avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate dmdc

Activitate dmdc

Va multumesc pentru raspuns! Nu am mai avut acces la calculator.
De acord cu dumneavoastra dar,mergand pe exemplificarea aleasa, vechiul,, Cod Civil,,(ordonanta 34) avea integrat in corpul ordonantei si procedura de realizare a contestatiei,sa-i zicem vechiul CodProcCiv.
Ce facem cu art 255(contestarea) si urmatoarele din OUG 34 atata timp cat la art 236/L98/2016-noua lege -se specifica ca se aplica OUG 34 fara nici o alta specificare de genul ,,mai putin art 255 si urmatoarele,,!?
De ce sa existe obligatia de notificare prealabila atata vreme cat intreaga procedura de atribuire,deci si rezolvarea contestatiei se desfasoara conform legii vechi asa cum spune legea noua?!De fapt,se desfasoara si nu prea!
Care este motivatia juridica si logica pentru care o procedura initiata sub vechea lege se desfasoara pe acea lege pana la momentul contestarii care totusi face parte tot din procedura de atribuire care se finalizeaza cu semnarea contractului?
Nu vreau sa par ingrata dar nu vi se pare ca undeva este o formulare contrara ?Si daca da, ce se poate face?Ce se intampla cu o lege care cuprinde art contrare cu o alta lege?Ma simt aiurea ca insist dar sincer ,undeva mi se pare ca nu este in regula!Poate ma lumineaza cineva!Am mare, mare nevoie!
Cum se impaca art 236/L98/2016 care spune ca- procedura de achizitia demarata inainte de aparitia L 98/2016 este desfasurata conform legii aflate in vigoare la data demararii procedurii de achizitie- cu reglementarile art 69 /L101/2016 privind contestatiile cu notificare obligatorie.
Procedura de atribuire se termina,conform OU 34 /2006 cu semnarea contractului,incluzand deci si contestatiile .
Art 236/L98/2016 spune ca se aplica legea veche integral,nu se specifica nicaieri ca legea veche se aplica ,,mai putin articolele referitoare la contestare,,.Pe de alta parte ,L101/2016 spune ca contestatiile formulate dupa intrarea in vigoare a legii se depun cu notificarea prealabila a autoritatii.Se aplica art 236/L98/2016 adica aplicam OUG 34 sau se aplica OUG 34 mai putin chestiunile referitoare la contestatii?!Mi-a fost declarata inadmisibila o contestatie si nu sunt impacata.Legea spune -se aplica legislatia in vigoare la data demararii procedurii de atribuire- .Nu spune -se aplica legislatia in vigoare la data demararii procedurii de atribuire mai putin art. legate de contestatii-Nu sunt de specialitate ,doar am citit.Va multumesc mult!
in 1999 printr-o decizie a Tribunalului,def si irev,ni s-a reconstituit dreptul de propr. asupra unui teren.Acea decizie nu este motivata,,sa lase in propr plantatie vie,cladire etc,conform raportului de expertiza,,
Aceasta hotarare valoreaza titlu de proprietate,conform legilor in vigoare la acea data?
Va multumesc!
Va adresez aceasta intrebare ,deoarece un judecator a considerat ca nu pot dovedi proprietatea cu acest act.
am o firma mica ,de reparatii si distributie.pana luna aceasta a fost angajat cineva pe post de economist.acum a plecat in strainatate.vreau sa profit de acest fapt si intreb daca este posibil sa inchei cu un contabil care are contract de munca(carte de munca)la o alta firma, un contract,altul decat de munca,prin care dansul sa se oblige sa incheie balanta,bilantul si declaratiile,contra unei sume fixe,fara ca eu sa mai platesc dari catre stat dar sa nu incalc in nici un fel legea!In acest caz ,banuiesc ca suma pe care as plati-o pentru serviciile de contabilitate ,ar fi mai mica decat daca as angaja pe cineva cu carte de munca!perioada de ,,criza,, se prelungeste nepermis...
Pentru o sentinta penala care se refera la despagubiri civile,de cand incepe sa curga termenul prescriptiei cererii de executare silita:de cand a devenit definitiva,definitiva si irevocabila sau de cand a fost investita cu titlu executoriu?
O hotarare de genul acesta-care a fost judecata inclusiv de ICCJ,de Curtea de Apel si de Tribunal-cand a devenit definitiva si cand definitiva si irevocabila?
Le-am facut ...varza!Scuzata fie-mi exprimarea!
Va multumesc!
In cazul unei sentinte penale ramasa definitive in ianuarie 2009 prin care mi se acorda despagubiri(o firma de asigurari este paratul) care este termenul in care se prescrie dreptul la actiune si cand incepe sa curga el?
Eu nu am cunoscut cuprinsul hotararii decat in 2011 cand hotararea aceasta s-a intors de la ICCJ la Curtea de Apel.In penal ,se comunica hotararile?
Va multumesc tuturor!din nefericire, nu am toate actele la indemana in acest moment pentru a fi foarte riguroasa!daca imi permiteti,voi reveni !in cazul in care termenul de prescriptie al executarii incepe de la pronuntarea instantei de fond-Tribunal-acesta s-a implinit deja!
Tot din pacate,am pierdut timp si cu investirea!
Dreptul la actiune s-a prescris si el....!
Termenul in care s-a putut exercita dreptul de a executa hotararea definitiva nu a suferit cumva o intrerupere in timpul demersurilor partii adverse?Mi se pare caraghios sa am o hotarare care sa imi dea dreptate si pe care sa nu o pot folosi!
Oricum,multumiri sincere!
Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand am incercat sa o execut mi-au spus ca s-a prescris.
Cererea de chemare in judecata am facut-o in 2007.
In ianuarie 2009 hotararea a ajuns de la ICCJ la Tribunal.
Ce pot face acum?
In cat timp pot trece la executarea unei hotarari?
va multumesc!




In cat timp societatea poate angaja un lucrator care sa ocupe postul pe care il ocup eu in acest moment ,in conditiile in care raporturile de munca inceteaza conform art 65 Cod Muncii ?Lucrez ca economist.
Firma poate sa renunte la serviciile mele si imediat sa incheie un contract cu un contabil sau cu o firma de contabilitate?
Multumesc!
Răspuns la discuția limba straina,Admitere INM?!
multumesc!proiectul ala l-am citit si eu.credeam ca intre timp s-a concretizat in vreun fel!