avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters207843

Activitate ContSters207843

Care sunt metodele de tergiversare a unui litigiu in urma caruia paratul si-ar pierde casa pentru datorii la intretinere?
Ce demersuri poate face paratul pentru a anama pe cat posibil hotararea?
Multumesc
Discuție Litigiu
Un proprietar a fost actionat in instanta pentru datorii la intretinere si se face o intelegere pentru esalonare la plata a restantei cu Asociatia, reclamanta (Asociatia) poate sa-si retraga plangerea? Cum se finalizeaza actiunea?
Multumesc
Răspuns la discuția Proces - datorii la intretinere
avnic a scris:

Incercati sa aveti o discutie cu reprezentantii asociatiei pt a lamuri eventualele neclaritati ref la modul de calcul al cotelor la intretinere,acesta ar fi primul pas.

S-a depasit faza aceasta, intrebarea mea era care este procedura in instanta, pot contesta suma cu titlu de "pretentii"? cum se procedeaza si care este denumirea demersului respectiv?
Multumesc

Buna ziua,
In cazul in care datoriile reclamate de asociatie cu titlul de pretentii par a fi mult mai mari decat datoria reala estimata de proprietar, ce se poate face?
Multumesc
Buna ziua,
Poate fi executata silit o persoana care locuieste intr-un apartament pe numele parintilor decedati? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea nici acum dupa 10 ani de la decesul parintilor.
Intre timp s-au acumulat datorii la intretinere si a fost actionat in instanta.
Poate fi scos la vanzare de catre executor un bun care nu apartine in mod legal datornicului?
Multumesc
Răspuns la discuția Legea 416 - precizare
Primaria a primit adeverinta de student si obliba la prestatie pentru doua persoane, desi nu ar trebui sa presteze pentru fiica studenta. Care este temeiul legal? In legea 416 nu mentioneaza, poate in normele de aplicare?
Multumesc
Daca o familie beneficiara de Venit Minim Garantat este compusa din tatal fara loc de munca si fiica studenta, trebuie sa presteze ore de lucru doar pentru sine sau si pentru fiica studenta?
Prezenta studentei la cursurile de inginerie se considera pregatire profesionala? In art. 7(2) se stipuleaza:
"Face excepţie de la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi a condiţiei prevăzute la art. 7 alin. (1) persoana aptă de muncă şi care se află în una dintre următoarele situaţii:
c) participă la un program de pregătire profesională"
Tatal va presta ore doar pentru sine, sau va fi obligat sa presteze pentru doua persoane desi fiica se afla inscrisa intr-un program de pregatire profesionala?
Multumesc.
O persoana angajata la firma X cu contract de munca pe perioada nedeterminata a fost trmis sa lucreze la firma Y din alta localitate in "leasing de personal" (e vorba de o firma de call-center ce are contract de colaborare cu firma Y pe care o deserveste), dar de semnat nu a semnat nimic deci nu stie ce forme legale au fost indeplinite.
Se poate incheia un contract de munca temporara atat timp cat are deja un cim pe perioada nedeterminata? Ce variante legale exista inafara de contract temporar sau detasare?
Multumesc
Răspuns la discuția Transfer
Multumesc pentru raspuns, abia acum m-am lamurit, este vorba de un leasing de personal.
In acest caz in ce termeni se pune problema locuintei pe perioada leasingului? Se descurca fiecare cum poate?



Discuție Transfer
Compania care ofera unui angajat un post in alta localitate decat cea de domiciliu (promovare), asigura si locuinta de serviciu? In ce temei legal? Nu este vorba de functionar public.
Multumesc