avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate ganesh

Activitate ganesh

aAngajatul inaintea preavizului a fost ,, silit ,, sa semneze acordul de incetarea raporturilor de munca ,acord care il dezavantaja - trebuia sa primeasca un comision din vazarile pe care le avea in derulare , lucru pe care prin semnare la pierdut , iar acum , cand perioada de preaviz s-a terminat e chemat sa semneze decizia de desfacere a contractului de munca iar el nu mai vrea sa semneze .. de
1.Nesemnarea deciziei de incetare a contractului de munca de catre angajat suporta consecinte pentru el ?

2.In urma acordului semnat intre angajator si angajat ,cel din urma silit sa semneze acest acord in dauna sa , nesemnarea deciziei de desfacerea contractului de munca, a refuzului de semnare ar mai putea ajuta pt a renegocia acordul initial semnat ?
Va multumesc !
d-na Danafatol, de unde incepe limita confidentialitati si unde se termina ? oare nu era corect ca aceste informatii sa fie precizate ? In vanzari , aceste informatii sunt vitale ,fac parte din munca de vanzator /intermediar si nu facem referire la informatii din productie, formule brevete,,etc... ... apoi eu sunt de acord cu clauza de confindetialitate atata timp cat e masurabila , iar chestiunea a 2-a se refera la banii din comision pe care nu ii va mai primi conform minunatului acord, repet inca o data ; in ramura lui, succesul final are loc doar la semnarea contractului , semnare care are in spate luni si ani de proiecte,negocieri...etc... are pe rol contracte in derulare ,doar ca nu sunt inca semnate de catre parti , iar el conform acordului renunta la toate pretentiile ...off...
pentru zinaida; nu,contractul nu a fost cu clauza de confidentialitate
pentru freeelis;
Afost incheiar prezentul acord, privind incetarea Contractului individual de Munca .. nr ......

1. Partile convin de comun acord asupra incetarii Copntractului de munca la data de xx,04. 20013, in temeiul art. 55 lit b. din Legea 53/2003-Codul Muncii
2. Salariatul declara ca va preda documentele si bunurile Angajatorului pe baza de proces verbal de predare primire in data de azi...
3. Salariatul se obliga sa respecte confidentialitatea privind informatiile tehnice si comerciale acumulate pe perioada de activitate la Angajator .
4 Angajatorul se obliga sa achite contravaloarea salariului negociat si anume ,,,,,,,,, ron brut lunar ,condorm contractului individual de munca pana la data de xxx04.2013
5. S=a convenit ca in perioada xx03 si xx04 .2013. n ueste necesara prezenta salariatului la servici ,acesta fiind renumerat conform alin 4 din prezentul contract.
6.Partile sunt de acord ,prin incheierea prezentului acord privind incetarea contractului individual de munca ,se sting toate pretentiile trecute,prezente sau viitoare ale salariatului si ale Angajatorului,rezultand din Contractul de Munca.

prezentul acord a fost incheiat astazi 07.03.2013


Acum ma mai gandesc , sa inteleg ca nici zilele de concediu neluate nu ii vor fi platite?
Da ,exista acordul scris al proprietarului , ma intereseaza mai mult in cazul in care chiriasul poate denunta contractul de inchiriere ,invocand acel motiv , chiriasul fata de proprietar .Care sunt riscurile de acoperit ale mele ca si sublocatar fata de sublocator .
Prietenul meu azi a primit un acord de incetare a contractului de munca , in care este inserat doua clauze care , personal nu mi se par corecte ; una ii stipuleaza ca se obliga sa respecte confidentialitatea privind informatiile tehnice si comerciale acumulate pe perioada de cand a fost angajat , a doua , precum , ,citez,, partile sunt de acord ca prin incheierea prezentului acord privind incetarea contractului de munca individual,se sting toate pretentiile trecute,prezente sau viitoare.mai vreau sa adaug , ca munca prietenului meu era una in vanzari , de echipamente industriale , la care conforma intelegerii lor nescrise , el a beneficiat de un comision de vanzare ,fapt pt care a si acceptat un salariu mai mic, vanzari la care se lucreaza pe proiecte luni buni , in care rezultatul vine posibil si dupa un an .La ora actuala , are proiecte la care lucreaza de doi ani ...iar rezultatele finale sunt in asteptare. Cat despre industria lui ,cum se paote angaja in alta parte daca el trebuie sa se abtina a folosi experienta lui acumulata inainte de a veni in aceasta firma ,Se poate sa-mi spuneti ,ar trebui sa semnze sau nu ,sau....cum ar trebui sa fie . va multumesc anticipat !se poate sa semneze si in instanta sa ceara desfiintarea acestui ,,acord ,,?
In cazul unui contract de subinchiriere cu perioada determinata, sublocatorul poate denunta unilateral contractul pentru satisfacerea nevoilor proprii sau ale familiei sale ,tinand cont si de faptul ca este un SRL?
A plecat din Camerun , lasand acasa o fetita , telul ei , era terminarea unei Facultati de Medicina .S-a inscris la o facultate de Medicina , demersuri realizate in 2012 pt anul 2012 -2013, a fost acceptata ,a platit taxele , insa din motive ce nu tin de ea , nu a putut pleca din Camerun , decat in ianuarie a.c.A sosit la facultate si in Romania la jumatatea lunii ianuarie ,are drept de sedere pana in mai . Marea problema a inceput , cand prezentandu-se la secretariat , pentru inregistrarea sosirii ei , i s-a comunicat verbal ca a sosit prea tarziu si ca nu mai poate fi inregistrata. De aici incepe dilema , a platit taxele , a sosit doar mai tarziu , iar ea nu poate pleca inapoi in Camerun datorita costurilor f. mari du-te- vino , deja a cheltuit pt venirea ei , si se intreaba cum poate rezolva sa ramana in tara pana in toamna cand va reincepe facultatea . Caror institutii sa se adreseze , ce sanse are ?Ce o sfatuiti? si inca ceva ; de ce facultatea nu a instintat-o oficial intr-un timp optim de noua situatie creata de lipsa ei ,pentru a nu mai fi nevoita sa faca acest drum degeaba pentru acest an 2012-2013.Va multumesc anticipat !Are nevoie de sprijinul nostru!
Răspuns la discuția drepturi in perioada de preaviz
A rugat la contabilitate print=-un mail sa-i trimita spre consultare contracul colectiv de munca la care face referire art.78 din informarea desfacerii contractului de muncarecent primit. Raspunsul ; ,,noi nu avem contract colectiv de munca , iar informarea desfacerii de munca e una generala , e un model ,si daca te intereseaza cauta pe internet,,... ce sa inteleg ? ca aceste informari despre defacerea contractului de munca se fac dupa ureche , pe un model universal si ceea ce scrie ca ai drept nu e sigur ? ca ,tu ,angajat ,e necesar sa stai sa cantaresti daca ai dreptul sau nu la ce ei te informeaza , ca trebuie sa te transformi in jurist .. , va rog edificati-ma ,ei doar ne-au trimis ,, pe internet ,,
...
Răspuns la discuția drepturi in perioada de preaviz
Multumesc , insa care sindicat ?nu e inscrisa la nici un sindicat !off.... iar cat despre temeiul desfacerii contractului de munca ... offf... scarba imi e ...si ei si mai mult ,cred ca nici nu isi mai doreste colaborarea cu acesti oameni greci de natie , un job pentru care a te lupta in instanta , in a-ti cheltui timpul ,banii si nervii ,nu merita... va imaginati cum s-ar comporta acesti ,,directori ,, cate noduri in papura ar cauta ? .. si asta pt un salariu de mizerie , macar acum are o sansa sa gaseasca un angajator de bun simt , care stie sa si aprecieze munca altora facuta chiar si pe bani putini ., stiu ca exista!