avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate goby

Activitate goby

Buna ziua,
Sunt responsabil SSM , de putin timp.
Un functionar public, in prag de pensionare, bolnav cu tensiune mare , este numit prin decizie Presedintele comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitii publice privind deseuri periculoase. Mentionez ca presedintele numit nu a mai facut parte niciodata dintr-o astfel de comisie. Datorita atacului de panica privind responsabilitatea ce o implica o asemenea functie ,a adus de la medicul de familie adeverinta medicala cu diagnosticul de Hipertensiune arteriala, din care reiese ca trebuie sa evite stresul, pe baza careia a facut cerere de renuntare la functia de presedinte de comisie!
Directorul considera ca nu este riscul atat de mare ca sa i accepte cererea, si mi-a trasat mie responsabil SSM sa -i dau un raspuns legal.
Cum sa procedez?
multumesc!
buna ziua,
-sunt functionar public, sef birou buget finante, resurse umane
-impreuna cu mine lucreaza si sora mea, care pe langa alte atributii de contabilitate are decizie si de CFP(control financiar preventiv)
-suntem in conflict de interese tinand cont ca eu sunt sef de birou iar ea este si CFP?
- daca da, imi puteti spune si articolul de lege, unde gasesc informatia?
multumesc!
buna ziua,
sunt nascuta pe 05.01.1957.
am dreptul sa ies la pensie pe 05.09.2017.
am stagiu de cotizare, la momentul actual de 30 ani si 5 luni
intrebare?
pot sa ma pensionez anticipat?
daca imi bag dosarul de pensionare in sept 2016, conform noi legi ,ce penalizare pot avea?
multumesc !
Da, sigur este judecator(femeie) este de vreo 5 ani la pensie si are o pensie de -ti sta mintea! Din lipsa de activitate diseaca actele asociatiei. Culmea este ca in astia 10 ani a fost prezenta in asociatie si a votat toate toate hotararile conform legii 230, niciodata nu s-a facut referire la statut. Dar o sa angajam un avocat care costa bani, sa-i facem pe plac doamnei judecatoare!VA MULTUMESC PENTRU MESAJE O ZI BUNA TUTUROR
Buna ziua!
Daca sotia cu handicap beneficia de scutire taxe si impozite, dupa ce a decedat, eu sotul care am fost si insotitor mai beneficiez de aceste facilitati? Daca NU , ce trebuie sa fac? pe cine trebuie sa anunt ? anunt primaria sau ad. financiara ?
multumesc anticipat!
Multumesc! Doar ca cel care insista sa refacem actele este un fost judecator, iesit la pensie, si insista ca trebuie sa fim "LEGALI" dupa legea 230/2007. Nu inteleg de ce suntem in ilegalitate? Am avut cateva procese cu restantierii si nici un judecator nu ne respins actiunea ca nu suntem persoana juridica conform legii!
Multumesc pentru interventie, dar NOI AVEM HOTARARE JUDECATOREASCA. Avem tot ! Statut, CIF, etc Doar ca i s-a nazarit unui vecin sa schimbam toate actele dupa noua lege, cica legea dupa care ne-am constituit s-a abrogat.Mie personal mi se pare o aberatie, PT. TOT CE S-A CONSTITUIT IN TARA ASTA DUPA NISTE LEGI VECHI, Exemplu infiintari de societati, trebuie schimbata denumirea?
buna ziua,
Sunt presedinte de condominiu si doresc sa lamuresc urmatoarele:
-Asociatia de proprietari, pe care o reprezint, s-a infiintat in anul 2006, dupa normele metodologice din HG 400/2003.Deci avem 10 ani de cand ne-am constituit.
-Un proprietar, membru al asociatiei inca de acu 10 ani, a venit cu ideea ca trebuie sa refacem toatele actele dupa legea 230/ 2007, adica: acord de asociere, statut, o noua hotarare judecatoresca, CIF,etc,
- Personal mie mi se pare o absurditate, sa o luam de la zero cu REINFINTAREA asociatiei de proprietari dupa legea 230/ 2007!
- Subliniez ca majoritatea proprietarilor sunt tot cei care au semnat in 2006 pentru infiintarea actualei asociatii.
Intrebare? Chiar trebuie sa schimbam toate actele dupa legea 230/2007, sau mergem in continuare cu hotararea judecatoreasca din 2006, si respectam legea 230/2007, asa cum am facut tot timpul!
multumesc!
buna ziua,
Sunt functionar public, consilier superior treapta 2.
La noi in agentie exista un post temporar vacant pe 6 luni, de consilier superior treapta 1.
Intrebare? prin decizie ma poate trece pe tr 1 pe aceste 6 luni, tinand cont ca ii tin loc directorului ori de cate ori pleaca in concediu si nu poate sa ma stimuleze in nici-un fel?
multumesc!
Sunt functionar public si indeplinesc conditii de pensionare prin reducerea varstei. deoarece am grupa de munca. Am 59 de ani si conform legii 263/2010 abia la 60 de ani si 10 luni indeplinesc conditiile de varsta standard.
Daca vreau sa ma pensionez la cerere, conform grupei de munca In ce conditii pot continua activitatea in institutia publica (functionar public) conform legii 134/2014 pana la implinirea varstei standard?
Fac cerere de continuare a activitatii ? dau concurs pe postul meu care devine vacant? Ce variante sunt?
Va multumesc anticipat