avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate SZABO PARASCHIVA

Activitate SZABO PARASCHIVA

Daca o persoana s-a inbolnavit, necesita spitalizare, operatie, dar nu lucreaza, nu este nici asigurat, nici coasigurat, trebuie sa plateasca toate cheltuielile de spitalizare sau exista cai legale prin care poate sa-si plateasca asiguararile de sanatate.
Multumesc mult.
Sunt studenta si lucrez 4 ore pe zi la un SRL in baza unui contract individual de munca, as vrea sa fac asigurari (auto, locuinte, calatorii, etc) la o firma de brokeraj, dar am intampinat greutati la completarea unei declaratii unde mi se cere daca lucrez pe baza unei contract de munca, sunt somer, pensionar etc. Nu stiu unde sa ma incadrez deoarece celor angajati li se retine numai 16% din comision si 5,5% contributia de sanatate, dar cei care nu sunt angajati li se retine mult mai mult. Oare eu unde ma incadrez?
O asociatie familiara platitoare de tva, cun poate renunta la aceasta calitate
Multumesc
Problema este urmatoarea.
Daca o persoana juridica construieste (in acest caz o hala) este obligata sa vireze suma de 0,75% din valoarea fiecarei facturi cu care s-au
achizitionat materialele necesare constructiei, in contul Inspectoratului de Stat in Constructii?
O baza legala va rog, Multumesc
Discuție TICHETE CADOU
DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE
S-a incheiat un CIM in data de x urmand sa intre in vigoare la data de x+1 (adica cu o zi in urma), angajatul pe numele careia s-a incheiat CIM a ajuns in spital in data de x adica cu o zi inainte de intrare in vigoare a CIM.
Ce se intampla in acest caz cu CIM?