avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Leordeanu

Activitate Leordeanu

Răspuns la discuția mostenitori
La actul de donatie(anul1990) s-a atasat schita facuta de un inginer cu 5000mp donati cu vecinatatile si cu dimensiunile (lungime latime) .
La Partajul judiciar expertul de cadastru a tinut cont de acea schita mai ales ca imobilul a fost intabulat pana la Partaj (intabulare facuta pe numele cumparatorului surorei mele ,adica fiul sau )
Discuție mostenitori
In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii .
In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( era in vigoare legea reimpropietaririi pana la 5000mp ) si constructii .
Dupa moartea mamei noastre ne prezentam la succesiune si obtinem certificat de mostenitor in care fratii mei recunosc ca sunt vecini cu mine .Gradina avea 10000mp si 5000mp mi-au fost donati deci ei au renuntat la donatia facuta mie acceptand ca sunt vecini cu mine si ca restul de 5000mp ramane in indiviziune intre frati
Eu vand la sora mea ceea ce am obtinut prin donatie .
Ea la randul ei vinde fiului sau .
Facem iesirea din indiviziune pe 5000mp prin partaj judiciar ,
Acum sora la care i-am vandut solicita anularea actului de vanzare motivand ca i-am vandut inaintea iesirii din indiviziune cu toate ca a acceptat donatia facuta de mama catre mine (prima data prin semnarea actului de mostenire si a doua oara prin semnarea actului de vanzare prin care ea a intrat in proprietate ).

Are castig de cauza ?


Răspuns la discuția Donatie
mama avea act de mostenire in urma decesului parintilor ei ,act in care figura doar ea ca mostenitoare
Discuție Donatie
Am vandut unei surori un imobil primit in donatie de la mama noastra (tatal decedat),vanzarea am facuto dupa moartea mamei si dupa ce am solicitat act de mostenitor in care imobilul primit in donatie de mine nu a fost trecut deoarece fratii au recunoscut vecinatatea cu mine eu rezultand (in actul de mostenire )vecin cu proprietatea ramasa in indiviziune ca mostenire(este un teren pe care eu am construit legal si vanzarea am facuto teren+constructii)
Ea l-a vandut fiului ei .
Acum solicita anularea actului de vanzre incheiat cu mine pe motiv ca la acea data nu aveam facuta iesirea din indiviziune .
Iesirea din indiviziune am facuto dupa aceea ,imobilul cu pricina nefiind inclus in partaj deorece rezulta vandut.
Poate avea castig de cauza?

Răspuns la discuția ALIPIRE
va multumesc
Discuție ALIPIRE
Mi s-a eliberat de catre Primarie Certificat de urbanism pentru alipire in care scrie ca terenurile se afla in intravilan conform HCJ de actualizare pug .Cum inainte terenurile rezultau in Cartile funciare apartinand extravilanului ,acum cu lucrarea de ALIPIRE se va inscrie in c.f. ca apartin intravilanului ?Este necesar si adeverinza de la primarie precum ca rezulta in intavilan?Este necesarasi o copie PUG ca rezulta in intravilan ,sau e deajuns C.U. de alipire unde scrie ca terenurile apartin intravilanului conform actualizarii PUG,PUZ,PUD prin HCJ ?
Detin c.f. cu teren in extravilan.
In urma actualizarii P.UG. -ULUI terenul rezulta in intravilan .
Trebuie sa solicit eu la cadastru aceasta modificare in c.f. ?
Pun aceasta intrebare deoarece in ultimul extras de c.f .(martie 2012) solicitat dupa cca. 6 luni de la actualizarea PUG -ului (septembrie 2011),terenul rezulta tot extravilan .
Discuție uzucapiune
am obtinut prin partaj judiciar in urma mostenirii de la parinti o parcela pe care am intabulato. Aceasta parcela figureaza la reg. agricol ca teren cu vie.
Aceasta vie a fost plantata de un vecin (nu face parte di mostenitori) acum 30 de ani si a folosito de atunci de el.
Pot sa solicit sa o scoata sau el are dreptul de proprietate asupra terenului pe care esta plantata si sunt proprietar eu conform partajului sau i se recunoaste lui dreptul de proprietate prin uzucapiune ?
AM de alipit trei parcele care au limite de proprietate comune facand un corp comun,Pe o parcela am construit avand autorizatie de constructie casa de locuit ,am facut receptia finala si am intabulat constructia, avand scosi 250mp din circuitul agricol.
Acum la alipire mi se cere certificat de urbanism pentru alipire.
La intabularea constructiei(2011) teremul a rezultat extravilan(am cumparat cu acte in intravilan si intabulat de notar in intravilan in 2009 si detin si EXTRAS DE c.f. IN INTAVILAN eliberata 2010) deoarece fiind la limita cu intravilanul s-a motivat o eroare de interpretare a doua linii paralele care reprezinta exteriorul respectiv interiorul conturului de PUG trasat cu markerul,astfel ca facand contestatie de eroare materiala mi s-a respins ,terenul cu constructia intabulata fiind in extravilan si s-a intabulat casa de locuit in extravilan.
INTREBARE : Ce implicatie ar avea eliberarea certificatului de urbanism pentru alipire acum terenul fiind in extravilan si faptul ca, AMPLASAMENTELE AR PUTEA FI MODIFICATE IN URMA ELABORARII PLANULUI PARCELAR ,si mi se solicita declaratie (de catre cadastristul ce va inainta lucrarea la O.CP.I.)ca am luat la cunostinta de acest fapt.
Menzionez ca proprietatea mea deja este imprejmuita cu gard si vecinii au construit si ei avand proprietatile bine delimitate cu garduri.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Discuție Carte funciara
Am intabulat teren intravilan aflat intre casa construite in vechime .Terenul a fost dobandit pri partaj judiciar intre frati mostenitori ,deci si cu o lucrare facuta de un expert judiciar cadastru .Acum exista o revendicare din partea altcuiva pe o parte din terenul intabulat de mine conform dimensiunilor din schita intocmita de expertul judiciar in cadastru.
Pentru sentinta jidecatoreasca de partaj si decizia tribunalului in urma unui recurs am si investire cuformula executorie.
Cum rezolv problema cu cel ce revendica in caz ca el are titlu de proprietate pe parcela pe care am si eu si am intabulat?
Eu am o suprafata de 18ari ,iar el spune ca are 6 ari ,dar eu nu am de unde sa stiu cat are toata suprafata care pe titlu de proprietate are denumirea data de :nr. topografic:tabla:parcela si nu stiu daca o eventuala greseala(neglijenta in serviciu )este din partea angajatilor Primariei sau din partea expertului cadastru?