Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate sneferu

Activitate sneferu

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren care este incadrat in categoria de folosinta "teren agricol intravilan". Care este procedura pentru a schimba categoria de folosinta in "constructii-curti"? Din pacate gasesc numai raspunsuri contradictorii.... Multumesc!
Răspuns la discuția Inchiriere garsoniera Prima Casa
Garsoniera a fost cumparata in luna septembrie 2012.O voi "inchiria" gratuit,de aceea m-am gandit la comodat. Fiind la inceput de drum,nu prea pot sa cer chirie. Cand se va dezvolta,putem negocia asta. Plus ca eu nu stau acolo,astfel incat sta goala garsoniera.
Buna ziua,
In luna octombrie voi face 5 ani de cand am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa. Dupa aceasta data as dori sa o inchiriez unei prietene care ar dori sa-si deschida o firma acolo. Este legal acest lucru? Care ar fi cea mai buna metoda de inchiriere? Eu ma gandesc la un contract de comodat urmand sa stabilim noi chiria. Sau trebuie sa fie neaparat un contract de locatiune/etc?
Multumesc!
Răspuns la discuția Contract cu concesionar
Multumesc pentru raspuns!
Nu exista astfel de prevedere in contract. SIngura prevedere este ca trebuie si acordul concedentului pentru orice actiune(schimbare categorie folosinta teren, edificare constructii, etc).In acelasi timp cu concedentul ce tip de act ar trebui incheiat pentru ca totul sa fie in regula in etapa obtinerii certificatului de urbanism/autorizatiei de constructie? Personal ma gandeam la un acord de principiu.
O zi buna!
Buna ziua,
Se da o firma care a concesionar de la o agentie a statului un teren. Pe acel teren, o alta firma doreste sa construiasca un imobil(acesta va ramane concesionarului, firma nu are nicio pretentie).Se poate incheia un contract de superficie cu concesionarul, sau nu este legal? Daca nu se poate ce alternative exista?
Multumesc!
Răspuns la discuția Card de Credit Cetelem
Buna ziua,
Le-am trimis un mail in care cer explicatii, dar de obicei nu prea se obosesc sa raspunda (nu e prima data cand le scriu). Nu inteleg despre ce rata e vorba,conform bonului de tranzactie rate fixe am de plata 18 rate lunare de 152,07 lei (insumate oricum depasesc suma contractata de 2500 lei), dobanda si DAE 0%. Cardul nu l-am folosit deloc, plus ca a venit la cateva saptamani dupa ce am contractat creditul.
Buna ziua,
In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%.
Odata cu acest credit am primit si un card de cumparaturi. Conform contractului de creditare (pentru card!) dobanda este de 26.10%, si DAE 33.02% insa am primit si un "Bon de tranzactie in rate fixe" unde dobanda si DAE sunt 0%(conform ofertei de creditare). Cu toate acestea in fiecare luna imi "dispar" din cont cate 18-25 lei aceasta suma neaparand in extrasul de cont.
Cand am primit cardul l-am activat, insa nu l-am folosit niciodata. De asemenea conform contractului trebuie sa platesc o taxa de administrare lunara de 5 lei. Insa nu inteleg de ce se mi se retrag ceilalti 20 de lei. Am trimis o sesizare catre Cetelem, astept raspunsul lor insa ma gandesc sa apelez si la OPC.
Ati mai patit asa ceva? Ce ar trebui sa fac in continuare pentru elucidarea acestui mister?
Răspuns la discuția Cnstructie pe teren concesionat
Nimeni nu stie? :(
Buna ziua! Pentru o lucrare de constructie ce tip de contract se poate incheia cu concesionarul/concedentul? Mentionez ca banii pentru constructie vor veni de la o asociatie, concesionarul nu va contribui cu nimic, el va pune la dispozitie terenul.
Contractul de superficie se poate aplica in situatia terenurilor concesionate?
Multumesc!
Răspuns la discuția Baza legala contracte
Multumesc pentru raspuns. Acum vin cu intrebarea mai concreta: pentru a executa o lucrare pe un teren concesionat, ce tip de contract ar fi de preferat sa se incheie cu concesionarul?