avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate tinus

Activitate tinus



latka a scris:

Nu.
[ link extern ]


Accidentul a avut ca urmarea vătămarea corporală a doi pasageri
Buna ziua,

Distrugerea unui bun comun(mașina) in urma unui accident auto, ca urmare a încălcării unei prevederi privind viteza de deplasare, poate fi încadrată la infracțiunea de distrugere din culpa?
Multumesc !
Bună ziua, aş dori vă întreb dacă neînregistrarea contractului de închiriere a unui imobil la AFP, constituie contravenţie sau infracţiune ? Mie mi se pare că s-ar încadra situaţia pe dispoziţiile art. 9 din legea Legea nr. 241/2005.În cazul în care este doar contravenţiei care temeiul legal şi cuantumul acesteia .

Mulţumesc
Buna ziua ,vreau sa depun declaratia 601 intrucat salariul meu net lunar conform C.I.M este sub 800 de lei.Vreau sa stiu daca suma reprezentand contributia la cas este retinuta de angajator si ulterior imi va fi virata sau o retine finantele si imi va fi restiuita .(sper ca m-am exprimat corect)

Multumesc
Buna seara,
In C.I.M la rubrica salariul lunar sunt mentionate urmatoarele:
1.salariul lunar de baza brut este de 950 lei ,din care:
2.Alte elemente constitutive:
a.sporuri -de noapte 25%
b. -ore suplimentare 100%

In fiecare luna efectuez intre 12 si 24 de ore suplimentare in functie de zilele lucratoare iar jumatate din totalul orelor sunt efectuate pe timpul noptii.Cand am cerut plata orelor suplimentare si a sporului de noapte mi s-a spus ca sunt incluse in brutul de 950 adica echivalentul a 760 net(aroximativ )Norma de lucru din contract 8/zi 40/saptamana.Intrebare este -poate angajatorul sa faca acest lucru stiind ca in mod normal sporurile se platesc aparte....?

Multumesc
Buna ziua,poate fi obligat un agent de paza si ordine(barbat) de catre angajator sa verifice periodic toaleta femeilor dintr-un complex comercial pentru a impiedica sustragerea/distrugerea bunurilor din interior ,fiind mentionata ca si o indatorire de serviciu ,desi in toaleta,uneori la verificare se afla femei?Nu se aduce cumva atingere dreptului la intimitate?


Multumesc
Răspuns la discuția este intampinarea obligatorie?
ok.astept sa vad motivarea recursului celor de la a.f.p dupa care o sa intocmesc o intampinare(probabil voi sustine aceleasi prevederi ale TCE precum si articolele din constitutia Romaniei in motivare )
Buna ziua,in cursul anului 2012 am dat in judecata statul prin a.f.p pentru recuperarea taxei de poluare,iar prima faza ,in fond, am castigat ,iar in luna decembrie 2012 A.F.P-ul a facut recurs .Intrebarea este :sunt sau nu obligat sa depun intampinare ?

Multumesc

O zi buna
Buna ziua,astazi am fost sa depun cererea de restituire a taxei pentru poluare la DGFP Maramures (platita in iulie 2012) conform O.U 1/2012 ,insa functionarii de acolo mi-au spus ca inca nu este in vigoare.Am consultat Monitorul Oficial nr.79 din 2012 si am observat ca este in vigoare.Am facut vreo greseala sau nu sunt ei bine informati?

Multumesc
buna ziua, unde as putea gasi documentatia necesara privind autorizarea exploatarii namolului terapeutic?

Multumesc