avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate catalintarcea

Activitate catalintarcea

Buna seara.

Am si eu o nelamurire legat de intocmirea proceselor verbale de constatare a contraventiilor pentru persoanele juridice. La rubrica "reprezentata de..." trebuie inscris un reprezentant legal al societatii, respectiv administratorul, sau in cazul unei sanctiuni pentru incalcarea unei prevederi din OUG 195/2002, spre exemplu, poate fi mentionat conducatorul auto daca acesta are contract de munca cu persoana juridica?

sper ca m-am facut inteles.
multumesc anticipat
Răspuns la discuția Interpretare Ordinul 14/2011
nu am precizat ca masina este pe numele meu. mea culpa!

edit: ideea este sa fac doar contractul de vanzare cumparare de la mine catre tatal meu si atat. fara a reinmatricula masina (cu riscul de a fi prins de politie ca nu respect termenul de 30 de zile), iar polita rca sa fie pe numele tatalui meu...
vreau sa trec masina de pe numele meu pe cel al tatalui, fara a mai schimba numere de inmatriculare. care este cel mai simplu mod si ce pasi birocratici trebuie urmati?! va multumesc!
Privitor la valabilitatea vechii polite de asigurare, conform prevederilor art.29, alin.(2) din Normele RCA puse in aplicare prin Ordinul 14/2011 al CSA:

“ (2) În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar. În cazul în care noul proprietar deţine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său.


Sa inteleg ca daca tata are deja o polita de asigurare valabila pe numele lui si eu fac contract de vanzare cumparare, aceasta e valabila?! Sau cum s-ar interpreta la mintea cocosului cele subliniate? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția infractiuni savarsite
pe mine ma intereseaza strict din punct de vedere penal, nu contraventional. speta e una fictiva, si imi trebuie sa ii fac incadrarea, de accea am nevoie daca e concurs sau ramane cea doar prev. de legea 61.

va multumesc mult!
buna ziua, am si eu o speta si nu sunt sigur de incadrarea juridica a faptelor. ea suna cam asa:

intr-un bar, doi tineri aflati sub influenta bauturilor alcoolice se cearta, unul dintre ei avand in mana un cutit. politia, fiind sesizata de administratorul barului, a sosit in bar observant tanarul gesticuland, iar cand acestia au fost vazuti de catre persoana ce avea cutit, el l-a ascus in haina.
a fost gasit asupra sa cu ocazia controlului corporal. fiind intrebat de ce are supra sa un cutita tanarul a zis ca il poarta tot timpul folosindu-l in timpul servitului mesei la locurile de munca ocazionale si la aparare in situatia in care e atacat de alte persoane.

administratorul barului a declarat ulterior ca tanarul a consumat bauturi alcoolice si a intrat in discutii contradictorii cu mai multi clienti, afirmand ca nu ii e frica de acestia si ca ii poate bate. o parte din clienti, observand comportamentul faptuitorului, nu au raspuns provocarilor si au parasit barul pentru a evita un conflict. nu la fel s-a intamplat si cu doi cetateni, care au intrat intr-o discutie contradictorie cu faptuitorul, cerandu-i acestuia sa inceteze cu injuriile. tanarul s-a urcat pe un scaun si a scos cutitul cu lama rabatabila pentru a-i intimida afirmand ca nu ii e frica de nimeni, moment in care cei 2 cetateni au parasit barul.

problema sta in felul urmator:
1. pe langa fapta prev si ped de art. 2 alin. 1 pct. 1 teza 1, este si ultraj contra bunelor moravuri, fapta prev si ped de art 321 Cpen? daca da, de ce?!
2. exista persoana vatamata?! daca da, cine si de ce?!

va multumesc pentru timpul acordat!
Răspuns la discuția Accident auto
eu sunt chemat ca intervenient fortant. Paratul in instanta e socetatea euroins.
Răspuns la discuția Accident auto
nu e vorba de dauna totala... ci mi-au trimis oamenii inclusiv facturile la piese si tot... insa la inceput zice ca cei de la euroins au refuzat sa plateasca fara sa motiveze, si ma cheama in instanta pe mine sa platesc reparatiile, adica 8000 lei. nu e o suma mica, tocmai de aia ma ingrijoreaza.

mai mult, ma intriga faptul ca cei de la euroins au refuzat sa plateasca. daca mai poate cineva informatii as fi recunoscator.

va multumesc.
Răspuns la discuția Accident auto
Ce sanse am sa castig un asemenea proces? Din cate am mai citit pe acest forum, datoria mea era sa inchei dosarul de dauna, sau cum s-ar zice, sa ii dau asigurarea si atat, nu?!
Discuție Accident auto
Buna ziua.

Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare amiabila. Astazi, dupa atata timp, am primit o citatie prin care sunt somat sa platesc suma de aprox. 8000 lei catre Allianz Tiriac. Mai precis, domnul pe care l-am lovit avea incheiata cu ei asigurare casco, iar eu aveam asigurarea obligatorie la euroins. Persoana respectiva a ales sa isi repare masina prin casco, si din cate inteleg eu, cei de la Allianz Tiriac i-au dat in judecata pe ce de la euroins pentru a-si recupera banii. Tot din ce inteleg eu, cei de la euroins au refuza plata acestei sume, si prin urmare, Allianz m-a actionat pe mine in judecata.

Ceea ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa platesc, daca aveam asigurare obligatorie?! Exista vreo posibilitate sa nu platesc aceasta suma, sa ii dau un judecata pe cei de la euroins? daca da, ce sanse am sa castig.

Va multumesc!

P.S.: daca ma intrebati anumite lucruri, as puteasa va redau din ce am primit...e un teanc de foi.