avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Borza

Activitate Alina Borza

Art.204 Cod procedura civila - alin.2 pct.1 daca instanta o va considera drept o eroare materiala.
Răspuns la discuția Test paternitate
Cred ca in primul rand ar trebui sa faceti un test de paternitate (extrajudiciar - in afara unui proces). Daca se va confirma ca este copilul dvs, il puteti recunoaste de buna voie, si din acest moment veti avea drepturi si responsabilitati fata de el. Veti avea dreptul de a pastra legatura cu copilul, de a-l vizita si veti avea obligatia de a participa la cresterea si educarea lui. Pensia alimentara pe care i-o datorati copilului poate fi prestata si in natura - adica cu bunuri materiale de care copilul va avea nevoie sau in echivalent banesc - prin plata lunara a unei sume de bani. Depinde cum va veti intelege cu mama copilului in acest sens.
Cata vreme nu utilizati servicii de radio si TV nu aveti obligatia de a achita aceste sume de bani. In instanta sunt multe cauze prin care societatea de radiodifuziune cheama in judecata persoane fizice sau juridice pentru a fi obligate la plata unor sume de bani, insa nu au castig de cauza, tocmai pentru considerentul ca nu poti obligat sa platesti un serviciu pe care nu-l utilizezi.
Da, daca restituirea s-a facut in 2009 sau dupa, sunteti in termenul de prescriptie de 5 ani si va puteti adresa Tribunalului cu o cerere privind restituirea sumei ramase nerestituita.
Daca vi s-a resituit o parte din suma, iar alta a ramas nerecuperata, ati fi putut solicita restituire ei pe cale judecatoreasca in termen de 5 ani. Daca restituirea partiala s-a facut in 2007 sau 2008, dreptul de a solicita restituirea s-a prescris, intrucat aveati la dispozitie 5 ani pentru a va adresa instantei. Doar daca restituirea s-a facut in 2009, mai sunteti in termenul de prescriptie si va puteti adresa instantei cu o actiune in restituire.
Răspuns la discuția Caz penal?
Daca amenda este administrativa si nu penala, atunci nu ati suferit o condamnare penala. In cazier se inscriu doar condamnarile definitive, prin urmare daca ati primit o amenda administrativa si nu penala, nu se inscrie in cazier.
Daca la momentul vanzarii taxa pe care ati platit-o nu vi s-a restituit de finante, chiar daca aveti in acest sens o hotarare, cumparatorul va inmatricula masina pe numele sau fara a fi obligat sa plateasca timbrul de mediu. In privinta vanzarilor ulterioare, daca dvs veti recupera taxa, ceilalti cumparatori vor trebui sa achite timbrul de mediu, si in aceasta privinta nu puteti face nimic, deoarece prin vanzare ati pierdut dreptul de proprietate asupra masinii, care s-a transferat in proprietatea cumparatorului si la fiecarea vanzare, va opera transferul dreptului de proprietate. Singura solutie ar fi sa nu recuperati taxa in baza sentintei.
Răspuns la discuția lmprumut de bani nerestituit
Din pacate dreptul la actiune pentru recuperarea sumelor de bani s-a prescris. De la momentul scadentei, aveati potrivit legii, un termen de 3 ani pentru a actiona in instanta pentru restituirea sumelor de bani. Singura solutie este ca imprumutatii sa va achite de buna-voie banii imprumutati deoarece pe cale judecatoreasca, este prea tarziu sa actionati.
Răspuns la discuția custodie comuna
Trebuie sa deschideti un proces de ordonanta presedentiala prin care instanta de judecata, pe baza unei hotarari, sa va permita sa plecati cu copilul din tara. In acelasi timp, daca intentionati sa va schimbati domiciliul, va trebui sa deschideti un alt dosar privind schimbarea locuintei minorului insa va trebui sa dovediti ca detineti un imobil, chiar si inchiriat in asa fel incat sa asigurati conditii corespunzatoare de locuit pentru minor. Daca apreciati ca tatal este dezinteresat de situatia copilului, puteti cere pe langa schimbarea domiciliului, atribuirea autoritatii parintesti exclusiv catre dvs.
Contractul de donatie se poate incheia de orice proprietar al unui bun, indiferent ca este persoana fizica sau juridica. Forma autentica este o conditie de valabilitate a contractului de donatie, fara respectarea formei autentice contractul este lovit de nulitate absoluta.