avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate dragalina2006

Activitate dragalina2006

Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
multumesc pentru raspuns. raman la parea ca trebuie inregistrata.pe factura scrie si taxare inversa.probabil ei o declara in 390, iar daca la mine nu apare declarata, o sa am probleme
Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
ok. dar firma pentru care preztez servicii mi-a emis factura pe care scrie "'payment"' iar eu aceasta factura trebuie sa o inregistrez si sa o declar, nu?
Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
da. am emis aceasta factura
buna ziua. problema mea este urmatoare; am un contract de prestari servicii transport intracomunitar cu o firma din Dk. acum putin timp am achizitionat un cap tractor(camion) de la o alta firma tot din Dk. am primit factura pe valoare totala a masinii,iar o parte din bani i-am transferat prin banca.Cealalta parte din bani a fost platita de firma cu care eu am contract. articolele contabile corecte cred ca sunt: 411-704(prestarile de servicii) 2133-404.(factura camion), 404=5124(cu partea de bani transferata de catre mine) si 404=411(cealalta parte). problema ar fi ca firma cu care eu lucrez imi emite factura cu suma pe care ei au platit-o in locul meu pentru camion.,iar eu nu stiu cum sa inregistrez aceasta factura!!! x(cont)=401 apoi cum voi inchide eu aceste conturi!
buna ziua. sunt o firma de transport marfa care are un contract cu firma x din UE. eu efectuez transport marfa pentru aceasta firma. am si un card de motorina de la o firma y tot din UE. facturile de la motorina si taxe de drum se declara in 390?
facturile de la motorina sunt cu TVA iar pe aceeasi factura sunt si taxele de drum care sunt cu TVA 0. ian decontul de TVA se declara atat motorina cat si taxele de drum la rd 26? se aplica taxare inversa?
am primit o factura externa de la o firma din dk cu taxele de drum platite de mine cu card. va rog sa-mi spuneti la ce rand se declara in decontul de tva? dar in jurnalul de cumparari?
multumesc
Discuție transfer valuta
am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul de schimb la cumparare a fost de 4,39 ron iar cursul bnr 4.3295. cumpararea o fac la cursul bancii si inregistrez 581=5121 iar transferul in contul de euro 5124=581. problema e la ce curs inregistrez transferul in 5124? la cursul cu care i-am cumparat sau la cursul bnr? daca inregistrez la cursul bnr atunci raman cu sold pe 581 iar vanzarea sau cumpararea de valuta nu genereaza in contabilitate diferente de curs valutar. va rog sa-mi spune-ti cum e bine
multumesc
Răspuns la discuția factura nedeclarata
nu stiu de ce programul nu a prelucrat-o.si nu apare nici in jurnal in schimb apare la articole contabile.va rog sa ma ajutati
am o factura din iulie 2011. factura este fara tva fiind servicii neimpozabile . furnizorul este din RO. aceasta factura nu a fost declarata in decontul de tva si nici prinsa in jurnalul de cumparari. va rog sa-mi spuneti cum as putea sa declar aceasta factura in decontul urmator si la ce rand. precizez ca aceasta a fost prelucrata in contabilitate nu si in decont.
multumesc
Răspuns la discuția licenta de transport
multumesc mult