate face persoana X si este oare posibil sa se fi suspendat si poprirea fara ca creditoarea sa fie anuntata? Va multumesc din suflet!
Ce se mai poate face in conditiile in care Primaria Municipiului Bucuresti a fost somata prin executor judecatoresc sa achite o suma debitoarei X, au trecut 35 de zile si nu a dat nici un raspuns, apoi s-a blocat contul PMB (la Trezorerie), au trecut 30 de zile si nu s-a trimis la executor nici un raspuns si nici banii nu au fost virati in contul BEJ? Va multumesc!
Răspuns la discuția Suspendare executare
Va multumesc din suflet si sa nu considerati ca profit de profesionalismul dvs., dar vreau doar atat sa-mi spuneti daca la fisa dosarului se mentioneaza doar partile si obiectul cauzei respectiv contestatie la executare este posibil sa fi fost un termen la care sa se fi aprobat sau respins eventuala cerere de suspendare, iar eu, ca intima,t sa nu fi fost anuntata sau citata?