Bună ziua! Zilele acestea finalizez procedurile pentru înființarea unei asociații de părinți. Cu toate acesta m-am blocat la contabil. Asociația a fost înființată în special pentru a contracta, în special, 2 cursuri opționale pentru copiii unei grădinițe, deci nu vom avea flux de facturi/plăti. Ce tip de contract pot face cu un contabil? Și întrebarea cea mai presantă, pot face un contract de prestări servicii cu acesta cu titlu gratuit? Din păcate nu vom avea fonduri să plătim contabilul, cel mult vom putea oferi o sumă modică (nu știu 100 lei/lună?). Mulțumesc!
Bună ziua! Urmează să înființăm o asociație de părinți pe lângă o școală din București pentru a susține procesul educațional al copiilor. Ne-am adunat 4 membri fondatori, am făcut draftul de act constitutiv, draftul de statut însă m-am blocat la sediu. Sediul va fi la mine acasă eu fiind desemnat și Președinte. Pentru a avea sediu la mine știu că trebuie să fac contract de comodat. Aici vine întrebarea, poate stupidă, contractul de comodat îl fac între mine și mine? Mulțumesc!
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren care este incadrat in categoria de folosinta "teren agricol intravilan". Care este procedura pentru a schimba categoria de folosinta in "constructii-curti"? Din pacate gasesc numai raspunsuri contradictorii.... Multumesc!
Garsoniera a fost cumparata in luna septembrie 2012.O voi "inchiria" gratuit,de aceea m-am gandit la comodat. Fiind la inceput de drum,nu prea pot sa cer chirie. Cand se va dezvolta,putem negocia asta. Plus ca eu nu stau acolo,astfel incat sta goala garsoniera.
Buna ziua,
In luna octombrie voi face 5 ani de cand am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa. Dupa aceasta data as dori sa o inchiriez unei prietene care ar dori sa-si deschida o firma acolo. Este legal acest lucru? Care ar fi cea mai buna metoda de inchiriere? Eu ma gandesc la un contract de comodat urmand sa stabilim noi chiria. Sau trebuie sa fie neaparat un contract de locatiune/etc?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Nu exista astfel de prevedere in contract. SIngura prevedere este ca trebuie si acordul concedentului pentru orice actiune(schimbare categorie folosinta teren, edificare constructii, etc).In acelasi timp cu concedentul ce tip de act ar trebui incheiat pentru ca totul sa fie in regula in etapa obtinerii certificatului de urbanism/autorizatiei de constructie? Personal ma gandeam la un acord de principiu.
O zi buna!
Buna ziua,
Se da o firma care a concesionar de la o agentie a statului un teren. Pe acel teren, o alta firma doreste sa construiasca un imobil(acesta va ramane concesionarului, firma nu are nicio pretentie).Se poate incheia un contract de superficie cu concesionarul, sau nu este legal? Daca nu se poate ce alternative exista?
Multumesc!