avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate ramona74

Activitate ramona74

Răspuns la discuția pensie comunitara
da, asa apare la total drepturi
in 2017 am beneficiat de pensie de invalidirtate, din 2018 beneficiez de pensie la limita de varsta, avand o pensie in cuantum de 8xx lei desi primesc 9xx lei, iar acum am primit o notificare pentru pensie comunitara. ultimii 4 ani am lucrat in Germania, iar cuantumul pensiei comunitare este de 882 lei. care este diferenta intre ele si care este mai avantajoasa?
Buna seara

suntem o firma care depunde trimestrial declaratiile fiscale on line
, respetiv declaratiile 300 si 394. din neatentie nu am selectat perioada pentru trimestru si a ramas perioada lunara. in rest datele sunt corecte. validarea a fost fara erori doar o atentionare care se refera la perioada.
as dori sa stiu daca este necesara o declaratie rectificativa si in caz ual acesta care este procedura?
Răspuns la discuția succesiune testamentara
multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția succesiune testamentara
multumesc foarte mult. oricum testamentul si declaratii de acceptare a mostenirii au fost inregistrate in registrele corespunzatoare
buna ziua, parintii mei au avut grija de o persoana, divortata si nerecasatorita, fara copii si fara parinti in viata, diin anul 2008 de can a decedat mama acestuia. intre timp aceasta persoana s-a imbolnavit de cancer si a decedat. inainte de deces a facut la notariat un testament prin care i-a numit pe parintii mei legatari cu titlu universal. prima rua cea mai apropiatat a acestei persoane este o matusa, sora tatalui, care nu a vrut sa iaba de a face cu el nimic, dar in2 011 a intentat proces pentru curatale, lpe care l-a pierdut, iar dupa aceea in 2013 a intentat proces pentru punere sub interdictie , pentru a-i luat averea si a baga o familie in casa lui, starea materiala a aestuia fiind una buna. persoana in cauza nu a vrut sa fie ingrijit de nimeni in genul de a locui cu el, iar parintii mei fiind vecini de peste 23 de ani, fiind f apropiati, cei c are l-au ajutat atat in timpul vietii mamei lui cat si dupa decesul acesteia, mai mult de cand a cesta s-a imbolnavit. matusa acestuia a obtinut un certificat medico-legal din care reiese ca nu are discernamant desi, la o a doua expertiza a iesit ca are disceramant. procesul nu a fost finalizat pana cand o lata institutie medicala nu avizeaza care dintre cele doua certificate este accepat pentru ca instatnta sa pronunte o hotarare.intre timp persoana a decedat, testamentul a fost facut in perioada procesului de punere sub interdictie, chiar daca acsta a avut discernamant si si-a dat consimtamantul in fata notarului. intrebarea mea este daca matusa sa care este mostenitoarea legala, poate sa dezbata mostenirea mai repede de termenul de 1 an , si daca pentru dezbaterea oricarei succesiuni la instanta, verificarea liberalitatilor si optiunilor suucesorale la infonot este obligatorie.
buna ziua, am o cunostinta T , care dupa decesul mamei sale a inceput sa bea, mai are o matusa din partea tatalui sau, si cativa verisori de gradul 2-3 din partea mamei sale, persoane care nu si -au manifestat interesul fata de T. din cauza bauturii, a fost dus la spital de psihiatrie, a fost intr-adevar intr-o stare proasta, din cauza alcoolului, iar matusa sa din partea tatalui a deschis proces de instituirea curatelei in favoarea sa, dar aceasta a pierdut. apoi a cerut punerea sub interdictie a cunsotintei mele si a depus la dosarul cauzei o expertiza medico-legala cu concluzia ca nu are discernamant aceasta cunostina a mea, ( pe care o voi numi T), falsa deoarece la data la care emis aceasta expertiza acesta nu am fost in spital, in fata comisei, ci pur si simplu la domcilcliul sau. s-a cerut de catre avocata lui T o noua expertiza care a iesit in favoarea lui T, dar la ultimul termen de judecata procurorul a cerut o noua expertiza de la cluj, deoarece sunt doua expertize contradictorii, termen la care procurorul care stia cauza a plecat, iar reclamanta a cerut o amanarae. chiar si judecatorul si medicii la care au fost lin comisia de expertiza au fost mirati de aceasta cerere de punere sub interdictie, deoarece T desi este o persoana care se exprima mai greu, a trait de mic copil in strainatate, e mai emotiv, isi administreaza singur bunurile, e constient, nu mai consuma alcool. aceatsa matusa a lui T vrea doar sa-i ia casa si banii din banca, are si ce, iar celelelte neamuri din partea mamei lui nu au bani sa se judece cu ea. acuma intrebarea mea este : daca T se casatoreste ce se intampla cu preocesul de punere sub interdictie, ce drepturi ar avea sotia sa atat in timpul vietii cat si in caz de deces al lui T. de mentionat : bunurile sunt in cota de 1/2 pt T si 1/2 pentru defuncta sa mama,dupa care nu s-a facut mostenirea. in cazul in care matusa lui T castiga proicesul casatoria cu doamna poate fi atatcata, iar daca nu, poate sa devina sotia curator allui T pt a fi lasat in pace si a nu profita matusa sa de averea lui.
va multumesc
care sunt formalitatile pentru retargerea din intreprinderea familiala? sunt memebru intr-o intreprindere familiala si doresc sa fac o procura speciala pentru retragerea din intreprinderea famililala? ce trebuie sa contina aceasta procura?
Discuție somaj
colega mea de munca a nascut in 3.04.2012, a fost in concediu de maternitate, apoi in concediu de cresterea copilului pina in 31.07.2012 ( a intrat sotul acesteia pe CCC), cand am operat in revisal incetarea suspendarii c.i.m. si si-a reluat activitatea cu 01.08.2012. Din data de 07.01.2013 a operat in revisal incetarea contractului de munca. va putea beneficia de somaj, si care modificari se trec pe actele de la somaj de catre angajator? trebu unca ie act aditional la cmi si pentru suspendare, incetarea suspendarii si pentru incadrarea in munca dupa incetarea suspendarii?

Răspuns la discuția revisal
dar in declaratia 112?