avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate oviiul

Activitate oviiul

buna ziua,
am un PFA sediul social pe adresa parintilor, contract de comodat, fara decontarea cheltuielilor, cod CAEN-6202-activitati consultanta informaatica,activitatea o desfasor la sediul clientilor.
Cei de la primarie pe langa declaratia ITL 01 pe care o depun parintii cer sa dovedeasca si faptul ca nu desfasor activitate la sediul social.
Din documentele primite de la registru comertului si de la fisc nu reiese de nicaieri unde imi desfasor activitatea
Cum pot demonstra
Discuție CASS
buna ziua,
as vrea sa stiu in anul 2016 un angajat avand contract de munca cu timp partial-2 ore- si un salar aferent de 270 lei pe luna e considerat asigurat la fondul de asigurari sociale de sanatate
multumesc
Răspuns la discuția contract munca asociat unic
multumesc pentru raspuns
persoana angajata cu CIM partial 2 ore/zi are calitatea de asigurat la sanatate?
buna ziua,
sunt asociat unic si administrator la o societate cu raspundere limitata , domeniul de activitate comert, pot sa ma angajez cu contract de munca timp partial 2 ore la firma pe care o conduc in functia de administrator sau vanzator?
multumesc
Răspuns la discuția Uzufruct viager
contract vanzare cumparare de la investitor dar pe numele socrilor. Ulterior vreau sa ma asigur ca nu se poate modifica CF fara sa fiu si eu notificat.
La postarea anterioara ma refeream ca nu as vrea vanzare cumparare intre mine si socrii, dupa achizitionarea apartamentului.
va multumesc
Discuție Uzufruct viager
vreau sa cumpar un apartament cu credit bancar pe numele socrilor -pentru a beneficia de tva 5%, eu avnd unul cumparat cu 5% tva- eu o sa platesc ratele la banca
Ce solutie este ca la intabularea apartamentului sa se stipuleze in CF ceva de geniul fruct viager sau alceva ca pa viitor sa nu se poata opera in CF fara consimtamantul meu. Nu as vrea vanzare cumparare pentru costurile suplimentare mari.
multumesc
buna ziua,
am achizitionat in anul 2010 un apartament cu credit imobiliar direct de la investitor platind tva 5%. Acum vreau sa iau alt apartament construit in anul 2014 tot de la investitor, TVA va fi 5% sau 24%
multumesc
buna ziua,
Avem o fabrica de preparate din carne, si ferma de cresterea porcil dar fara abator. La maturitate am trimis porcii la sacrificat la o unitate specializata in abatorizare pe baza de aviz . Unitatea respectiav a facturat prestarea efectuata catre unitatea noastra si pe baza de aviz a restituit subprodusele rezultate prin sacrificare. Intrebarea este intrarea subproduselor (carcasa, organe) le pot inregistra numai pe baza avizelor si raportului ce clasificare a carcasei sau trebuie sa intocmim si autofactura, si ce inregistrari contabile se intocmesc?
mltumesc
in anul 2011 unei salariate i s-a desfacui contractul individual de munca indisciplinar.
In urma unui proces angajata a avut castig de cauza iar prin sentinta judecatoreasca suntem nevoiti sa anulam decizia desfacerii contractului individual de munca , reincadrarea ei si plata c/v salariatilor pe aceasta periada.
Intrebarea mea este daca se intocmeste stat de plata separat pentru fiecare luna din urma pentru a avea stagiu de cotizare.In acest caz se depun declaratii 112 rectificative pentru fiecare luna in parte? Ce se intampla la finante se calculeaza automat dobanzi si penalizari din anul 2011 pana in prezent daca sentinta e datata in luna martie 2013
multumesc
o femeie nascuta in luna mai 1958 , a lucrat fara intrerupere incepand cu data de 01.06.1981 pana in prezent, cu ce data poate iesi in pensie anticipata partiala si care e procentul de diminuare?
multumesc