avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate bubby

Activitate bubby

Răspuns la discuția Carte munca pentru sofer
Pentru ca nu are curse .Si am intrebat cum e corect si legal ,daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns !
Multumesc
Buna seara
Daca un sofer este angajat carte de munca ,cu salariul minim pe economie si 8 ore pe zi , este corect sa fie platit numai 2 ore pe zi in zilele in care atat lucreaza ? Sau e mai corect sa i se faca contract de munca cu 2 ore pe zi ? Iar in zilele cand nu lucreaza si face cerere de fara plata este corect ?

Multumesc
da , este o situatie destul de neplacuta ,insa am trecut de ce a fost mai greu,dar am rezolvat .problema mea de acum este ca am inregistrat facturile de achizitii din lunile de suspendare a TVA-ului -Trim 3 , fara TVA , iar acum cand depun D300-Trim 4 si trec TVA-ul si din acele luni ,nu-mi mai da soldul corect in balanta cu ce trec in declaratie .As dori o monografie contabila la o astfel de situatie , daca ma puteti ajuta .
multumesc
in perioada suspendarii TVA din oficiu ,facturile de vanzare si achizitii le inregistrez cu TVA ?Firma e cu TVA la incasare
Multumesc
Răspuns la discuția Emitere facturi fara TVA
multumeac mult pentru raspunsul prompt , insa mai am o nelamurire , clientul meu nu mai beneficiaza de TvA ul respectiv in perioada urmatoare in care eu imi recuperez acest drept ?
Răspuns la discuția Emitere facturi fara TVA
deci e corect ca am emis factura cu tva .Clientul spune ca trebuie sa i restituim suma care reprezinta tva ul .insa corect era ca el sa verifice starea furnizorului la data inregistrarii facturii si sa inregistreze factura fara tva ,urmand ca la data cand acesta isi recupereaza dreptul de deducere tva sa inregistreze pe regularizari tva .E bine asa?
buna ziua, Pe perioada iulie -sept 2013 am avut suspendarea dreptului de platitor TVA din cauza nedepunerii declaratiei 300,pe aceasta perioada facturile de vanzare trebuia sa le emit fara TVA? Multumesc anticipat
Buna ziua,
am cumparat o autoutilitara pe 27.08.2013 in valoare de 11529,52 lei si o semiremorca pe 09.09.2013 in valoare de 11.160 lei .sumele sunt cu TVA,si sunt achitate in aceeasi zi cu OP, va rog sa ma sfatuiti cum e bine sa le inregistrez ca perioada de amortizare , pe 8 ani,respectiv 6 ani sau pot sa le inregistrez pe 5 ani la amandoua ?Cum e mai convenabil pentru firma?
Multumesc.
SI pentru ca e inceput de an , va doresc un an bun tuturor!
Buna ziua ,
Va rog sa-mi dati si mie niste lamuriri privind art.85 referitor la facilitatile date de Stat societatilor care angajeaza persoane cu varsta de peste 45 de ani aflate in somaj .Am inteles ca s-au facut niste modificari .
Multumesc.
Discuție Drept de somaj
buna ziua, daca un angajator beneficiaza de art 85 din legea 76 , cf.noilor reglementari va primi 12 luni salariu minim brut ,poate dupa 2 ani salariatul sa beneficieze de somaj ?