avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate antonio123

Activitate antonio123

Răspuns la discuția CONCEDIUL DE ODIHNA
LA concediul de odihna este trecut ...... nu scrie cite zile, prima data mia facut contract de 1 luna de proba apoi iara o luna prin act aditional si apo pe perioada nedeterminata atunci incalca legislatia muncii atunci nu imi da bani astea pe concediu.
Răspuns la discuția CONCEDIUL DE ODIHNA
LA 3 luni de zile cite zile primesc de concediu 5 zile sa imi plateasca angajatorul.
AM lucrat la un angajator 3 luni acesta trebuie sa imi dea salariul si pe cele 3 luni sa imi plateasca zilele de concediu de odihna conform codului muncii si care este art din codul muncii.
ACESTA mia zis ca nu am facut 6 luni de zile.
FAC sesizare la ITM ptrr retinere de concediu.
MIA facut firma card de salariu dar banii mii i da pe stat dar la banca nu e trecut numele angajatorului si e semnat de la banca unde e firma mama.
FAC scris la casa de pensie sau la fisc ca sa il verfic pe angajator ca imi plateste vechimea,am inteles ca la fisc se verifica unde ma adresez.
Discuție DEMISIE
CUM formulez o cerere de demisie fara sa stau in preaviz pot cere nr de inregistrare la demisie angajatorului.
Răspuns la discuția ANGAJATORUL
EU cind merg la munca nu semnez nici un registru de prezenta si daca angajatorul imi zice ai lipsit iti desfac contractul de munca te trec nemotivat si daca il reclam la ITM el trebuie sa prezinte un registru cu semnaturile angajatilor cu prezenta.
Discuție ANGAJATORUL
ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore a facut total luna sa justifice ITM.
ANGAJATORUL e amendat de ITM daca nu da echipament angajatului.
PE data de 23.05.2012-26.06.2012 am avut contract de 1 luna apoi o luna si nedeterminat.
IN protectia muncii scrie data de 23 am facut fisa medicala si atunci am inceput munca pe chestia asta poate fii sactionat.
CINEVA are 27 ani de munca cu grupe cum se platea inainte dupa codul muncii are virsta de 56 ani la ce virsta poate iesi la pensie anticipat.
Răspuns la discuția ADEVERINTA CU VECHIMEA
LA societatea unde lucrez unii colegii de ai mei au vrut sa plece la jumatatea lunii si patronul lea zis daca nu stati toata luna nu va dau banii si plecati de pe data de 1 si va luati banii.
ARE drept angajatorul sa faca asa ceva cind cineva isi gaseste de munca isi da demisia si pleaca nu are voie sa retina banii.
CIND iti dai DEMISIA de la un angajator trebuie sa dea o adeverinta cu vechimea in munca zilele lucrate,in adeverinta trebuie sa scrie ca mi sa platit casa de pensie si casa de asigurarii sau trebuie sa verific eu la CASA de pensii si CASA de asigurarii sau sa solicit angajatorului in scris.
ANGAJATORUL poate sa plateasca numai casa de asigurarii si sa nu plateasca casa de pensii.CUM voi proceda daca plec.
CE trebuie sa scrie pe adeverinta.