avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Negru Rodica

Activitate Negru Rodica

Răspuns la discuția Discount
Doar cantitativ, adica sa inregistrez cate buc.am primit din acest echipament, cu pret si valoare 0, sau sa il inregistrez prin ct.3028 fara a tine cont de discountul primit, iar soldul scade pe masura ce-l facturez si eu clientilor.In cazul in care l-as inreg.prin 3028, cand as emite fact,catre client, as avea 2 rd.: unul cu echipamentul acordat si unul cu discount.In acest caz valoarea facturii ar fi 0.
Discuție Discount
Buna ziua,
O rugaminte pentru cei care ma pot ajuta cu un sfat.
Primesc de la un furnizor de marfa factura pe care apare si pozitie cu echipament de lucru.Pe aceeasi factura, furnizorul imi acorda bonificatie egala cu valoarea acestui echipament, pe care eu , la randul meu,il facturez clientilor tot sub forma de discount.Cum e mai corect sa inregistrez in conta acest echipament? Doar cantitativ, tinand cont ca pretul de achizitie se ajusteaza cu acea bonificatie primita, sau prin 3028 , diminuand soldul pe masura ce facturez la client? Multumesc anticipat.
Buna dimineata,
Cred ca glumiti cand afirmati ca un adm.financiar poate ajunde in 2-3 ani la un salar de 40 mil.Nici macar brutul nu este atat de mare la un adm.fin.IA cu vechime peste 25 ani si cu spor fidelitate.In ceea ce priveste indemnizatia de conducere, toata stima pentru directorii care au alta parere decat dvs.Aveti dreptate cand afirmati ca scolile nu pot functiona fara elevi si cadre didactice,dar cum poate functiona o unitate de invatamant fara adm financiar? Cine intocmeste numeroasele situatii solicitate de catre ordonatorul de credite? Dar darile de seama trimestriale?Stiti ca un adm.financiar isi efectueaza concediul de odihna abia dupa ce termina toate situatiile de la inceputul fiecarei luni si il intrerupe ori de cate ori e nevoie pentru alte situatii sau plata furnizorilor?
Ideea cu reinfiintarea centrelor bugetare e buna, cu atat mai mult cu cat sunt tot mai putini copii si incadrarea in costul standard e imposibila ( dar solutia nu consta doar in diminuarea acestei indemnizatii de conducere ori de cate ori vrea CA).Nu trebuiau desfiintate in 2005.
Am deschis acest subiect in speranta ca voi afla cum se procedeaza in alte judete din tara, pentru ca legislatia este unica si parerile impartite.
O zi buna!
Am citit legislatia,dar daca unitatea nu se incadreaza in bugetul aprobat conform costului standard/elev ( oricum s-au facut rectificari de buget la chelt.de personal) si CA diminueaza indemnizatia de conducere doar administratorului financiar ( la finele anului) nu se aplica zicala " sa moara si capra vecinului"? Daca directorii au maxim 35%, de ce adm.financiari sa aiba mail mult?Sa stiti ca sunt CA care apreciaza munca si responsabilitatea administratorului financiar si au aprobat 40%, cu toate ca directorul are 35%.Si uitati ca adm.financiari nu mai au dreptul la gradatie de merit.
Fara nici un motiv? In acest caz, pot modifica ori de cate ori doresc, fara sa tina seama de nici un criteriu ( competenta, raspundere).Nu mi se pare corect si legal.
L 63/2011 prevede pentru administratorii financiari o indemnizatie de conducere de pana la 40%.Acesta se stabilea de catre consiliie de administratie, numai ca in unele unitati de invatamant aceste consilii tineau cont de nivelul indemnizatiei de conducere pentru directori si directorii adjuncti, avand grija ca indemnizatia adm.financiar sa fie mai mica decat a acestora.
Buna ziua,
De cateva zile , administratorii financiari din invatamant se confrunta cu o problema : diminuarea indemnizatiei de conducere.La recomandarea inspectoratelor scolare, aceasta ar trebui sa fie sub nivelul celei acordate directorilor, desi legea prevede pana la 40 % pentru administratorii financiari. In consecinta, in multe unitati de invatamant consiliile de administratie au decis diminuarea acesteia.Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii se poate diminua aceasta indemnizatie si daca exista vreun temei legal care sa permita consiliilor de administratie acest lucru.Incadrarea in buget conform costului standard/elev este un motiv bine intemeiat?
Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare c/v concediu medical
Multumesc.
Buna ziua,
Am o situatie cu care nu m-am intalnit pana acum si v-as ruga sa ma ajutati.Cu data de 01.10 am angajat o persoana cu domiciliul stabil in alt judet, care, cu aceeasi data mi-a adus concediu de sarcina si lauzie.De la care casa de sanatate recuperez c/v concediului medical?.Multumesc
Răspuns la discuția Raport preluare Revisal
Multumesc.Acum am verificat si eu, si am primit codurile de incarcare.Multumim si lui freeelis.O zi frumoasa tuturor!