avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate gargamella

Activitate gargamella

Răspuns la discuția INFIINTARE POPRIRE
Din anii trecuti nu mai am nimic , culmea este ca nici la Politia din comuna respectiva nu mai apare plangerea facuta de noi la momentul respectiv, totusi s-a deplasat un echipaj al Politiei la fata locului, au luat declaratii, azi nu mai exista nimic.....neoficial am primit un raspuns de la un organ al Politiei, in urma solicitarii de a primi o copie dupa plangerea mea facuta atunci ce ar fi trebuit sa existe in arhiva lor, si anume: daca a preluat Primaria situatia la momentul respectiv, inseamna ca au rezolvat ei problema, tinand cont ca au mai fost plangeri ca ale mele si a fost o ancheta si la Primarie, drept urmare respectivul primar este in arest acum! Si asta a fost tot ce am primit si din partea organelor competente!
Primaria in cauza este o mica " vedeta" sa spun asa,aparuta prin ziare si televiziuni locale in ceea ce priveste vanzarea/concesionarea de terenuri , aceleasi suprafete la mai multe persoane.
Am impresia ca ma lupt cu morile de vant, dar totusi nu mi se pare drept!
Cu sumele eronate trimise catre firma, chiar nu se poate trage nimeni la raspundere?
Cu instiintari de plata trimise la o adresa inexistenta?
Am adresele facute de catre Primarie in care difera sumele ce le datorez, cum este posibil ca impozitul pe an la o suprafata de 700 mp sa fie de 750 de lei si accesoriile sa fie de 739 de lei? Totusi este vorba doar de un an si jumatate, si am ajuns la suma de 5400 lei, recalculata 4222 lei!
Multumesc ptr raspuns.....:(
Buna ziua,
In vara anului 2013 am concesionat un teren de 700 mp de la Primarie.La 2 luni de la incheierea contractului, m-am dus la terenul respectiv ptr a ridica un gard, impreuna cu o echipa de oameni. Pe la jumatatea zilei ne-am trezit amenintati de un vecin , cu furca, precum ca este terenul dansului si nu avem ce cauta acolo. Am chemat un echipaj de Politie, am facut sesizare la Primarie, s-au deplasat impreuna cu noi la fata locului, au constatat cele intamplate, si am ramas cu promisiunea ca nu se va mai intampla astfel de evenimente.
Dupa cele intamplate ne-am informat de la cei din jur si am aflat ca Primaria respectiva a concesionat si alte parcele de teren care de fapt aveau proprietari cu acte in regula, altii decat concesionarii.
Bun....mai pe scurt, am facut plangeri in repetate randuri la Primarie, precum ca nu mai doresc sa continui , nu pot sta pe un teren concesionat si sa fiu mereu amenintata de acel vecin. Primarul la momentul respectiv era anchetat, am fost rugata sa nu depun plangere ca deja are destule pe cam si am ramas cu promisiuni ca nu vor curge debite pe numele meu si va fi reziliat contractul de concesionare.Primarul respectiv este arestat. Astazi in arhiva primariei nu se mai gaseste nicio o dovada ca eu in repetate randuri am cerut rezilierea contractului si stergerea debitelor deoarece nu m-am folosit de teren, caz stiut de cadastrist, de primar , de vice primarul de la momentul respectiv.
Cu o luna in urma am fost informata de conducerea firmei unde lucrez ca pe numele meu este o poprire ptr suma de 5400 de lei, reprezentand impozit si accesorii ptr anii 2013-2015.
Mai exact pana in 12.03.2015, zi in care printr-o hotarare a Consiliului Local contractul meu a fost reziliat pe motiv: neplata impozitelor, nu am fost instiintata NICIODATA de aceste debite.
M-am prezentat la Primarie in luna iunie si am cerut copii dupa acte: instiintari de plata ce au fost trimise la adresa unde este concesionat terenul, nu la domiciliul din cartea de identitate, un act aditional nesemnat de mine si hotararea de consiliu.
La insistentele mele, am cerut sa mi se justifice suma mai sus mentionata, reiese ca suma datorata ar dfi de fapt 4222 lei, s-a calculat "din greseala" si anul 2015 desi in martie a fost reziliat contractul.
Am insistat sa se faca o alta adresa catre firma mea cu suma recalculata, asta se intampla in 14 iunie, lucru care nu s-a intamplat nici pana astazi.
Azi am sunat din nou la primarie pentru a cere un exemplar dupa noua adresa de infiintare a popririi din care reiese suma de 4387 si mai exact:
30/09/2013 suma datorata 1335 lei; 31/03/2014 1293 lei; 30.09.2014-1200 lei;
31.03.2015-558 lei; si 30.09.2015- 1 leu
Cum se poate sa se faca calcule pana in 30.09.2015 daca contractul meu a fost reziliat in data de 12.03.2015????
Este normal asa ceva? Accesorii asa de mari? Este legal asa ceva?
Primarul actual spune ca sunt buna de plata ca el nu isi asuma o datorie asa de mare, chiar daca m-am folosit sau nu de teren, el nu era primar in 2013 ca sa stie situatie
Pur si simplu nu ma mai inteleg cu nimeni din aceea Primarie!
Ce este de facut? Doresc un sfat, sa merg in judecata? Am sanse sa imi recuperez banii care deja mi s-au oprit?
Cum se poate sa se faca adrese ptr poprire cu sume gresite si sa nu fie nimeni tras la raspundere?
Va multumesc anticipat daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi!
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune /
Multumesc ptr raspuns! Mama vrea sa faca acte doar la 2 dintre copii, deoarece ceilalti au deja casele lor, nu se face fara stirea lor, nu s-ar pune problema dovedirii unei "donatii deghizate". Dansa vrea doar sa se asigure ca dupa moartea ei nu vor fi probleme la succesiune, si vrea sa faca acte de acum pe partea ei de casa, cealalta parte se va "imparti in mod egal" la copii ca mostenitori ai tatalui!
Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj
- impreuna au 5 copii
- tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum in varsta de 45 de ani)
- impreuna au facut o casa, in acte era trecut doar tatal meu
-s-au judecat in instanta si mama a castigat 50 % din bunuri (casa+teren), ptr ca au fost dobandite si facute impreuna
- tatal meu a murit , succesiunea dupa el nu a fost dezbatuta
- fratele vitreg are si el pretentii la mostenire, chiar daca noi nu l-am cunoscut pana la inmormantare
-intrebarea mea e: poate mama mea sa faca acte(testament, donatie, act vanzare-cumparare) pe jumatatea ei de casa doar la 2 dintre copii?
- in cazul unui testament, acesta poate fi atacat de ceilalti frati dupa moartea mamei?
- nefiind casatorita cu tata participa si ea ca mostenitoare dupa tatal meu?
- mama mea inca nu a facut acte pe partea de casa castigata in instanta, are doar hotararea judecatoareasca definitiva
Va multumesc anticipat ptr ajutor!
Răspuns la discuția perioada de proba se plateste?
va multumesc...
Răspuns la discuția perioada de proba se plateste?
am sa merg sa fac o sesizare...dar voi fi platita daca se dovedeste ca am lucrat acolo sau sa nu imi mai bat capul? va multumesc pentru promptitudine
-as vrea sa ma sfatuiti in legatura cu un contract de colaborare cu Provident
-mi s-a spus ca trebuie sa am PFA, eu detin un II, dar totusi nu inteleg de ce ?
-doar pentru a inregistra profitul meu?
-cand am intrebat de ce mi s-a explicat ca o sa tai chitanta...bine dar chitanta nu o tai de pe ii-ul meu, o tai in numele celor de la Provident...asa ca nu inteleg de ce?
-nu stiu cum se procedeaza cu aceste contracte de colaborare
imi puteti explica?
-am inteles ca salarul va fi pe baza de comision in functie de contractele incheiate...s-ar putea sa le colectez lor banii degeaba....neputand incheia nici un contract/saptamana sa nu ma plateasca?
-maine am un interviu la ei si vreau sa aflu mai multe detalii..inainte de a ajunge in fata lor
-eu am o mica afacere care "stagneaza datorita vremii" si vreau sa castig ceva si sa imi umplu timpul dar totusi nu as vrea sa "tulbur apele degeaba".
va multumesc
Răspuns la discuția perioada de proba se plateste?
Parintii mei stiu ca am lucrat acolo, si angajata care lucreaza acolo dar nu stiu daca ar da o declaratie in favoarea mea...si cativa prietenii care m-au vazut lucrand in zilele respective...alte dovezi nu am...daca se pune ca stiu rostul lucrurilor in barul respectiv...nu stiu altfel cum pot dovedi...din ce am aflat ulterior respectiva patroana asa actioneaza de 6 luni de zile...tine o angajata cu c.i.m si apoi ia cate o fata un "probe" si dupa 3 zile o da afara in tot acest timp sta langa ea...angajata legala are liber...va multumesc
buna ziua
-am lucrat intr-un bar 3 zile
-la inceput patroana mi-a zis k o sa ma angajeze cu c.i.m si mi-a cerut sa perfectez cele necesarii angajarii
-dupa 3 zile imi zike ca dansa pleaca din tara si ma va cauta ea la reintoarcere adica dupa o saptamana
-in tot acest timp am lucrat fara sa ma plateasca...am ramas doar cu "bacsisul"
-trecand prin zona barului in acea saptamana in care dansa trebuia sa fie plecata am vazut o alta fata in locul meu,
-i-am cerut "patroanei" sa ma plateasca pt cele 3 zile lucrate dar mi-a zis ca eu am fost in probe si nu e obligata sa ma plateasca
Intrebarea mea e daca pot obtine banii pe cele 3 zile lucrate, suma ar fi de 150 lei care mie imi sunt de mare folos?
As vrea sa merg la ITM sa fac o reclamatie dar intai as vrea un sfat din partea celor care sunt in cunostiinta de cauza!!
multumesc...
Discuție somaj
Buna ziua...
- am avut somaj 6 luni, luna aceasta am fost la ultima viza
-ma intereseaza sa fac un curs la ei(pe perioada celor 6 luni nu au fost cursuri care sa ma atraga), intrebarea mea este daca mai beneficiez de somaj daca fac cursul
- la cate cursuri ma pot inscrie?
-stiu ca am posibilitatea de a face cursul chiar daca am terminat somajul urmand sa mi se faca un "carnet verde"
-exista un termen dupa terminarea somajului ptr a ma putea inscrie? voi merge si acolo sa ma interesez dar e fff aglomerat si sper ca sa obtin cateva informatii de aici..
Va multumesc!