Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate tasha8708

Activitate tasha8708

Buna ziua,

Suntem un SRL care se ocupa de comert cu ridicata iar, in timpul anului colegii pleaca in strainatate in deplasare si le dam avans in valuta. Mentionam ca nu folosim banii din casa decat pentru a ii da colegilor cand merg in deplasare. Nu se efectueaza plati in valuta cash si nici incasati, decat din/in contul bancar.
Mai este valabila regula ca la sfarsit an trebuie sa inchidem soldul in valuta care apare in casa( contul 5314)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

O zi buna!
Inteleg ca eu ca si angajator pot depune cererea de recuperare FNUASS chiar daca au trecut cele 90 de zile de la data cand trebuia sa o depun, conform legii? Si ca termenul de 90 de zile este valabil doar pentru angajati?
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: nu s-a depus cerere de recuperare FNUASS in cele 90 de zile de la data la care a fost concediul medical. Pot depune in continuare cerea pentru recuperarea FNUASS?
Am inteles ca in anul 2013 s-ar fi modificat legea si ca nu se mai poate depune cererea pentru recuperare daca trec cele 90 de zile. Este adevarat?
Ce pot face in situatia in care am o suma foarte mare de recuperat si nu am reusit sa depun cererea in termenul de 90 de zile?
Multumesc anticipat.

O zi usoara!
Multumesc mult pentru raspuns. O seara placuta sa aveti!
Buna seara,

Am o mica problema: vreau sa achizitionez o lucuinta prin programul prima casa, imobilul este mostenire, iar mostenitorii sunt 3( 2copii +parinte, copii sunt majori), toti 3 sunt de acord sa vanda doar ca unul dintre copii este plecat in strainatate.
Intrebarea mea este daca pot face la notar antecontractul doar cu cele 2 persoane din tara(care detin impreuna 5/8 din imobil), iar cel din strainante sa vina doar la final ca sa semneze contractul de vanzare cumparare.
Care sunt variante? Se poate ca persoana din strainatate sa nu mai fie nevoie sa vina in tara (nici macar pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare) si sa faca o imputernicire notariala pentru fratele/mama ei? Este nevoie sa vina atat la semnarea antecontractului cat si la contract?
Multumesc anticipat,

O seara placuta!
Buna seara,

Vin cu o speta a unei prietene care a avut ghinionul sa dea peste un...barbat....care s-a dovedit a fi un alcoolic.
Problema este urmatoarea: ii este frica sa divorteze deoarece o ameninta ca ii va lua casa, mentinez ca apartamentul este cumparat pe numele fetei inainte de a se casatori, din banii parintilor ei. El sustine ca desi este apartamentul pe numele ei si a fost cumparat inaninte de casatorie tot vor imparti acest bun deoarece au mai mult de 5 ani de cand s-au casatorit.
Este posibil sa se imparta apartamentul daca ea este proprietarul in acte, iar imobilul este achizitionat inainte de casatorie? Ma ajuta cineva?
Va multumesc anticipat, o seara frumoasa tuturor!
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: la decesul tatalui am primit un ajutor de inmormantare din partea firmei unde lucrez. Acum insa cei de la firma vor sa-mi opreasca acel ajutor din salariu. este normal? Au dreptul sa faca asta? Exista o lege care sa ii justifice?
Va multumesc anticipat.