avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate k_2

Activitate k_2

proprietarului poate afirma ca ii convine, dupa ce terminati constructia toate bunurile de pe terenul respectiv ii vor reveni
Art. 6. - (1) Angajatorii care nu pot asigura conditiile prevazute la art. 4 si 5 vor lua, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, dupa caz, urmatoarele masuri:
a) reducerea duratei zilei de lucru;
etc.
Referitor la painea alba sau neagra, problema este ca incercam sa rezolvam problemele in mod individual si avem cam atatea sansa ca si Don Quijote de la Mancha in fata morilor de vant.
eroii (actorii) solitari sunt doar in filme si in cazul atentatelor sinucigase
In sensul prevederilor ordonantei de urgenta, prin temperaturi extreme se intelege temperaturile exterioare ale aerului, care:
a) depasesc +37 gradeC sau, corelate cu conditii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel;
b) scad sub -20 gradeC sau, corelate cu conditii de vant intens, pot fi echivalate cu acest nivel.
Masuri se vor stabili daca temperaturile extreme se mentin pe o perioada de cel putin doua zile consecutiv.
Probabil comerciantii au contribuit la bugetul primariei pentru autorizatia de functionare pe domeniul public, iar pentru conducerea obiectivului pazit asa ceva ar fi o cheltuiala suplimentara.
Presupun ca firma de paza nu isi desfasoara activitatea doar la un singur obiectiv, o metoda ieftina pentru toti ar fi scurtarea perioadei de activitate in mediu exterior, pe timp de noapte, expunere limitata la conditii meteo nefavorabile dar cu conditia acordarii echipamentelor de protectie individuale corespunzatoare, iar pentru diferenta de timp de lucru repartizarea agentilor de paza la obiective unde exista cabine, gherete incalzite.
Tare mult as vrea sa aflu despre o firma ( poate cele care sunt din domeniul monopolurilor isi permit) la care instruirea sa se realizeze conform legislatiilor din domeniul SSM si SU, si anume:
-prima zi instructajul introductiv general SSM minim 8 ore
-ziua urmatoare (ca doar nu va sta noul angajat la ore suplimentare din prima) instructajul -introductiv general in domeniul SU minim 8 ore
-a treia zi instructajul SSM la locul de munca minim 8 ore
-a patra zi instructajul in domeniul SU la locul de munca inim 8 ore.
in cazul in care avem un angajat cu contract cu timp partial, 2 ore/zi, asta inseamna ca nici nu termin bine instructajele introductive, in 16 zile lucratoare, ii pot face instruirea periodica, SU 1 zi pentru ca durata minima este de 2 ore iar in ziua urmatoare cel din domeniul SSM de cel putin 30 minute daca are un LM cu riscuri minore sau mai mult daca nivelul de risc este crescut.
si uite asa a trecut prima luna.
SI daca l-am angajat cu repartitie doar pentru 2 luni, eventual sezonier (nu zilier)????
Alex_Munteanu a scris:

CEC este o entitate diferita de statul român, chiar daca statul este actionar majoritar in respectiva banca.

Repet, banii au fost mancati de capusa numita „INFLATIE”. Daca in 1989 cu 50.000 de lei cumparai un apartament, in1995 cumparai un televizor iar in 2005 un pachet de tigari.




in SUA orice bancnota tiparita pe de-a lungul timpului este valabila si azi,
la noi nu
in Elvetia, intr-adevar dupa multe tergiversari, bancile au scos la lumina conturile celor disparuti in lagare sau in razboi iar depozitele sunt si acum purtatoare de dobanda,
la noi de ce nu
trebuie vazut daca aceste masuri de "lichidare" ale conturilor (libretelor) au fost luate doar printr-o hotarare interna a CEC-ului, probabil din acele sume vroia statul, ca unic actionar al cec-ului,sa-i despagubeasca pe castigatorii proceselor care au pretins despagubiri pentru sumele depuse pentru automobile.

informati-va din mai multe surse, cel care trebuie sa restituie intotdeauna minimizeaza sumele de rambursat
Iulian Manea a scris:



Odata, pentru ca nu va revoltati ca alte marfuri cum ar fi cartofii sau pantofii costa diferit de la un negustor la altul desi marfa e aceeasi iar in cazul medicilor o faceti si a doua oara, ca va ganditi c-ar fi bine ca preturile sa fie reglementate.
Daca ati sti cat am urat si inca mai urasc mercurialul de pe vremea lui Ceausescu!




logica imi spune ca pana cand in comert imi pot alege pe loc marfa la un raport minim de pret/calitate in cazul medicului imi trebuie 6 luni sa pot face o schimbare.
concurenta nu exista intre ei, piata e inghetata (poate chiar artificial) de servicii am nevoie de multe ori chiar in regim de urgenta fie ele consultatii medicale sau doar pur birocratice cum ar fi eliberarea de adeverinte.
in afara de centrele medicale nu am vazut case de marcat in cabinete

La inmatriculare chitanta primita de la fisc a fost predata in original
daca am inteles corect la documentele necesare pentru cererea de restituire ar trebui atasata si aceasta
mi se pare o procedura ciudata
prevederile noului cod civil intra in vigoare din 1 oct 2011 si se aplica contractelor ce vor fi semnate dupa aceasta data
contractele vechi se deruleaza in baza prevederilor vechiului cod
oug 21/1992
Art. 9-9. - Agenţia imobiliară nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului în oricare dintre următoarele situaţii:
a) când între consumator şi agenţia imobiliară nu este încheiat un contract de intermediere;
b) când contractul de vânzare-cumpărare/închiriere nu s-a încheiat;
c) când contractul nu are stipulată clauza de exclusivitate, iar tranzacţia s-a realizat fără participarea agenţiei imobiliare.
Răspuns la discuția analizele medicale
1-examenul medical se efectueaza la cererea angajatorului prin completarea Fisei de solicitare a examenului medical la angajare, Anexei 2 la HG 355/2007
prin urmare analizele se fac pe cheltuiala angajatorului, iar fiecare angajator trebuie sa fie in relatie contractuala cu un cabinet de medicina muncii.
Fisa 128 din HG prevede pentru sectorul alimentar: Examen medical la angajare: a) conform datelor din Dosarul medical (atentie: examenul tegumentelor si mucoaselor)
b) - examen coprobacteriologic, - examen coproparazitologic, - VDRL
Examenul medical periodic:
- examen clinic general - semestrial (atentie examenul tegumentelor si mucoaselor)
- examen coprobacteriologic - în trimestrul II si trimestrul III
- examen coproparazitologic - anual
- VDRL - anual
ART. 7 din HG 355/2007- Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.(hg neabrogat)
2- cheltuielile de formare profesionala platite de angajator se pot recupera de catre acesta daca incetarea contractul de munca se poate imputa angajatului, proportional cu perioada ramasa nelucrata si doar daca in RI, CM sau alte acorduri incheiate intre parti se face referire la plata sumelor aferente formarii profesionale (daca a uitat patronul sa treaca asa ceva in acte ramane cu banii dati)
find vorba de un curs de igiena pentru sectorul alimentar controlul va veni pe capul angajatorului din partea Directia de sanatate publica
3-supravegherea sanatatii incepe la angajare si este punctul de referinta al evolutiei sanatatii pe parcursul activitatilor desfasurate
4-neprezentarea la controalele periodice poate duce la desfacerea CM dar plata acestora revine angajatorului