avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Activitate radu587

Activitate radu587

Răspuns la discuția Productie creme cosmetice
Buna Tudor,

Am infiintat societatea comerciala. Imi poti spune in ce categorie intra produsele cosmetice si la ce institutie ar trebui sa le notific?

Mersi mult,
Radu
Buna,

As dori sa incep o afacere in domeniul productiei produselor cosmetice. Din pacate nu am gasit ce aprobari as avea nevoie pentru productia acestor produse.

Sunt supuse aceluias regim ca si suplimentii naturali?
As avea nevoie de vreo autorizatie si daca da de la ce institutie?

Va multumesc
Buna,

As dori sa imi infiintez un SRL care se va ocupa de productia si comercializarea produselor naturiste si suplimentelor alimentare. Acestea vor fi ceaiuri, plante uscate, creme de fata si corp, sapunuri. Ce coduri caen m-ati sfatui sa aleg pentru srl?

Am consultat lista de aici [ link extern ] .

Va multumesc
Răspuns la discuția Datorii agigurare sanatate
Deci daca am carte de munca si platesc contributia la sanatate, nu ar trebui sa platesc si extra pentru ca am PFA. Adica sa platesc contributia de sanatate raportata la toate veniturile ... nu doar pentru cele din cartea de munca?
Răspuns la discuția Datorii agigurare sanatate
Dar nu ar fi obligatia lor sa ma anunte inainte sa imi aplice penalitati?
Buna,

Eu lucrez in domeniul it si am lucrat cu PFA in 2007 si 2008. Colegii mei au primit notificari de la casa de sanatate sa isi plateasca contributiile pe care le datoareaza pentru ca ar fi trebuit sa isi plateasca si contributiile la sanatate separat. Eu in acest timp am avut si carte de munca si PFA. Stiti cumva cum era legea in 2007 si 2008? Cum as putea sa aflu daca am si eu datorii sau nu?

Multumesc mult,
Radu

Buna,

Am fost oprit in weekend de un echipaj al politiei pentru nerespectarea vitezei regulamentare. Mi s-a spus ca circulam cu 92 km/ora, eu cred ca viteza era mai mica.

Problema mea este ca am fost singurul extras din coloana. Toti participantii aveam aceeasi viteza si m-au extras pe mine pentru ca aveam numere din alt judet. Masina politiei era un logan fara semnele politiei rutiere. Pe procesul verbal am trecut obiectii ca am fost extras din coloana si ca masina nu prezenta insemnele politiei.

Pot contesta amenda? Este legal sa monteze radarele pe masini care nu prezinta semnele politiei rutiere? Nu mi se pare corect sa fiu singurul oprit pentru ca sunt din alt judet. Legea ar trebui se se aplice pentru toti.

Multumesc mult,
Radu
Acum m-am angajat la o noua firma si in contractul meu de munca este o clauza:
Dupa incetarea contractului de munca, pe o perioada de doi ani, salariatul se obliga sa nu presteze fara acordul scris al angajatorului activitati care se afla in concurenta directa cu cele prestate la angajator, in special in domeniul software orientat client (cod caen 6201)

Se poate legal as imi ceara sa nu lucrez la concurenta pe o perioada de doi ani? Acel cod caen acopera aproape tot domeniul software. Se poate sa imi interzica sa lucrez in domeniul meu? Eu parca stiam ca era maxim 6 luni. S-a schimbat legislatia?
Buna,

As dori sa imi dau demisia de la locul de munca si am cateva intrebari legate de perioada de preaviz. Perioada mea de preaviz este de 15 zile. Eu mai am zile de concediu neefectuate.
1. In perioada de preaviz am voie sa imi iau concediu de odihna? Se poate ca firma sa nu imi aprobe concediul de odihna?
2. Zilele de preaviz se numara din zile calendaristice sau zile lucratoare?

De ex daca imi dau demisia in 23 decembrie, 15 zile calendaristice ar fi pana in 6 ianuarie 2011 ... si atunci as putea pleca? Ar putea firma sa ma oblige sa mai raman?
Răspuns la discuția Poprire cont pentru impozit pfa
Pentru a anula poprirea de pe cont trebuie sa fac ceva contestatie?
Poprirea a fost făcută marți 30.11.2010. In ce termen ar trebui sa contest aceasta poprire si sa cer recalcularea sau anularea impozitului?