avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate petrescu alina

Activitate petrescu alina

In situatia in care am avut 2 locuri de munca succesive in anul 2014, in calitate de salariat, se mai depune declaratie la anaf?
Răspuns la discuția Registrul de bani personali
mutumesc
Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca un PFA care-si desfasoara activitatea in regim de taxi (taximestrist independent) are obligatia constituirii Registrului de bani personali potrivit Ordinului 513/2015.
Pentru obligațiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitățile de întârziere se anulează sau se reduc.
Despre ce obligatii fiscale este vorba?
tatal meu a incheiat inainte de a deceda un antecontract de V-C sub semnatura privata fara a efectua succesiunea dupa mama mea decedata anterior.
Exista posibilitatea de a invoca in instanta nulitatea actului incheiat sau orice alta modalitate de atac.
A. Care sunt inregistrarile contabile pentru urmatoarea speta:
1. S-a semnat un contract cu plata in rate pentru achizitionarea unui mijloc fix emitandu-se facturi esalonat corespunzator fiecarei rate.
2. Proprietatea mijlocului fix apartine cumparatorului.

B. Care sunt inregistrarile contabile pentru urmatoarea speta:
1. S-a semnat un contract cu plata in rate pentru achizitionarea unui mijloc fix emitandu-se facturi esalonat corespunzator fiecarei rate.
2. Proprietatea mijlocului fix revine cumparatorului dupa achitarea integrala a mijlocului fix.
In Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
la art.12, alin.(1), lit.b) se precizeaza:
"Art. 12. - (1) Persoana care are în îngrijire, supraveghere şi întreţinere un copil cu handicap beneficiază, după caz, de următoarele drepturi:
b) concediu şi o indemnizaţie pentru creşterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei, pentru copilul cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani; "

As dori sa stiu daca pe perioada concediului specificat mai sus o alta persoana poate sa ocupe locul celei aflate in concediu.
Verisoara mea a fost prinsa intr-un supermarket avand in geanta o crema de fata in valoare de 20 lei neachitata. A fost chemata politia, s-a restituit produsul si s-a intocmit dosar penal. Din discutia ulterioara cu politistul care a instrumentat cazul i s-a comunicat ca dosarul a fost trimis la parchet si sa stea linistitita ca propunerea a fost NUP cu amenda administrativa. Ulterior verisoara a fost la parchet sa afle numele procurorului la care s-a repartizat dosarul. Doamna grefier a spus ca nu are timp sa comunice fiecarei persoane care solicita numele procurorului de caz. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedeze ca sa afle numele procurorului si in ce masura procurorul respecta propunerea politistului.
o pers.jur. platitoare de tva are un contract de inchiriere ptr.care plateste tva. La randul ei aceasta a subinchiriat o parte din spatiu altor pers.jur. Ptr.contractele de subinchiriere se plateste tva?
care este baza legala ce reglementeaza termenul de deschidere al succesiunii fara a se plati impozit la stat?
pe 18 mart.2011 se implineste 1 an de la decesul persoanei in urma careia se deschide succesiunea